Daten als Digital nomad

daten

Als digital nomad, is het ontmoeten van nieuwe mensen in steeds wisselende locaties een unieke uitdaging. Er wordt wel eens gezegd dat het leven als digital nomad eenzaam kan zijn. Je reist de wereld rond, wisselt vaak van locatie, ontmoet ontzettend veel mensen, maar je moet ook weer (tijdelijk) afscheid nemen wanneer je visa verloopt.

Maar maak je geen zorgen, liefde is overal te vinden, zelfs voor degenen die constant onderweg zijn. In dit blog gaan we dieper in op hoe je als digital nomad kunt navigeren door de wereld van daten, waar je ook bent.

Co-werk plekken

Het is niet onbekend dat je overal ter wereld co-werk plekken kunt bezoek om gelijkgestemde te ontmoeten. Digitale nomaden hubs, co-working spaces, en community-evenementen kunnen geweldige plaatsen zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Door deel te nemen aan lokale evenementen vergroot je niet alleen je netwerk, maar je vergroot ook de kans om een ‘speciaal’ iemand te leren kennen.

daten

Dating apps voor digital nomads

Toch kunnen co-werk plekken niet per se de oplossing zijn wanneer je op zoek bent naar liefde. Hoe weet je of de ander hier voor open staat, hoe begin je uberhaupt een gesprek over daten en liefde? Dit kan een beetje raar voelen en dus kun je ook gerichter gaan zoeken naar dates, namelijk door middel van dating apps gericht op digital nomads. We noemen een aantal apps speciaal gericht op remote werkers voor over de hele wereld.

FairyTrail

Ben je het beu om op reguliere dating-apps zoals Tinder en Bumble te zoeken naar een match, vooral omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om te reizen? Dat begreep Taige Zhang ook, een voormalige medewerker van Apple die de dating-app FairyTrail heeft ontworpen. Als digital nomad kent Zhang de struggles van dating-apps maar al te goed.

Zhang, die eerder bij Apple werkte, beschouwt de vrijheid om overal te werken als een superkracht. Hij begrijpt het teleurstellend gevoel van de wereld niet kunnen verkennen. "Het is jammer om de wereld niet te zien. En om dat te doen met iemand van wie je houdt, is het beste gevoel ter wereld," zegt Zhang.

Als productmanager en software-ingenieur besloot Zhang een dating-app te creëren voor mensen die net zoals hij de vrijheid, middelen en verlangen hebben om de wereld rond te reizen met een partner. Hoewel de meeste Fairytrail-leden ondernemers, software-ingenieurs, ontwerpers, schrijvers, marketeers en taaldocenten zijn, heeft de app ook de aandacht getrokken van frequente reizigers zoals stewardessen, reisverpleegsters en managementconsultants.

daten

Fairytrail screent alle leden op veiligheid en oprechtheid, waardoor een veilige en doelgerichte omgeving wordt gecreëerd. Wat deze app onderscheidt van traditionele dating-apps, is de handige "avontuurlijke matching" functie. Hiermee kunnen leden matchen voor leuke groepsreizen en ervaringen, zoals wijnproeverijen in de Napa-vallei, duiken in Bali en trektochten door de Sahara-woestijn, allemaal via Airbnb en TripAdvisor.

Dit betekent dat die zenuwslopende eerste date wordt omgetoverd tot een ontspannen, sociale avontuur, geleid door een ervaren gids. Na een eerste videogesprek kunnen leden veilig hun avonturen boeken via Fairytrail, waarbij de betaling van beide partijen wordt ontvangen voordat tickets worden verstrekt, zodat niemand vast komt te zitten.

Nomad Soulmates

Een andere veelgebruikte dating app is de Nomad Soulmates app. Ook zij helpen je bij het vinden van je soulmate terwijl je als nomad de wereld over gaat. Dit kan via hun dating app maar ook door lid te worden van hun Facebook groep. Zij hebben inmiddels 20.000 leden hierop. Hier kan je jezelf introduceren en zien of je paden kruisen met iemand die je misschien wel interessant vindt.

Ook zijn ze bezig met het organiseren van meet-ups. Aline, de oprichtster organiseert live events zoals speed dates waar je gelijkgestemde singels in het echt kan ontmoeten.

Andere apps die het waard zijn om te checken: MissTravel, TourBar en YourTravelMates en Nomad List Dating app. Of je nu een full-time digital nomad bent of dat je gelijkgestemden wil ontmoeten om je avonturen in het buitenland eindelijk te gaan starten, het vinden van liefde kan een mooie toevoeging zijn. Let wel altijd op je eigen veiligheid. Breng iemand op de hoogte waar je bent of waar je naar toe gaat en kies voor openbare plekken wanneer je iemand nog niet eerder hebt ontmoet.

daten

Vergroot je online zichtbaarheid

Een andere manier om gelijkgestemde te ontmoeten? Hou bijvoorbeeld een blog of Instagram bij. Deel je verhalen en avonturen. Deze vorm van community maken het heel makkelijk om in contact te komen met andere mede reizigers. Wie weet wat hieruit voort kan vloeien!

Of het nu gaat om vriendschap of relaties, liefde is iets om te vieren! Wie weet heb je iets aan de tips in dit blog. Mocht dit zo zijn, wie zien graag succesvolle remote liefdes verhalen! Stuur deze dus vooral op 😊

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.