Esther verhuisde met haar gezin naar Bali en werkt Remote

gezin

1. Wil je je even voorstellen?

Hi, ik ben Esther, ben getrouwd met Stephan, we hebben 3 kinderen en wonen sinds een jaar op Bali. Ik werk als virtual assistent en mijn man werkt ook remote in de finance.

2. Hoe ziet jouw (werk) leven er op dit moment uit?

Mijn leven heeft geen ritme meer zoals in Nederland. Ik plan mijn leven niet meer om mijn werk, maar mijn werk om mijn leven. Dat betekent dat ik doordeweeks een paar dagen weg kan zijn, daar niet zoveel werk en dan op zondag wat extra uren maak. We reizen veel op en rond het eiland en genieten van ons huis met zwembad als we thuis zijn, van het strand dat dichtbij is en van de endless summer.

gezin

3. Wat heeft jou gedreven de beslissingen te maken die je hebt gemaakt?

We hebben altijd al meer willen reizen. We hadden niet genoeg aan de 6 weken zomervakantie van de kinderen voor een verre reis. Wij wilden slow travelen. In 2019 mijmerden we over een half jaar reizen of een jaar. Een langere periode in ieder geval maar voordat de plannen concreet gemaakt konden worden, kwam Covid. In die periode kwamen de dromen een beetje op de achtergrond te staan om daarna weer heel hard naar voren te komen. We wilden vrijheid.

4. Wat biedt Locatie onafhankelijk werken jou?

Qua werk heb ik altijd gekeken wat er het beste bij mijn leven paste. Zo ging ik in het onderwijs werken omdat de schoolvakanties wel handig waren met kinderen. Daarna startte ik mijn eigen kinderopvang zodat ik nog flexibeler kon zijn voor mijn gezin. Uiteindelijk wilde ik nog meer vrijheid en kunnen werken waar ik ook was. Dat was het moment dat ik op zoek ging naar werk dat ik ook kan doen, toen kwam ik bij het werk als virtual assistant uit. Het biedt ons de vrijheid waar we zo naar verlangden. Werken terwijl we reizen, maar ook wanneer we willen.

gezin

5. Wat is je meest favoriete plek waar je bent geweest en waarom?

Ik geloof dat die nog moet komen. Wij zitten nu sinds een jaar hier en de tijd vliegt voorbij. We hebben veel op het eiland gereisd, maar voordat wij emigreerden, reisden we ook al veel. Voor de komende jaren hebben we nog een heleboel dromen. Onze reis naar de Molukken was fantastisch maar ook een paar dagen naar Uluwatu en op het strand naar de surfers kijken bij ondergaande zon is geweldig.

6. Wat zijn de moeilijkheden die je tegenkomt van het remote werken?

Het internet blijft vaak een uitdaging, zeker als ik bijvoorbeeld een podcast moet uploaden. Een goede werkplek is ook niet altijd aanwezig. Ik zit regelmatig op bed te werken of op een stoel of bankje met laptop op mijn schoot.

gezin

7. Hoe zie je jouw toekomst voor je?

We leven op dit moment het leven dat perfect bij ons past, ons droomleven. We willen blijven leven in vrijheid. Daarbij ook de vrijheid hebben om 1 of 2 keer per jaar naar Nederland te gaan zodat we onze kinderen het beste van 2 werelden mee kunnen geven. Hier op Bali en tijdens onze reizen de verschillende culturen en reizen enz. In Nederland familie en vrienden maar bijvoorbeeld ook musea en dergelijke die je weinig op Bali hebt.

8. Wat zijn jouw tips voor anderen?

Veel mensen dromen, maar doen het niet door belemmerende gedachten. Zo zijn we ook geconditioneerd met zekerheden van AOW, verzekeringen, een vaste baan etc. Ik merk dat mensen die mij volgen op Instagram @esther_op_bali zien dat voor de meeste belemmerende gedachten altijd een oplossing is, als je maar echt wilt. We hebben ons huis verkocht, alle spullen weggedaan en zijn in het diepe gesprongen. Volle angst vooruit.

9. Heb je nog iets interessants wat je wilt delen?

Ik ben uitgeschreven uit Nederland en mijn bedrijf staat ingeschreven in Estland. Daar draag ik mijn belasting af. Estland heeft een prachtig systeem bedacht voor digital nomads. Je mag je er niet persoonlijk inschrijven, maar op deze manier kan ik bewijzen dat ik belasting afdraag binnen de EU.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.