Elise & Lisa werken bij een remote bedrijf

add value

1. Willen jullie je even voorstellen?

Hoi, ik ben Elise (29), en ik ben werkzaam als Software Testing Consultant bij Add Value. En ik ben Lisa (25), Marketeer bij Add Value. Samen geven we je een kijkje achter de schermen bij onze IT Recruitment Boutique, gevestigd op Palma de Mallorca, in Nederland en in Bali.

Onze Missie, ofwel datgene wat ons uniek maakt en wat we tot in het DNA van de organisatie dragen, is deze: Door recruitment professionals vrijheid en ondernemerschap te bieden, leveren wij tailormade recruitment oplossingen aan IT’ers en organisaties.Wat betekent dit in de praktijk? Dat wij worden aangespoord om onze eigen manier van netwerken en recruiten te vinden en daarin dicht bij onszelf te kunnen blijven. Ook stimuleren we ondernemerschap en houden we een ondernemende geest. Voor onze opdrachtgevers en de professionals in ons netwerk betekent dat doordat wij vrijheid en ondernemerschap bieden aan onze consultants, de consultants voor lange tijd zich kunnen en willen binden aan Add Value en daarom steeds meer en beter de markt kunnen bedienen. Het is aan het einde van de rit een marathon, en geen sprint. Door goed voor onze mensen te zorgen kunnen zij de marathon uitlopen.

add value

2. Hoe ziet jullie (werk) leven eruit op dit moment?

Onze werkcultuur staat bol van vrijheid, no-nonsense mentaliteit, flexibiliteit, vriendschap, avontuur en kwaliteit. Dit zie je terug in ons dagelijks leven. Wij krijgen de vrijheid om ons werk te doen vanaf waar we willen, hoe we willen en vooral ook wanneer ze willen. Maandag tot vrijdag, 9-tot-5-mentaliteit is echt wel heel erg 2002.

3. Wat heeft jullie gedreven de beslissingen te maken die jullie hebt gemaakt?

Onze keuzes worden gedreven door onze missie. We willen niet alleen IT-professionals verbinden met organisaties, maar we willen ze vrijheid bieden in hun werk en ondernemerschap stimuleren. Dit zorgt voor langdurige relaties. Het is ten slotte een marathon, en geen sprint.

add value

Lisa:

"Na mijn opleiding ben ik op het prachtige eiland Mallorca blijven plakken en heb daar 6 seizoenen in de toeristische sector gewerkt, waarvan 2 jaar als marketingverantwoordelijke. Omdat ik de winters vrij had vanwege seizoensgebonden werk, kon ik deze maanden op reis. Tijdens mijn diverse reizen door Azië begon mijn interesse in remote werken te groeien. Toen Add Value op mijn pad kwam, was het dan ook niet zo moeilijk om hier aan de slag te gaan. Werken voor een Nederlands bedrijf gevestigd op Mallorca, met hubs op Bali en in Amsterdam, waar je de vrijheid krijgt om je eigen koers te varen? Dat liet ik mij geen 2 keer zeggen!

Mijn thuisbasis is Mallorca, maar zo’n 2 keer per jaar probeer ik naar Bali te gaan om vanuit daar te werken!"

add value

Elise:

"Zelf heb ik niet heel bewust gekozen om remote te gaan werken. Op een gegeven moment was ik op zoek naar een nieuwe job, maar ik kon niets vinden waar ik enthousiast van werd. Ik heb 5 jaar lang in de uitzendbranche gewerkt, en daar was ik elke dag van 9 tot 17 op kantoor. Iets meer vrijheid vond ik fijn, maar dat was niet mijn grootste drijfveer. Ik ging al wel veel op vakantie en ben een echte zonliefhebber. Toevallig kwam ik op een terrasje op Mallorca iemand tegen die vertelde dat hij hier voor een Nederlands bedrijf werkte in IT-recruitment. Dus ik dacht: leuk, daar wil ik wel mee in contact komen! En 2 maanden later verhuisde ik naar Mallorca. Na anderhalf jaar op Mallorca gewerkt te hebben dachten Isabelle (een vriendinnetje en oud-collega) en ik samen om een paar maandjes vanuit Bali te gaan werken. Dit beviel ons zo goed dat we hub van Add Value zijn begonnen op Bali en met succes! Naast Bali werk ik ook nog wel eens vanuit Nederland en op ons hoofdkantoor op Mallorca. Voor mij voelt het echt als pure vrijheid dat ik overal ter wereld kan werken!"

