10 AI-tools voor productiviteit bij werken op afstand

AI

Wij zijn (uiteraard) groot voorstander van locatie onafhankelijk werken. Veel alleen werken kan echter ook zijn uitdagingen hebben. Je moet, zoals veel geïnterviewde door ons zeggen, veel discipline hebben. Je bent op jezelf aangewezen in veel gevallen. Er zijn daarnaast wellicht veel verleidingen, zoals een prachtig strand of leuke mensen om je heen, die je toch zal moeten weerstaan om je werk uit te voeren.

Opkomst van kunstmatige intelligentie (AI)

De tijd van verdere digitalisering is nu echter al even aangebroken en daar kun je zeker van profiteren. In deze digitale wereld heeft kunstmatige intelligentie (AI) zich ontwikkeld tot een gamechanger met een scala aan innovatieve tools om productiviteit te verbeteren en workflows te stroomlijnen, met als doel de productiviteit te verbeteren. Van content creatie tot projectbeheer en communicatie hebben AI-tools het potentieel om werken op afstand te revolutioneren. Door taken te automatiseren, inzichten te bieden en naadloze samenwerking te bevorderen. In dit artikel bespreken we tien AI-tools die specifiek zijn ontworpen om de productiviteit bij het werken op afstand te verhogen, waardoor individuen en teams kunnen gedijen in een werkomgeving op afstand.

Notities en planning tools

Otter.ai: Gebruikt AI om notities te maken van vergaderingen, interviews en andere gesprekken. Het integreert met platforms zoals Zoom, Google Meet en Microsoft Teams. Je kunt ermee opnemen, transcriberen zoeken en je audio en video bestanden delen.

Timely: Een AI-gestuurde tijdregistratie-app die automatisch taken groepeert en synchroniseert met je kalender, e-mail en andere apps. Je kunt zien hoeveel tijd je spendeert aan verschillende activiteiten en zo kun je je workflow optimaliseren.

Trevor AI: Een tijdregistratie- en kalender app die je taken organiseert en je dag plant met behulp van AI en tijd-blokkeringsmethoden.

Mem: Een AI-gedreven tool voor het maken, organiseren en ophalen van notities en ideeën. Je kunt Mem gebruiken om op te nemen, op te schrijven en op slaan van je notities. Ook kun je ze linken met andere notities en apps.

AI tool

Contentcreatie tools en schrijven

Jasper: Een AI-gedreven tool voor contentcreatie die helpt bij het schrijven van boeiende en effectieve teksten voor websites, blogs en meer. Jasper geeft zelfs feedback en suggesties om je werk te herschrijven.

Grammarly: Een AI-gedreven grammaticacontrole en herschrijf tool die spelling, grammatica en stijlfouten corrigeert. Maar niet alleen dat, hij kijkt ook met je mee naar je vocabulaire, intonatie en duidelijkheid. Grammarly werkt met je internet browser, maar ook met bijvoorbeeld je mail en andere apps. Let er wel op dat deze vooralsnog alleen de Engelse taal ondersteunt. Voor Nederlandse taal werkt deze helaas nog niet. Je kunt daarvoor uitwijken naar tools als: LanguageTool.

Copy.ai: Copy.ai is een andere AI-gedreven tool voor contentcreatie.  De app vergemakkelijkt brainstorming en het genereren van creatieve ideeën. Je kunt deze tool gebruiken voor pakkende titels, slogans en meer. Ook helpt het je bij het ontluiken van je creativiteit.

DALL·E 3: Een AI-gedreven tool voor het genereren van afbeeldingen op basis van tekstbeschrijvingen.

Videobewerking

Descript: Descript is een AI-gestuurde videobewerkingstool voor opnemen, importeren, bewerken en transcriberen van audio en video.

Wondershare Filmora: Een AI-gestuurde videobewerkingstool voor het maken van professionele video's met minimale inspanning. Je kunt video’s inkorten, kleiner maken, draaien, filters toevoegen en nog veel meer. Goed om te weten dat Filmora ook 4K-resolutie ondersteunt.

Wij zijn benieuwd of je al eens gebruik hebt gemaakt van één van deze tools en horen graag je mening. Of misschien heb je wel andere toffe AI tools die je met ons wilt delen! Laat het ons vooral weten.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.