Hoe blijf je verbonden in het buitenland?

verbonden

Éen van de belangrijkste dingen als het gaat om verblijf in het buitenland is om in contact te kunnen blijven. Vooral als het gaat om werken in het buitenland. Dit gaat dan niet alleen over zakelijke contacten, maar ook om verbonden te blijven met je familie en vrienden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van handige tools en tips om verbonden te blijven en je reis zorgeloos te laten verlopen.

1. Tips voor bellen vanuit het buitenland

Abonnementen of Apps

Het bellen van vaste lijnen vanuit het buitenland kan duur zijn, maar gelukkig zijn er betaalbare oplossingen zoals Voyp en Skype. Met slechts ongeveer € 10,00 per maand en zonder lange termijn verplichtingen, bieden ze een budgetvriendelijke manier om internationale oproepen te maken. Voyp geeft zelfs een telefoonnummer dat kan worden doorgeschakeld naar je mobiel, handig! Met de Skype app kun je over data bellen met 0800 nummers en ook werkt dit om naar de US te bellen.

Voordat je echter een abonnement afsluit, is het verstandig om te overwegen hoe vaak je daadwerkelijk vaste nummers belt. In veel gevallen vinden mensen het helemaal niet erg om via mobiele apps zoals WhatsApp te bellen, wat gratis kan zijn.

Een andere tip die wij kregen is de app Talk360. Je kunt met deze app bellen naar vaste nummers. Het bellen naar Nederland kost 0,08 cent per minuut.

Simkaart

Ook kun je overwegen om een lokale SIM-kaart te kopen in het land waar je verblijft. Hiermee vermijd je internationale gesprekskosten en profiteer je mogelijk van voordelige tarieven voor lokale gesprekken en data.

In sommige landen kun je internationale telefoonkaarten kopen waarmee je tegen voordelige tarieven internationale gesprekken kunt voeren. Dit kan handig zijn als je geen toegang hebt tot internet of lokale SIM-kaarten.

2. Internettoegang

Nperf

Een betrouwbare internetverbinding is essentieel tijdens het reizen, vooral voor werk gerelateerde taken of gewoon om in contact te blijven met vrienden en familie thuis. Nperf is een handige website waarmee je de dekking van internetproviders in verschillende regio's kunt controleren.

(e-)Simkaarten

Simkaarten zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij telefoonproviderwinkels of zelfs bij sommige drogisterijen, maar overweeg ook E-sims, vooral als je voorafgaand aan je aankomst in een land een internetabonnement wilt afsluiten. Het maandelijkse opzegbare karakter van deze abonnementen biedt flexibiliteit, maar zorg ervoor dat je de dekking van de providers controleert met behulp van Nperf. Een e-sim die ons werd aangerade is Tello. We hebben al eerder eens een blog geschreven over de E-sim, deze lees je hier.

Starlink

Voor diegenen die op afgelegen locaties reizen en toch behoefte hebben aan een snelle internetverbinding, kan Starlink een uitkomst zijn. Met snelheden van 150-200 Mbps en onbeperkt internet, kan Starlink een waardevolle toevoeging zijn voor digital nomads of mensen die regelmatig off-grid reizen. Let wel op dat je Starlink op een vaste plek moet bevestigen, je kan dit dus niet meenemen op bijvoorbeeld een hike.

Tip: Om internetkosten laag te houden, vooral bij het gebruik van datagevoelige programma's op je computer, is Tripmode een handige app. Hiermee kun je specifieke programma's selecteren die toegang hebben tot internet, waardoor onnodig dataverbruik wordt beperkt.

Verbonden dus toch dichtbij

Met deze tips kun je zorgeloos verbonden zijn met al je zakelijke contacten, maar ook met je familie en vrienden. Hoe groot de wereld ook is, zo is alles toch ook weer dichtbij.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.