Deel 1: Lorette’s ontdekkingsreis naar een digital nomad lifestyle

Lorette

Fotocredit: Michelle de Bresser

Elvira helpt mensen een vrijer werkend leven op te bouwen zodat ze locatie-onafhankelijk kunnen werken. We vertellen het verhaal van Lorette, een van haar coachingsklanten. Lorette droomde al jaren van een digitale nomade levensstijl en heeft haar droom al deels gerealiseerd. Blog 1 schetst het begin van Lorette's locatie-onafhankelijke droom; in deel twee deelt ze de laatste, doorslaggevende stappen die leidden tot haar eerste remote opdracht.

Lorette wist al van jongs af aan dat ze de wereld wilde ontdekken.

Ze koos de opleiding Trend Research and Concept Creation in Lifestyle vanwege de internationale kansen en omdat het haar nieuwsgierigheid naar mens en maatschappij voedde. Twee van de vijf studiejaren woonde ze in Centraal-Amerika, waar ze veel digitale nomaden ontmoette. Zij inspireerden Lorette: “Ik wist het meteen: ik wil ook internationaal werken en wonen” daarmee was haar remote droom een feit. Na het afstuderen koos ze, in plaats van een 9-tot-5 baan op locatie, voor een avontuurlijke weg die haar uiteindelijk naar een locatie-onafhankelijk bestaan zou leiden.

Lorette

Het begon met een minor in Guadalajara, Mexico

Hier maakte Lorette zich al snel wegwijs door met het openbare vervoer naar school te gaan en te trainen bij de lokale CrossFit box. In een korte en intense tijd leerde ze Spaans, wat uitstekend van pas kwam om de volgende 5 maanden alleen backpacken in Midden-Amerika te overleven. Zo belandde ze in het surfparadijs El Zonte in El Salvador. Wat aanvankelijk een korte stop leek te worden, groeide uit tot wat nog altijd als haar tweede thuis voelt.

Wat aanvankelijk een korte stop leek te worden, groeide uit tot wat nog altijd als haar tweede thuis voelt.

Lorette
Foto Credit: Nette Klement

In El Zonte vond Lorette niet alleen de perfecte golven, maar ook de ruimte om haar pad als digitale nomade te verkennen. Na het backpacken zette ze haar studie in Nederland voort en ging ze nog een keer op en neer naar het surfdorp. Eenmaal terug, brak COVID-19 uit. Dit bood haar de mogelijkheid om online vanuit El Zonte af te studeren. "Het was een absolute zegen om na een hele dag scriptie schrijven de laptop dicht te klappen, mijn surfboard te pakken en het water in te springen", vertelt Lorette. Ook werkte ze in dit afstudeerjaar voor het eerst remote als webshop manager bij Snew, waarvan ze de eigenaar op een netwerkborrel in Nederland had ontmoet. "Dank voor de hulp en het overzicht dat jij wist te brengen in onze soms onoverzichtelijke organisatie", was een waardevol compliment van collega Mike. Dit bevestigde dat Lorette ook op afstand de verbinding wist te behouden en waarde wist te leveren.

Lorette

Ze kwam terug naar Nederland voor haar afstuderen

Ze begon met solliciteren. "Ik liep steeds tegen dezelfde lamp aan door te solliciteren bij bedrijven die remote werken niet kennen, dat was zo frustrerend." Ze nam een pauze van het traditionele solliciteren en gooide het over een andere boeg: terug naar El Salvador waar ze een massagepraktijk startte om in haar levensonderhoud te voorzien. Tegelijkertijd bouwde ze online aan haar netwerk via onder andere haar '#virtualcoffeesbylorette'-concept. Hier interviewde ze internationale trendwatchers en diverse experts over verandering en schreef hierover op LinkedIn. "Ik sprak interessante mensen over interessante zaken en maakte dit zichtbaar, dat werkte!" Hiermee legde ze de basis voor haar toekomstige remote baan.

“El Salvador betekent ‘The Savior’ ofwel de redder en dat was het voor mij”

Lorette
Foto credit: Lorette Bessem

"El Salvador betekent 'The Savior', ofwel de redder, en dat was het voor mij," vertelt Lorette. "Hier was ik even vrij van sociale druk en verwachtingen, zodat ik op mijn eigen tempo mijn pad kon creëren en bewandelen, omringd door liefde, community, surfen en natuur."

Hoewel Lorette's financiële situatie haar uiteindelijk dwong terug te keren naar Nederland, had ze veel zaadjes geplant om haar locatie-onafhankelijke bestaan verder vorm te geven. "Ik keek enorm op tegen mijn terugkomst, omdat ik wist dat er veel uitdagingen zouden gaan komen. Maar omdat ik zowel stabiliteit als vrijheid wil, wist ik dat ik daar doorheen moest en zo mijn westerse roots beter kon leren omarmen." Met een hernieuwde focus was ze vastbesloten om haar droom waar te maken. Lees in deel 2 hoe dit verder gaat; houd hiervoor de LinkedIn-pagina van Locatie-onafhankelijk werk en Lorette in de gaten.

Lorette

Wil jij, net als Lorette, ook je vleugels uitslaan en een locatie-onafhankelijk leven creëren? Bekijk dan de 'een vrijer werkend leven'-cursus van Elvira en ontdek hoe je jouw dromen kunt realiseren.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.

Meer blogs lezen?