Digital Nomad visums die financieel interessant zijn

verzekeringen

Leven als Digital Nomad is steeds populairder. Landen verwelkomen digital nomads steeds meer. Toch kunnen visa aanvragen ingewikkeld of duur zijn. Gelukkig zijn er visums die wél aantrekkelijk zijn wanneer je minder dan € 3000 per maand verdient. Hier volgen drie voorbeelden van landen die zeer goed te doen zijn.

1. Bermuda

Benodigde minimum inkomen: 0€

Aanvraagkosten: € 250

Bermuda heeft een fijne ontspannen levensstijl met prachtige stranden. Daarnaast is het eiland wel erg gefocust op zakelijke groei. Deze combinatie maakt dat Bermuda een ideale Digital Nomad bestemming is.

Bermuda heeft geen specifiek percentage qua inkomen wat nodig is om het visa te kunnen krijgen. Wel moet je aan kunnen tonen dat je voldoende hebt om voor jezelf te kunnen zorgen. Houd er rekening mee dat de kosten van levensonderhoud in Bermuda wel wat hoger liggen. Het aanvragen kan allemaal online en dat maakt het erg makkelijk.

Bermuda is een echte tropische bestemming. Het weer is subtropisch en daardoor het hele jaar door een fijne bestemming. Het wordt niet zo warm als op de Caribische eilanden en er zijn vooral ’s nachts buien waardoor de natuur kan profiteren. Een van de trekpleisters op bermuda zijn de eindeloze stranden zoals het strand van Horseshoe Bay in Southampton. Dit strand is bekend door zijn roze strand. Daarnaast heeft Bermuda veel nationale parken. De eilanden hebben veel duik en snorkel mogelijkheden, maar ook golven, diepzeevissen en surfen is populair.

2. Kaapverdië

Benodigde minimum inkomen: 1500 € of 2700 € als je je familie meeneemt.

Aanvraagkosten: 20 € voor het visum, 34 € voor de luchthaven kosten.

Kaapverdië is de afgelopen jaren bezig om meer Digital Nomads naar zich toe te trekken. Het land bestaat uit tien eilanden in de Atlantische Oceaan, ten westen van Afrika. De meeste Digital Nomads leven op het eiland Sal. Over het algemeen is leven in Kaapverdië niet erg duur, de kosten liggen een stuk lager dan hier in Nederland. Daarnaast beschikt het land over een goede WiFI en telefoon verbinding, je kan hier dus goed online werken!

Het weer in Kaapverdië is heerlijk. Het hele jaar door liggen de tempraturen boven de 22 graden, waarvan het de meeste tijd van het jaar zelfs boven de 26 graden ligt. De zon schijnt ook het hele jaar door. Er valt gedurende het jaar maar weinig regen. Wel kan er soms een harde wind staan.

Het land is geliefd bij kitesurfers vanwege de goede stranden, vooral Ponta Preta Beach staat bekend als goede spot voor deze sport. Het beklimmen van de Monte Verde staat ook bekend als een van de mooiste dingen die je kunt doen in het land. Wanneer je deze beklimt heb je een prachtig uitzicht op de nabijgelegen eilanden. Daarnaast heeft het eiland prachtige landschappen zoals een vulkaan, woestijn en kan je er zeeschildpadden zien.

3. Colombia

Benodigde minimum inkomen: € 700

Aanvraagkosten: € 50 voor het aanvragen: € 215 voor het visum

Colombia is een zeer populair land onder Digital Nomads. Het internet in Colombia is betrouwbaar en snel. Daarnaast zijn er al veel Digital Nomad hotspots waardoor je makkelijk in de community terecht komt. De kosten van levensonderhoud liggen laag hier.

Het land heeft veel Digital Nomad hotspots zoals Medellín, Bogota en Cartagena. Medellín is populair vanwege het aangename klimaat, het wordt er ook wel de oneindige lente genoemd. In de prachtige straten van Medellín zijn veel cafés en co-werkplekken te vinden. Hoewel Bogota een stuk gevaarlijk is dan andere delen van het land is het alsnog erg populair. Sommige zeggen dat je hief het beste nachtleven in Latijns Amerika vindt. Cartagena staat dan weer bekend om zijn prachtige stranden.

Een leuke hotspot om heen te gaan in Colombia is Guatape, ongeveer twee uur van Medellïn. Dit is een super kleurijke stad waar je ook prachtige natuur vindt. Voor het strand ga je naar Cartagena of Santa Maria. Daarnaast zijn er ook veel hikes die je kan doen in het bergachtige gedeelte van het land.

4. Hongarije

Benodigde minimum inkomen: € 2000

Aanvraagkosten: € 120

Hongarije is het goedkoopste land om als Digital Nomad te leven binnen Europa. Je kunt een visa voor twee jaar aanvragen. Hongarije heeft een hele goede infrastructuur en het internet is ontzettend snel. Ook liggen de kosten van levensonderhoud lager dan op veel andere plekken in Europa. Daarnaast is het tijdsverschil met Nederland klein, dit kan ook een groot voordeel zijn.

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is erg in trek bij Digital Nomads. Het is een bruisende stad met veel cafés en co-werkplekken. Daarnaast is er een levendig uitgaansleven. In Hongarije heb je ook het grootste zoetwatermeer, namelijk het Balatonmeer.

Heb jij ook een financieel aantrekkelijk land gevonden om als Digital Nomad aan de slag te gaan? Laat het ons weten. Wij zijn benieuwd!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.