5x de gaafste co-werkplekken op de wereld

Co-werkplek

Als online ondernemer, remote werker of digital nomad kan het fijn zijn om soms (of vaak) op een co-werkplek te werken. Deze plekken zorgen voor inspiratie, motivatie maar ook de mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten. Vooral wanneer je op nieuwe bestemmingen komt kan het fijn zijn om via co-werkplekken een opening te vinden binnen de community.

1. Crew Collective & Café, Montreal Canada

Cowerkplek Montreal

In mei 2016 is Crew Collective & Café geopend. Crew is een technologiebedrijf én een creatief bureau. Hun doel is om freelancers en klanten te verbinden voor zakelijke kansen of projecten.

Crew Collective & Café is gevestigd in het prachtige Iconische Royal Bank gebouw in Montreal. Het heeft 100 co-werkplekken en vergaderruimtes. Het gebouw is gebouwd tussen 1926 en 1928 en ondanks dat deze is herontworpen komt de chique oude details van het gebouw volledig tot uiting. De marmeren vloeren, de details in het plafond en de koperen verlichting maken de algehele sfeer majestueus.

Elke werkplek heeft comfortabele stoelen en er zijn kluisjes aanwezig om je waardevolle spullen in op te bergen. In het café is heerlijke koffie te krijgen, waarbij je ook verschillende gerechten kunt bestellen. Dit gaat van patisserie tot een vast lunchmenu.

2. SCAPE, Lissabon Portugal

Cowerkplek Lissabon

Word jij geïnspireerd door prachtige uitzichten? Helpt het je focussen wanneer je water om je heen ziet. SCAPE in Lissabon is dan misschien precies wat je zoekt. Deze werkplek zit recht boven het water, het is namelijk gelegen in een haven.

Deze mooie co-werkplek zit in een warenhuis wat ook een haven is, daarom zijn er veel restaurants in de omgeving. Daarnaast is er een watersport omgeving. Je kan er over de Tejo Rivier gaan en aansluiten bij een Paddle Club.

De plek is goed bereikbaar met parkeerplaatsen en je kijkt uit over de prachtige rivier. Kan jij je voorstellen hoe rustgevend dit is?

3. Outpost Ubud Penestanan, Bali Indonesië.

Cowerkplek Bali

Zoek jij een werkplek die ook als een vakantie aanvoelt? Dit is precies die plek. Deze co-werkplek is gecreëerd samen met digital nomads, creatievelingen en wereldreizigers in gedachte.

Je kan tussen het werken door bij het zwembad gaan zitten, meedoen aan een yoga klas of even relazen in de zonnenlounge. Zou jij je kunnen concentreren op deze heerlijke plek?

De coworking space heeft 68 unieke werkstations en er is ook een co-living voorziening. Deze plek is dus uitermate geschikt als je je wil omringen door gelijkgestemden en in de digital nomad community wil begeven. Er worden hier ook regelmatig verschillende evenementen gehouden, zowel om je kennis te verreiken als om nieuwe hobby’s aan te leren.

4. Labs Victoria House, Londen Engeland.

Cowerkplek London

Dit prachtige gebouw ligt centraal in Londen. Het heeft zowel vanaf de buitenkant als de binnenkant een grootse uitstraling. Een van de bijzondere aspecten van deze co-werkplek is dat ze vergader ‘pods’ hebben hangen vanaf het plafond.

De plek geeft een luxueus en verfijnd gevoel. Er is ruimte voor grotere vergaderingen en evenementen en er is een café in de lobby. Naast dat ze werkplekken hebben, is er ook een wellness ruimte.

5. Cocovivo, San Cristóbal Panama

Cowerkplek Panama

Dit is echt een zeer afgelegen co-werkplek, maar daardoor des te meer een prachtige uitvalsbasis als digital nomad. Het bevindt zich op een eiland van ongeveer 37 vierkante kilometer in het Bocas del Toro Archipel wat omringd is door voornamelijk regenwoud.

Het kost wat tijd om er te komen maar je kan er ook verblijven in het eco-resort. Er is goede gratis wifi aanwezig. Je kan er letterlijk op het strand werken, een luiaard voorbij zien komen en er is een koraalrif dat ’s nachts oplicht door de bioluminescene.

Wanneer je niet aan het werk bent kan je er snorkelen, wakeboarden, paddleboarden of een jungle hike doen. Er komen mensen van over de hele wereld dus ook zeker de moeite waard om met anderen te connecten.

Geïnspireerd geraakt?

Zou jij graag locatieonafhankelijk willen werken maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Wellicht is de cursus "Een Vrijer Werkend Leven" iets voor jou. Klik hier om meer te lezen over deze cursus.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.