Grafisch vormgever

 

 

Voorbeelden

Wat doet een grafisch vormgever?

Taken grafisch vormgever

Een grafisch vormgever is verantwoordelijk voor het ontwerp van digitale producten als huisstijlen en beeldmerken van websites. Een grafisch vormgever is eigenlijk hetzelfde als een grafisch ontwerper. Het enige verschil is dat een grafisch vormgever het ontwerp van een ander uitvoert.

Voorbeelden grafische vormgeving

Een grafisch vormgever verzorgt de grafische vormgeving van drukwerk zoals affiches, brochures, verpakkingen, boekomslagen, websites en ontwerpen voor gebruik in verschillende media, zoals een beeldmerk of een huisstijl.

Wat doet een grafisch vormgever

Als grafisch vormgever probeer je ideeën visueel vorm te geven in verschillende media, met als doel mensen iets mee te delen. Dit kan online of offline zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een advertentie, brochure, logo, krant en website ontwerp.

De grafisch vormgever bepaalt de lay-out, typografie, kleurgebruik, en de illustraties en foto’s van ontwerpen. Hiervoor heb je dus artistieke en technische vaardigheden nodig. Het primaire gereedschap van de grafisch vormgever is dus de creatieve geest.

Als grafisch vormgever kan je goed werken met programma’s zoals Illustrator InDesign en Photoshop. Grafisch vormgevers werken vaak voor reclame bureaus, uitgeverijen en drukkerijen. Voor grafisch vormgevers is het werken als zelfstandig ondernemer ook erg gebruikelijk. Daarom is het als grafisch vormgever niet nodig om op 1 vaste werkplaats te werken.

Tegenwoordig bestaan er allerlei programma’s en tools waarmee ook niet grafisch geschoolde mensen mooie ontwerpen kunnen maken.

Taken grafisch vormgever

Het ontwerpen en vormgeven van grafische materialen.
Wensen, behoeften en vereisten van de opdrachtgever in beeld brengen.
Bepalen van de vormgeving van het ontwerp, rekening houdend met het eisenpakket.
Het concept uitwerken met behulp van professionele grafische software tot een eindproduct.

 

Wil je werken als Grafisch Vormgever of wil je hier juist meer over weten? Klik dan op onderstaande link:

EMAIL

info@locatieonafhankelijkwerk.nl

Telefoon

(00 31) 6 27 51 18 12

Locatie Onafhankelijk Werk is een onderdeel van ETC Consultancy

KvK 32150280