Amber werkt als Online Psycholoog vanuit Bali

Online psycholoog

Amber van den Broek is op dit moment op Bali. Zij werkt als psycholoog en e-coach en geniet van de verschillende plekken die de wereld te bieden heeft. Vooralsnog heeft ze haar werk gedaan vanuit Thailand, Maleisië en Indonesië.

1. Wil je je even voorstellen?

Hoi! Leuk dat je dit bericht gaat lezen, mijn naam is Amber en ik werk sinds 2017 als psycholoog. In de pandemie heb ik kennis gemaakt met online werken in mijn vakgebied. Sinds 2022 werk ik fulltime online. Ik werk als zelfstandig e-coach (eigen bedrijf Sirene-Eindhoven.nl) en in loondienst in de verslavingszorg, zowel voor klinische patiënten als voor ambulante cliënten. Wanneer ik niet werk ben ik aan het duiken, surfen, yoga aan het doen of van de cultuur aan het genieten. Buiten deze toch wat cliché activiteiten wandel ik ook graag met mijn Balinese Frenchie genaamd Nusa over het strand. Aan het einde van de maand ga ik starten met de Online Vinyasa yoga opleiding.

 

Maleisië

Ik heb vanaf het buitenland al allerlei cursussen en opleidingen gevolgd, van ACT-therapie en inzicht gevende therapie tot mijn BHV herhaling, dus ook deze ontwikkeling staat niet stil als je gaat werken en wonen in het buitenland!

 

2. Hoe ziet een gemiddelde (werk) dag er voor jou uit als Online Psycholoog?

hondje strandHet huidige tijdsverschil is voor mij 6 uur, waardoor ik pas om 13:00 hoef te beginnen in Indonesië. In de ochtend ontbijt ik op mijn gemak, zodat ik daarna een strandwandeling kan maken met Nusa. Er staat voortaan een koffie kar klaar voor alle hondenbaasjes, dus eigenlijk wandelen we met name naar mijn koffie 😉. Vervolgens heb ik wisselende activiteiten in de ochtend; yoga, padel of hot/cold therapy, wat beter bekend staat als een sauna en ijsbad afwisselen voor 60 minuten. Daarna kan ik zeker mijn 9.5 uur dienst goed volhouden (ma t/m do). Op maandag t/m donderdag geef ik ook e-coaching tussen 12.00 en 12.45 (Nederlandse tijd 06.00 tot 06.45). En op vrijdag staat mijn agenda open voor e-consulten of om naar andere eilanden en plaatsen te gaan. De lunch en ook het avondeten worden bezorgd, wat vaak bestaat uit Nasi Goreng. Zelf koken is duurder!

Ik heb dus erg veel vrijheid, omdat ik vrij ben van veel taken van het dagelijkse leven. Bij de huur inbegrepen zit namelijk ook staf.. dus ook het huishouden komt niet terug op mijn takenlijst. In Nederland met remote werken raakte ik daar nog wel eens van afgeleid ‘’even een wasje tussendoor’’ e.d.

psycholoog op bali

3. Wat heeft jou gedreven de beslissing te maken om locatie onafhankelijk werk te gaan doen?

Ik had in Nederland heel erg het gevoel dat ik niet vrij was, op heel veel verschillende manieren. Als ik mijn agenda opende op mijn iPhone zag ik zoveel bolletjes (afspraken) en was ik ontzettend aan het multi tasken.

online psycholoog

Ik voelde mij in een rat race zitten waarbij ik hard werkte om waar mogelijk het geld uit te geven aan iets ontspannend. Dat leek mij niet langer deugen en in de pandemie zag ik op Bonaire heel veel Nederlandse ondernemers in hun zwembroek met een blouse erop werken. Ik keek naar mijn vriend en we wisten het eigenlijk beide; dit willen wij ook! En we gaan ervoor! Het brengt mij het gevoel van vrijheid en voldoening. Ik kan mij meerdere keren per dag écht verwonderen en ik denk dat ik daar onbewust altijd naar op zoek was in Nederland. Zo kom ik bijvoorbeeld net terug van Nusa Lembongan om ‘’even met wilde reuzenmanta’s te zwemmen’’ in het weekend. Dat is toch bizar!

 

4. Wat is jouw visie op remote werken?

Mijn visie is dat remote werken flexibiliteit biedt en resulteert in een betere work-life balance en minder stress. Ook zorgt het voor een hogere productiviteit en een ontzettende toename van mentaal welbevinden. Ik zou het iedereen aanraden om het uit te proberen, hoewel ik wel denk dat het niet voor iedereen zal werken. Je hebt wel bepaalde karaktereigenschappen nodig, zoals lef en durf om een stap als deze te maken. Ik zelf heb geen last van heimwee, omdat o.a. mijn balans hier veel beter is en ik daar veel waarde aan hecht, maar dit zal natuurlijk niet voor iedereen gelden.

IMG_8564

5. Hoe zie jij je toekomstige (werk) leven voor je?

Ik zou in de toekomst graag nog te stap zetten naar meer bewegen tijdens mijn werk. Dat is ook de reden waarom ik de online yoga opleiding in ga. Mijn huidige leeftijd is 29 en ik voel wel dat ik het nog fijner zou vinden om niet 9.5uur op een stoel te zitten achter mijn laptop. Door mijn beroep zit ik natuurlijk binnen in een afgesloten ruimte, zodat niemand mijn gesprekken kan horen of plots de ruimte binnen kan lopen. Ergens ben ik blij dat er dus nog verbeteringen en doelen mogelijk zijn, waar ik nu al heel erg geniet. Ik vind het oprecht bizar dat ik zo kan leven als ik nu doe samen met mijn partner en hondje.

6. Wat zijn jouw tips voor anderen?

online psycholoogIk denk dat mijn belangrijkste tip is om het gewoon over je heen te laten komen. Ik ervaar voordelen waar ik nooit aan gedacht had, zoals het gevoel wat ik voortaan heb over mijn lichaam. In Nederland ben je het merendeel van het jaar, laat staan van je dag, geheuld in warme kleren. Hier leef je in bikini en trek je enkel kleren aan om te werken. Het onzekere gevoel van ‘’oei het is plots mooi weer en we gaan naar het strand’’ bestaat hier niet en het is allemaal prima en mooi. De nadelen die je eerst juist bedacht, zoals slechter internet, zijn juist nooit uitgekomen. Het internet is op sommige plaatsen juist vele malen sneller! Ik heb een MiFi mee voor de zekerheid en dit geeft mij wel echt rust. Een lokaal simkaartje erin en je bent ook niet meer afhankelijk van WiFi. Dit raad ik daarom wel iedere (toekomstige) remote werker aan. En ik blijf toch echt psycholoog van beroep dus mijn afsluitende tip is een Dankbaarheidsdagboekje, want geloof me; als locatie onafhankelijk werker is er heel veel om dankbaar voor te zijn.

 

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.