Digital Nomad Visa voor je gezin

Digital nomad visa gezin

Het leven als digital nomad en het reizen over de hele wereld is niet alleen maar voor de jonge generatie zonder gezin. Wist je dat verschillende digital nomad visa mogelijkheden bieden voor gezinsleden? Dit maakt het mogelijk én aantrekkelijk om tijdelijk met je gezin in het buitenland te verblijven. We nemen je mee wat je hierover moet weten.

Digital Nomad Visa

Een digital nomad visa is een tijdelijke verblijfsvergunning waarmee mensen die op afstand werken, en soms hun gezinsleden, in een ander land kunnen wonen. Het is belangrijk op te merken dat digital nomad visa's geen toestemming geven om lokaal werk te zoeken in het gastland. Digital nomads moeten zichzelf financieel ondersteunen met inkomsten uit een bedrijf of werkgever in het buitenland. Sommige digital nomad visa kunnen echter toegang geven tot lokale gezondheidszorg, schoolsystemen en andere sociale voorzieningen indien nodig.

Voorwaarden voor gezinsleden

Er zijn regels en voorwaarden voor gezinsleden als je een digital nomad visa aanvraagt. Niet alle gezinsleden kunnen automatisch worden opgenomen in de aanvraag. In de bureaucratische taal betekent dit dat alleen je echtgenoot of afhankelijke gezinsleden in aanmerking komen. Bijvoorbeeld, je kinderen moeten financieel afhankelijk zijn van jou om mee te kunnen doen aan het gezinsvisa. Volwassen kinderen die onafhankelijk zijn, kunnen niet worden opgenomen in jouw aanvraag. Sommige landen, zoals Malta, staan echter toe dat feitelijk samenwonende stellen worden opgenomen in de aanvraag. Maar dit proces vereist gedetailleerde documentatie, foto's en andere bewijzen om jullie relatie aan te tonen. Het is verstandig om de specifieke regels en beperkingen van het land waar je naartoe wilt gaan te controleren voordat je een digital nomad visa met gezinsleden aanvraagt.

digital nomad familie

Voordelen van een Digital Nomad Visa voor Families

Het aanvragen van een digital nomad visa met gezinsleden kan verschillende voordelen bieden voor jou en je gezin. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 1. Je gezin komt in een nieuwe omgeving: Met een digital nomad visa kunnen gezinnen genieten van een unieke levensstijl in een andere culturele omgeving. Je gezin kan nieuwe talen, tradities en ervaringen ontdekken terwijl ze samen reizen.
 2. Onderwijsmogelijkheden voor kinderen: Digital nomad visa's bieden meestal toegang tot lokale schoolsystemen, waardoor je kinderen kunnen profiteren van internationale onderwijskansen. Ze kunnen leren in verschillende talen en culturen, wat hun persoonlijke en academische ontwikkeling kan verrijken.
 3. Kwaliteit van leven: Veel landen die digital nomad visa's aanbieden, hebben een hoge levensstandaard en bieden uitstekende voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, veiligheid en infrastructuur. Dit kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor jou en je gezin.
 4. Belastingvoordelen: Sommige landen bieden fiscale voordelen aan digital nomads en hun gezinnen, zoals belastingvrijstellingen of gunstige belastingtarieven. Dit kan financiële voordelen opleveren en je gezin helpen bij het opbouwen van spaargeld of investeringen voor de toekomst.

Aanvraagproces en vereisten

Het aanvragen van een digital nomad visa met gezinsleden vereist meestal een aantal stappen en documenten. Hoewel de specifieke vereisten per land kunnen verschillen, zijn er enkele algemene stappen die je kunt verwachten:

 1. Onderzoek: Verzamel informatie over de beschikbare digital nomad visa's en hun vereisten. Zorg ervoor dat het visa gezinsinclusie mogelijk maakt.
 2. Documentatie: Verzamel de benodigde documenten, zoals paspoorten, geboorteaktes, huwelijksaktes en bewijs van financiële middelen. Voor feitelijk samenwonende stellen kunnen extra documenten nodig zijn om de relatie aan te tonen.
 3. Financiële stabiliteit: Zorg ervoor dat je over voldoende financiële middelen beschikt om jezelf en je gezin te ondersteunen tijdens jullie verblijf in het gastland. Dit kan onder meer inkomsten uit freelancewerk, online ondernemingen of een vaste baan omvatten.
 4. Indienen van de aanvraag: Volg de specifieke instructies van het desbetreffende land voor het indienen van de aanvraag. Dit kan online of via de ambassade/consulaat van het gastland gebeuren.
 5. Verwerkingsduur: Houd rekening met een mogelijke verwerkingsduur van de aanvraag. Dit kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van het land en het specifieke visa-programma.
 6. Medische en veiligheidscontroles: In sommige gevallen kan het nodig zijn om medische onderzoeken te ondergaan of een verklaring omtrent het gedrag te verkrijgen om aan de veiligheidsvereisten van het gastland te voldoen.
 7. Gezinsrechten en verzekeringen: Informeer jezelf over de rechten en voordelen die beschikbaar zijn voor gezinnen met een digital nomad visa, zoals ziektekostenverzekering, sociale voorzieningen en toegang tot lokale diensten.
Digital Nomad Familie

Op avontuur met je gezin

Het leven als een digital nomad met je gezin kan een opwindend avontuur zijn, maar het vraagt ook zorgvuldige planning en voorbereiding. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de mogelijke uitdagingen en aanpassingen die komen kijken bij het leven in een nieuwe omgeving, zoals culturele verschillen, taalbarrières en het vinden van geschikte accommodatie.

Desondanks kan het verkrijgen van een digital nomad visa voor je gezin de mogelijkheid bieden om de wereld te verkennen, nieuwe ervaringen op te doen en jullie band als gezin te versterken. Door grondig onderzoek te doen, je goed voor te bereiden en de juiste stappen te volgen, kun je jouw droom realiseren om als digital nomad met je gezin de wereld rond te reizen. Hoe gaaf is dat?!

Zie jij jezelf al met je gezin werken in bijvoorbeeld Kroatië, Spanje of Costa Rica?

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

 • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
 • Nooit meer in de file staan!
 • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
 • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.