Alles over het digital nomad visa van Zuid-Korea

Zuid Korea

Zuid-Korea rolt de rode loper uit voor ons met een gloednieuw digital nomad visa in 2024! Als je droomt van K-pop beats, hartige kimchi en futuristische technologie, moet je zeker verder lezen!

Waar gaat het over?

Stel je voor: je staat in het midden van de levendige straten van Seoul, doordrenkt met cultuur, of geniet van de schilderachtige rust van de landschappen in Busan. Deze mogelijkheid biedt de kans om, gedurende een periode van maximaal twee jaar, Zuid-Korea als thuisbasis te beschouwen.

Zuid-Korea is een van de veiligste landen ter wereld. Het criminaliteitscijfer is heel erg laag. Als er iets goed is geregeld in Zuid-Korea dan is dat het vervoer. Mede dankzij alle goede verbindingen is het land heel goed zelf te bereizen. Let wel op dat er vrijwel geen Engels gesproken wordt. Dit zou je echter niet tegen moeten houden om dit prachtige land te bezoeken. Met Google translate en andere vertaal apps kun je je prima redden. Gebruik ook vooral de camera-functie zodat je afbeeldingen kunt vertalen!

Zuid Korea

Wat zijn de vereisten?

De officiële lanceerdatum was 1 januari 2024. We zetten de belangrijkste vereisten voor het digitale nomad visa op een rijtje:

  • Leeftijd en ervaring: Aanvragers moeten 18 jaar of ouder zijn en minimaal één jaar ervaring hebben in hun huidige vakgebied.
  • Financiële criteria: Om in aanmerking te komen, moet je een jaarinkomen van meer dan 84,96 miljoen won (ongeveer €59.000) kunnen aantonen. Dit is dus wel een flinke financiële drempel waar je aan moet voldoen.
  • Geen strafblad: Je moet aantonen dat je een schoon strafblad hebt.
  • Zorgverzekering: Je bent verplicht een zorgverzekering te hebben.
  • Gezin-vriendelijk: Wil je je dierbaren meenemen? Dat kan! Het digital nomad visa staat toe dat echtgenoten en kinderen onder de 18 jaar zich aansluiten bij het avontuur.

Waarom Zuid-Korea in 2024?

Zuid-Korea is een veelzijdige, boeiende en kleurrijke bestemming.

Kleurrijke K-pop wereld: Zuid-Korea is de bakermat van K-pop, een muziekgenre dat wereldwijd de harten van miljoenen fans heeft veroverd. Een bezoek aan Seoul biedt de kans om de levendige muziekscène te ervaren en misschien zelfs een glimp op te vangen van je favoriete K-pop-idolen.

Culinaire verwennerij: De Koreaanse keuken is wereldwijd geliefd, en terecht! Van smaakvolle kimchi tot heerlijke barbecuegerechten zoals bulgogi, de lokale gerechten zullen je smaakpapillen verwennen. Vergeet niet om ook te genieten van authentieke Koreaanse street food lekkernijen.

Futuristische technologie: Zuid-Korea staat bekend om zijn vooruitstrevende technologische ontwikkelingen. In steden als Seoul kun je genieten van de nieuwste gadgets, futuristische architectuur en innovatieve technologie, zoals slimme winkels en futuristische musea.

Zuid Korea

Betoverende natuur: Van adembenemende bergen tot idyllische eilanden, de natuurlijke schoonheid van Zuid-Korea is indrukwekkend. Seoraksan National Park en Jeju Island bieden prachtige landschappen en de mogelijkheid om te genieten van outdooractiviteiten.

Inspirerende tempels: Bezoek de sfeervolle boeddhistische tempels, zoals de Jogyesa Tempel in Seoul of de Bulguksa Tempel in Gyeongju. Deze eeuwenoude heiligdommen stralen rust uit en bieden een glimp van de rijke spirituele geschiedenis van het land.

Moderne stadsleven: Naast zijn traditionele charme heeft Zuid-Korea ook bruisende steden met moderne architectuur, boetiekwinkels, en levendige straten. Gangnam in Seoul staat bekend om zijn trendy winkels en levendige uitgaansleven.

Zuid Korea

Naast alle ‘standaard’ digital nomad bestemmingen als Portugal of Bali heb je wereldwijd steeds meer gave bestemmingen waar je misschien niet direct aan denkt. Door de vele opkomende digital nomad visa zijn er steeds meer opties om je culturele rugzak te vullen. Hoe gaaf is een land als Zuid Korea?!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.