Heb je al eens gehoord van de term ‘Slomad’?

Slomad

Waarschijnlijk is de term digital nomad inmiddels zeer bekend bij je. De slomad is een variatie op de digital nomad: digital nomads die een bewuste keuze maken voor een langzamer tempo van reizen en werken, met meer focus op milieubewustzijn.

Slomads gaan voor langzamer reizen

Een groeiend aantal digital nomads kiest voor een "slomad" aanpak, waarbij ze bewust langer op één plek verblijven. Deze nieuwe levensstijl wordt gestimuleerd door het verlangen naar diepere culturele ervaringen en een groter milieubewustzijn. In tegenstelling tot traditionele digital nomads, die vaak kiezen voor frequente locatiewisselingen, omarmen slomads een meer ontspannen tempo van reizen en werken.

Milieubewust leven en werken

Als antwoord op toenemende zorgen over de ecologische impact van digital nomads, stellen slomads zichzelf actief tot doel om milieuvriendelijker te leven. Ze verminderen hun vliegreizen, kiezen voor duurzame accommodaties en investeren zelfs in groene initiatieven. Desondanks blijft de luchtvaart een punt van zorg voor klimaatactivisten, aangezien vliegreizen tot wel 3% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen kunnen bijdragen.

Slomad

Evolutie van het digital nomad beeld

Hoewel de aantrekkingskracht van vrijheid en avontuur bij het combineren van werk en reizen nog steeds aanwezig is, ondergaan de traditionele stereotypen van jonge, rondreizende digital nomads een evolutie. Het beeld van de typische digital nomad verandert. Het is niet meer alleen die twintigers die van eiland naar eiland hoppen. Er komt juist een steeds grotere gevarieerde groep waaronder ook dertig- en veertigjarigen die samen met hun partners en kinderen reizen.

Verschillende toeristische bestemmingen spelen in op deze trend door speciale visa aan te bieden voor digital nomads. Landen zoals Aruba, Barbados, Kaapverdië en Malta verwelkomen deze nieuwe generatie reizigers die ervoor kiezen om langer op één plek te blijven en zo bij te dragen aan de lokale cultuur en economie.

De slomad gaat voor duurzamer

Hoewel er enige twijfel bestaat over de effectiviteit van CO2-compensatieregelingen, streven slomads er steeds vaker naar om hun klimaatimpact te verminderen door projecten te ondersteunen die de uitstoot reduceren. Hoewel er nog uitdagingen zijn om de ecologische voetafdruk volledig te verminderen, markeert de opkomst van slomads binnen de digital nomad wereld een verschuiving naar een bewustere en verantwoordelijkere levens- en werkstijl. De toekomst zal uitwijzen hoe deze trend zich zal ontwikkelen en hoe de digital nomads van de toekomst hun invloed op de wereld zullen uitoefenen.

Slomad

Kostenbesparing

Het is daarnaast ook een manier om geld te besparen. Door langer op één locatie te blijven liggen verblijfskosten vaak lager. Ook de manier van reizen, minder vliegen - meer lokale vormen van vervoer zijn factoren voor minder hoge kosten.

Word jij ook een slomad?

In een snel veranderende wereld van werk en reizen belichaamt het opkomende fenomeen van 'slomads' een verschuiving naar een meer bedachtzaam en milieubewust digital nomadisme. Terwijl traditionele nomaden de wereld doorkruisen op zoek naar avontuur, omarmen slomads een rustiger tempo en diepere culturele verbindingen, terwijl ze streven naar duurzame keuzes. De impact van deze evolutie op ons milieu en onze manier van leven blijft een intrigerende kwestie voor de toekomst.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.