Blijf verbonden met een eSIM

Als digital nomad heb je met een aantal uitdagingen te maken. Het zien en ervaren van nieuwe plekken is heel gaaf maar dit maakt sommige zaken ook een stuk moeilijker. Wat vrijwel elke digital nomad als uitdaging aangeeft is: het hebben van een goede internet verbinding. Niet overal is de wifi even goed, of het kost je enorm veel geld wanneer je met je eigen bundel internet in het buitenland. Sinds een aantal jaar is hier wellicht voor jou wel de juiste oplossing voor: de eSIM.

Wat is een eSIM?
ESIM is afgekort van ‘embedded sim.’ Hij is ontstaan om als opvolger te dienen voor de wereldwijd gebruikte plastic simkaart. Een eSIM is dus eigenlijk hetzelfde als een ‘normale’ simkaart maar dan zit hij ingebouwd in je telefoon. Het kaartje kan met al zijn gegevens verbinding maken met een netwerk. Je hoeft dus niet meer een fysieke simkaart te kopen in de winkel.
Waarom zijn ze nu zo handig voor digital nomads? Voor digital nomads is het erg belangrijk om verbonden te blijven terwijl ze onderweg zijn. Of het nu gaat om contact houden met familie en vrienden of om te werken, het is van essentieel om een betrouwbare en betaalbare manier te hebben om verbonden te blijven.
Voordelen van een eSIM
Wanneer je regelmatig een grens oversteekt en je dus gebruik moet maken van verschillende mobiele abonnementen om verbinding te hebben, maakt dit dat het altijd een gedoe is. Met eSIMs kun je deze rompslomp voorkomen door in elk land een nieuwe kaart aan te schaffen, en kan je gemakkelijk je data verbruiken ‘on the go’ managen.
- Meer flexibiliteit: eSIMs maken het gemakkelijk om snel tussen verschillende mobiele providers en plannen te schakelen zonder dat je een fysieke kaart nodig hebt. Zo blijf je makkelijk verbonden tijdens internationaal reizen.
- Meer gemak: met eSIMs hoef je niet steeds een nieuwe simkaart te kopen en te installeren wanneer je een nieuw land binnenkomt. Je kunt met eSIMs makkelijk je mobiele plannen en datagebruik beheren.
- Kostenbesparingen: eSIMs kunnen geld besparen op roamingkosten, omdat ze snel kunnen overschakelen naar een lokaal mobiel plan in plaats van dure roamingplannen te gebruiken.

Side Note
Let er echter wel op dat niet elke telefoon geschikt is voor een eSim. De nieuwere telefoons ondersteunen de eSIM wel, maar in oudere modellen is de nieuwe simkaart niet ingebouwd. Voordat je een eSIM aanschaft is het dus belangrijk dat je even checkt of jouw telefoon compatible is voor een eSIM. Door even te googlen kom je hier al snel achter.
Welke eSIM provider?
Welke eSIM geschikt is voor jou ligt aan je wensen, je bestemming en je kostenplaatje. Je kunt eSIM plannen al voor één dag afsluiten, maar je kunt ook gaan voor een unlimited plan. Het is maar net wat je nodig hebt. Tegenwoordig zijn er steeds meer providers die eSIMs aanbieden. Hier volgen een aantal grote eSIM aanbieders.
Houdt er rekening mee dat niet elke eSIM ‘data sharing’ toelaat. Dat wil zeggen dat je niet altijd een hotspot kunt aanzetten waardoor je ook op je laptop internet hebt. Dit is wel een belangrijk punt voor veel digital nomads. Zorg dus dat je voor het aanschaffen van een eSIM bekijkt of ze ‘hotspot’ of ‘data sharing’ toelaten mocht je dit wensen.
Een eSIM kan voor vele dus een mooie oplossing zijn om goed verbonden te blijven. Heb jij wel eens gebruik gemaakt van een eSIM? Wat was je ervaring en heb je nog aanvullingen? Laat het ons weten!
De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"
In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!
In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk
- Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
- Nooit meer in de file staan!
- Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
- Werk dat bij je past en waar je blij van wordt
Podcasts
Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.