Het digital nomad visa voor Turkije

Turkije

Naar het Sprookjesachtig Cappadocië? Of verdwalen in het prachtige Istanbul? Of liever heerlijk aan het strand in Marmaris? Genieten van deze prachtige plekken terwijl je werkt, dat kan nu! Sinds april 2024 heeft Turkije een Digital Nomad visa geïntroduceerd.

turkije

Een prachtig land

Turkije, een land waar oost en west elkaar ontmoeten, is een hele fijne plek voor ontdekkingsreizigers. Van de bruisende metropool Istanbul tot de idyllische kustlijnen van Antalya, het land biedt een scala aan ervaringen die de zintuigen prikkelen. Het heeft enorm veel historie, gezelligheid en heerlijk eten.

Waarom Turkije perfect is voor digital nomads

Voor digital nomads biedt het land een ideale balans tussen werk en ontspanning. Met een mediterraan klimaat dat milde winters en zonovergoten zomers biedt, is het natuurlijk een heerlijk plek om te zijn. Bovendien zijn de kosten van levensonderhoud relatief laag. In de grote steden zijn veel moderne co-werkplekken.

Turkije

De vereisten voor het aanvragen van het visum:

  • Geldig paspoort – voor minimaal 6 maanden vanaf de aankomstdatum
  • Remote werk hebben – Je moet als werknemer, freelancer of ondernemer werken voor klanten buiten Turkije;
  • Minimaal 32.500 euro per jaar verdienen – Je moet het minimum inkomen van 32.500 euro hebben, ongeveer 2700 euro per maand.
  • Universitaire opleiding afgerond – Je moet een diploma kunnen aantonen
  • Binnen de leeftijd van 21 tot 55 vallen.
  • Alleen geselecteerde nationaliteiten kunnen het visum aanvragen (Nederland valt hieronder!)

Aanvragen van het Visum

De aanvraagprocedure begint met het verkrijgen van het Digital Nomad Identification Certificate via de website van de Turkse immigratiedienst. Hier dien je persoonlijke gegevens in te vullen en de benodigde documenten te uploaden, waaronder een geldig paspoort, een pasfoto van hoge kwaliteit, je universitaire diploma en bewijs van voldoende inkomen.

Na het verkrijgen van het Digital Nomad Identification Certificate volgt een gesprek bij het Turkse consulaat of de ambassade, waar verdere documenten kunnen worden gevraagd afhankelijk van je situatie. Zodra je visumaanvraag is goedgekeurd, ben je klaar om je avontuur in Turkije te beginnen.

Turkije

Tijd om te gaan

Met de perfecte mix van werkflexibiliteit, culturele rijkdom en adembenemende landschappen, is Turkije weer een hele leuke nieuwe optie om te bezoeken. Dus pak je laptop in en laat je betoveren door de charmes van dit fascinerende land.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.

Meer blogs lezen?