En… Hoe doe jij dat met internet onderweg?

terug naar kantoor

“Create a life, you don’t need a vacation from”

Ik realiseerde dit. Ik heb mijn werk zo ingericht dat ik kan werken waar en wanneer ik wil. En daar krijg ik veel vragen over. Ik reis namelijk met een zeilboot over de wereld. Het afgelopen half jaar in het Caribische gebied. En ja, ik moet wel blijven werken om deze levensstijl te kunnen faciliteren. Veel factoren spelen hierbij een rol: kan ik mijn huidige functie blijven uitoefenen? Vindt ik voldoende opdrachten? Heb ik internet onderweg?

Geniet jij van jouw lang gekoesterde vakantie? Of ben je al geweest? Of ga je nog en kun je niet wachten? Wat is vakantie voor jou? Vrijheid?

Wat als je jouw leven nu eens zo inricht dat je altijd een gevoel van vrijheid hebt? Met werk dat jouw vrijere leven faciliteert in plaats van “gevangen’ houdt.

Een van de meest gestelde vragen?
Hoe zorg jij voor internet onderweg? 

Internet is voor mij cruciaal om mijn werk te kunnen doen. 

➡️ Ik heb het een uitgebreid zakelijk abonnement bij Vodafone met ongeveer 200 GB per maand. Binnen Europa en op de Franse Caribische eilanden (Martinique en Guadeloupe) werkte ik vaak gewoon op mijn 3, 4 en heel soms 5G

➡️Als we in een jachthaven liggen, is er vaak wifi. Soms vragen we naar een plek dicht bij de router. 

➡️Als we in een land komen waar mijn reguliere abonnement niet toereikend is, koop ik direct een lokaal simkaartje. Ik stop deze in mijn oude Iphone en gebruik die als hotspot. 

De kosten voor lokale simkaartjes variëren nogal. Op Bonaire, Curaçao, en Aruba was het duurst, namelijk 68 euro voor 25 GB. Gemiddeld betaalden we 100 euro voor 100 GB

Inmiddels weet ik van andere zeilers dat er goedkopere oplossingen zijn en abonnementen die een groot deel van het Caribisch gebied dekken voor 40 of 50 euro per maand.

➡️ Zelfs op de kleine eilanden zijn plekken met goede wifi, zoals hotels, restaurants en cafeetjes. Ik maak daar veel gebruik van en ga regelmatig op de “wifi-plekken” zitten werken. 

➡️ Nee, op zee heb ik geen internet. Althans, we hebben een satelliet telefoon en een Iridium Go aan boord, maar die gebruiken we alleen voor “nood” en korte berichten. 

Ik plan mijn werk zo, dat ik geen dingen online hoef te doen als we een oversteek hebben.

Dus ja, zelfs als je zeilend de wereld over reist is het mogelijk om te blijven werken. Het vraagt soms wat creativiteit en flexibiliteit. En ja, soms is er ook wel even wat frustratie als het bereik niet helemaal goed is. Maar hé, soms gebeurt dat ook gewoon in Nederland.

Heb jij ook een vraag?

Stuur me een berichtje , dan geef ik daar de volgende keer antwoord op.

Enne… Wil jij ook een Vrijer Werkend Leven? Weg uit de Ratrace? Meer vrijheid ervaren ? Meer tijd en energie hebben voor die dingen die jij echt belangrijk vindt?

Ik heb er een mooi programma voor! Een 7 stappen-actieplan, waarna jij ook locatie onafhankelijk werk hebt. Zodat je kunt werken waar en wanneer je wil.

➡️ https://vrijheidsmentor.nl/

https://vrijheidsmentor.nl/

Lees meer blogs

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.