4. Wat biedt locatie onafhankelijk werken jullie?

Locatie-onafhankelijk werken is de kern van onze bedrijfscultuur. Wij kunnen ons werk uitvoeren vanuit ons hoofdkantoor in Mallorca, Amsterdam of zelfs Bali. Hierdoor kunnen we onze eigen manier van netwerken en recruiten ontwikkelen, terwijl we dicht bij onszelf blijven.

5. Wat is jullie meest favoriete plek waar jullie zijn geweest en waarom?

Onze favoriete plekken zijn overal waar wij ons het meest productief voelen. Of het nu op het tropische Bali is of in het zonnige Mallorca, wij geloven in de kracht van werken vanuit inspirerende locaties. Elise bevindt zich grotendeels met haar eigen team op Bali, terwijl Lisa al sinds 2018 het eiland Mallorca haar thuis noemt.

add value

6. Welke uitdagingen komen jullie tegen tijdens het remote werken?

Natuurlijk, remote werken brengt zo z'n eigen uitdagingen met zich mee. Soms is het bijvoorbeeld best ingewikkeld om te werken met verschillende tijdzones. Maar toch kijken wij naar die uitdagingen als kansen om met innovatieve oplossingen te komen en onze flexibiliteit te tonen. Soms is het zelfs best fijn dat het hier 6 uur later is, dan kunnen wij al knallen terwijl de rest van Nederland nog aan het slapen is.

add value

7. Hoe zien jullie de toekomst voor jullie?

Onze toekomstvisie is gefocust op het voortdurend bieden van vrijheid en ondernemerskansen aan onze consultants, zodat we met succes de uitdagingen van recruitment kunnen overwinnen.

Daarnaast willen we ervaren recruiters aantrekken die genoeg hebben van het 9-tot-5-bestaan en verlangen naar meer vrijheid. Vanuit diverse kantoren willen we onze expertise delen en een voorbeeld zijn van succesvol IT-recruitment, niet beperkt tot de Zuidas.

8. Hebben jullie nog tips voor anderen?

Een waardevolle tip voor succesvol remote werken: naast een goede set-up, is het heel belangrijk om jezelf te omringen met mensen die ook remote werken. Kies niet alleen voor connecties die op vakantie zijn. Een gemeenschap van gelijkgestemden begrijpt de uitdagingen en successen van remote werk beter. En omarm de vrijheid, wees avontuurlijk en blijf trouw aan jezelf. In de wereld van recruitment is een no-nonsense aanpak vaak de sleutel tot succes!

9. Hebben jullie nog leuke ervaringen die jullie met ons willen delen?

Op zowel Mallorca als Bali hebben we mensen ontmoet met een vergelijkbare mindset. Het delen van ervaringen en ideeën met individuen die dezelfde passie voor succes en groei delen, is inspirerend en verrijkend. We hebben ons netwerk uitgebreid met professionals uit verschillende delen van de wereld, wat niet alleen onze professionele horizon verbreedde, maar ook persoonlijke vriendschappen mogelijk maakte.

Een hoogtepunt van het jaar is de bijeenkomst van het gehele Add Value team op het hoofdkantoor in Palma de Mallorca. Deze bijeenkomst, die plaatsvindt over drie dagen, is een mix van reflectie, strategie en plezier. De eerste dag staat in het teken van meetings en een grondige evaluatie van het afgelopen half jaar. We bespreken wat goed ging en kijken naar mogelijkheden tot verbetering.

De daaropvolgende twee dagen worden gewijd aan teambuilding en plezier. Van spannende activiteiten tot heerlijke etentjes. Het is een tijd van gezelligheid, lachen en het vieren van onze gezamenlijke successen!

add value

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.