Alles over

Locatie Onafhankelijk Werk

Wat, voor wie en hoe?

Inspiratie: websites, boeken, tools en coworkingplaces

functies en opleidingen

Locatie onafhankelijk werk, wat houdt dat in?

Digitale Wereld

Technologie en internet hebben ons leven en ons werk de afgelopen decenia behoorlijk veranderd.

De tijd is voorbij dat we allemaal op kantoor zitten met ieder een eigen werkplek. Via onze smartphone, laptop of tablet zijn we bijna altijd en overal bereikbaar. We kunnen op afstand inloggen op de systemen van de bedrijven waar wij voor werken. We werken eigenlijk allang niet meer van 9 tot 5. Feitelijk wordt er al heel erg veel locatie onafhankelijk gewerkt.

Wat houdt locatie onafhankelijk werken nou eigenlijk precies in? Wat kan het voor jou betekenen? Is het iets voor jou? En wat zijn de voordelen voor ondernemers en bedrijven?

Flexibiliteit, creativiteit en inspiratie

Locatie onafhankelijk werken gaat verder dan “Het Nieuwe Werken”. Het betekent ook meer dan thuis aan je keukentafel werken. Locatie onafhankelijk werk betekent zelf bepalen waar je werkt en meestal ook wanneer je werkt. Vaak betreft het werk dat met een computer en internet gedaan wordt, maar dat hoeft niet persé.

Locatie onafhankelijk werk betekent flexibiliteit en vrijheid. Het brengt creativiteit. Locatie onafhankelijk werk betekent doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent!

Is het iets voor jou?

Locatie onafhankelijk werken in café

Instelling en mentaliteit

Het klinkt natuurlijk heel mooi: zelf bepalen waar en wanneer je werkt. En dat is het ook! Maar het vraagt wel om een bepaalde instelling, want naast goed ontwikkelde skills en vaardigdigheden, is er ook een goede werkmentaliteit nodig. Je moet namelijk gewoon hard werken, kwaliteit leveren en je afspraken nakomen. Je wordt immers beoordeeld op jouw resultaten.

Doel- en resultaatgerichtheid zijn dus belangrijk. Kunnen plannen is handig. Ook een zelfstartend vermogen en discipline zijn onontbeerlijk als je als locatie onafhankelijk werker aan de slag wil. Tenslotte moet je flexibel en creatief zijn. Als je jezelf hierin herkent, dan past locatie onafhankelijk werken ook bij jou!

Voor welke functies, rollen of taken?

Tegenwoordig wordt heel veel werk met behulp van een laptop en internet gedaan. Veel van dat werk hoeft niet per definitie vanuit een kantoor gedaan te worden. Welke functies kunnen er zoal plaats onafhankelijk gedaan worden?

Webassistant
Web Assistant

Een WebAssistant is iemand die ondersteunt bij alles wat te maken heeft met het online (beter) zichtbaar maken van jouw bedrijf. 

Lees meer

Fotograaf
Fotograaf

Een Video- of Fotograaf is iemand die (bewegend) beeld vastlegt. Dit beeld wordt vaak gebruikt als visuele content op websites en social media.

Lees meer

Vertaalster aan het werk
Sales support

Een medewerker sales support ondersteunt bij de sales-activiteiten. Hij of zij moet de klant goed kunnen adviseren. 

Lees meer

Virtual Assistant
Virtual Assistant

Een VA is een persoonlijke assistent die op afstand kan gaan werken. De ondernemer houdt hierdoor meer tijd over voor andere taken. 

Lees meer

Grafisch vormgever
Grafisch Vormgever

Een Grafisch Vormgever ontwerpt en creeërt grafische producten. Tegenwoordig meestal digitaal, zoals websites. Maar ook logo’s etc. 

Lees meer

Aan het werk
Content manager

Een Content Manager verzorgt en beheert de inhoud van  de website en zorgt dat die van goede kwaliteit is. 

Lees meer

Seo Schrijver
(Seo) Schrijver

Een SEO schrijver heeft verstand van de werking van zoekmachines en past deze kennis toe bij  het schrijven van stukken tekst.

Online trainer
Online trainer

Een online trainer coacht of geeft training via de digitale weg.  Een online coach of trainer heb je in meerdere sectoren, zoals bijles. 

Lees meer

Buiten werken
(E) Recruiter

Een (E) Recruiter is verantwoordelijk voor het creëren van een match tussen een werkzoekende en een functie.

Lees meer

Telefoon

(00 31) 6 27 51 18 12

Locatie Onafhankelijk Werk is een onderdeel van ETC Consultancy

KvK 32150280