De kracht van rolmodellen en gelijkgestemden om je heen!

rolmodellen en gelijkgestemden

Wat is de kracht van rolmodellen en gelijkgestemden om je heen? Dit is iets wat mij de afgelopen jaren sterk duidelijk is geworden.

“Zou je dat nu wel doen?” Dat is een reactie die ik vaak kreeg uit mijn omgeving toen ik besloot een andere richting op te gaan. Toen we met het hele gezin de Atlantische Oceaan overstaken. Of toen ik besloot me voorlopig even niet meer te richten op de operationele recruitment opdrachten.

Van mensen die op reis waren of al een lange zeilreis hadden gemaakt, kreeg ik die reacties nooit. Die waren enthousiast en vol inspirerende en motiverende verhalen. En tips waar ik wat van kon leren.

Van ondernemers die ook een andere weg in waren geslagen, geheel of gedeeltelijk remote werken  en bijv. nieuw verdienmodellen hebben ontwikkeld, krijg ik ook nooit zo’n reactie. Die vinden het gaaf , stimuleren me en geven me bruikbare adviezen.

Ik heb inmiddels een groot netwerk om me heen van mensen die op hun eigen manier een vrij leven leiden.

➡️ Ik zit in een hele grote zeilerscommunity van “vertrekkers”. Allemaal mensen die voor langere tijd op reis zijn met hun zeilboot. Pas afgestudeerden, jonge gezinnen, 50-ers zoals ik en gepensioneerden. In mijn wereld lijkt iedereen met de zeilboot op wereldreis.

➡️ Ik zit in een heel waardevol netwerk van Remote Recruiters. Afgelopen week hebben we weer samen op locatie een Werfathon gehouden. Allemaal gelijkgestemden, gedreven ondernemers, die elkaar steunen en willen laten groeien. Prachtige gesprekken gehad bij het haardvuur, veel creatieve ideeën uitgewisseld en veel verbinding gevoeld. In mijn wereld lijkt iedereen een vrije, creatieve, innovatieve en (gedeeltelijk) locatie onafhankelijke ondernemer.

➡️ Ik heb veel contact met (part-time) Digital Nomads. Mensen die voor korte of langere tijd vanuit het buitenland werken. Soms omdat ze een partner hebben die net over de grens woont, soms omdat ze wintermaanden liever in het warmere klimaat van Zuid-Europa vertoeven, soms omdat ze met hun gezin in camperbus door Europa willen trekken en soms omdat ze met een rugzak de rest van de wereld willen ontdekken. Allemaal met hun eigen verhaal en allemaal hebben ze hun werk zo ingericht dat het hun ideale vrije leven faciliteert. In mijn wereld lijkt iedereen een (parttime) Digital Nomad.

En daarnaast heb ik uiteraard ook nog een heleboel mensen om me heen die gewoon gelukkig zijn met hun stabiele werkende leven in Nederland. Dat past bij hun en daar worden zij blij van. Maar doordat ik rolmodellen had, die al deden wat ik graag wilde bereiken en gelijkgestemden om me heen heb verzameld, die doen wat ik wil doen, heb ik mijn leven kunnen inrichten op een manier waar ik gelukkig van word.

Wil jij kunnen werken waar en wanneer je wil en meer gelijkgestemden om je heen? Volgende week organiseer ik voor de cursisten van de cursus “een vrijer werkend leven” een Community Week. Een week waarin je met elkaar kunt verbinden, van elkaar kunt leren en waarin ik extra informatie en informatie geef. Een week om te groeien!

Wil je meedoen? vrijheidsmentor.nl

En ben je al een (gedeeltelijk) locatie onafhankelijke ondernemer en heb je ook behoefte aan meer verbinding en gelijkgestemden om je heen? Stuur dan een DM naar @reneeschieving.

Lees meer blogs

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.