Als Virtual Assistant de wereld ontdekken

Virtual assistant

In gesprek met Carla Pieters, de oprichter van CYVA (Carla Your Virtual Assistant). Ze ondersteunt kleine bedrijven met structurele of projectmatige werkzaamheden. Sinds 2 jaar leeft ze haar leven vol vrijheid, terwijl ze haar werklocatie combineert met het verkennen van de wereld!

1. Wil je je even voorstellen?

Ik ben Carla Pieters en sinds januari 2022 ben ik mijn bedrijf CYVA gestart. CYVA staat voor Carla Your Virtual Assistant. Ik werk als Virtual Assistant voor meerdere kleine bedrijven en hierbij focus ik mij voornamelijk op HR werkzaamheden en Officemanagement. Sinds oktober 2022 ben ik samen met mijn man voor onbepaalde tijd op reis en bezochten we Mexico, Amerika, Algarve en De Azoren.

carla

2. Hoe ziet jouw (werk) leven eruit op dit moment?

Op dit moment werk ik van Vietnam, omdat we bezig zijn met een reis door Zuidoost Azië. Mijn dag begint meestal met een lekker lokaal ontbijtje en daarna klap ik mijn laptop open. Soms is dit in een koffietentje, maar vaak ook wel gewoon in onze hotelkamer. Ik werk iedere dag ongeveer 3 á 4 uurtjes en daarna is er tijd voor excursies, tripjes en cultuursnuiven.

3. Wat heeft jou gedreven de beslissingen te maken die je hebt gemaakt?

Mijn drijfveer achter de keuze om ons leven om te gooien was absoluut de drang naar vrijheid en het gevoel nog heel veel meer van de wereld te willen zien.

We verkochten ons huis, deden bijna al onze spullen weg en besloten voortaan vanuit een backpack te gaan leven.

carla

4. Wat biedt locatie onafhankelijk werken jou? Waarom heb je hiervoor gekozen?

Locatie onafhankelijk werken biedt mij de mogelijkheid om tijdens onze reizen nog een mooie inkomstenbron te hebben en het werken en reizen dus optimaal te kunnen combineren. Daarnaast vind ik het heel fijn om mij naast het reizen ook nog echt nuttig te maken met mijn werk. Fulltime reizen zou mij uiteindelijk gaan vervelen denk ik. Juist de dagelijkse afwisseling tussen werken en reizen bevalt mij erg goed.

5. Wat is je meest favoriete plek waar je bent geweest en waarom?

Tot nu toe was mijn meest favoriete plek Puerto Escondido in Mexico.

Hier waren namelijk leuke co-workings en gezellige koffietentjes om te werken en daarnaast beschikt dit plaatsje over een hele fijne “surfvibe” en meerdere mooie strandjes. Helaas was de wifi hier niet altijd even goed, dus was ik wel echt afhankelijk van locatie met Starlink internet.

carla

6. Wat zijn de moeilijkheden die je tegenkomt van het remote werken?

De grootste moeilijkheid blijft altijd internet/wifi. Om mijn werk te kunnen doen heb ik gewoon wifi nodig, dus het vinden van een locatie met goede wifi is altijd belangrijk voor mij. Soms lukt dit niet en dat moet je terugvallen op je 4G abonnement. Dat kan wel een nadeel zijn.

Ook is het tijdsverschil soms een uitdaging. Omdat wij niet op één vaste plek verblijven veranderd te tijdszone dus ook nog wel eens. Dit vraagt om een beetje aanpassingsvermogen.

7. Hoe zie je jouw toekomst voor je? Heb je nog dromen?

De komende jaren willen wij graag nog een aantal lange en verre reizen. Na Azië staan bijvoorbeeld Australië en Nieuw Zeeland nog op de planning.

Daarna zouden we graag nog een aantal jaar met een camper door Europa willen reizen.

Dat lijkt ons ook prachtig!

carla

8. Wat zijn jouw tips voor anderen?

Als je de droom hebt om plaats onafhankelijk te gaan werken, dan heb ik één belangrijke tip; Zoek uit waar je écht gelukkig van wordt en creëer je eigen ideale baan. Het maakt niet uit of je dit als ondernemer doet of vanuit een loondienst baan. De mogelijkheden zijn eindeloos.

9. Heb je nog een grappige ervaring die je met anderen wil delen?

Het leven van een Digital Nomad gaat niet altijd over rozen. Zo viel in Mexico een keer 5 minuten voor een meeting de wifi uit. Grote stress dus. Ik sprong met mijn laptop onder de arm op mijn fiets en scheurde naar een koffietentje waarvan ik wist dat zij altijd goede wifi hadden.

Hijgend en zwetend kwam ik net op tijd in de meeting. Dat zijn achteraf toch grappige dingen om op terug te kijken.

carla

Wil jij ook, net als Carla, locatie onafhankelijk werken? Maar weet je niet hoe je moet starten? Speciaal voor jou hebben wij een cursus waarbij we jou helpen met het creëren van een locatie onafhankelijk leven! Kijk in de Remote Werk Winkel voor meer informatie!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.