Hoe NLP Trainingen en reizen samen gaan

NLP

Als je het hebt over een Powerkoppel, dan heb je het over Liza en haar vriend. Samen runnen ze een NLP trainingsbureau en zijn ze net terug van een mooie reis op hun boot. Samen helpen ze anderen met persoonlijke ontwikkeling, waarbij ze zelf hun eigen ritme volgen.

1. Wil je je even voorstellen?

Mijn naam is Liza en ik heb samen met mijn vriend Robin een trainingsbureau in persoonlijke ontwikkelingstrainingen en NLP. Ik regel het meeste achter de schermen, dus het contact met locaties, klanten, gasttrainers, planning, agenda, alle praktische zaken, administratie, enzovoort. Ook assisteer ik altijd tijdens de trainingen die we organiseren én heb ik net een bundel blogs van Robin samengesteld en vormgegeven tot een boek. Ik doe dus echt van alles en dat is ook wat mijn werk zo leuk maakt.

2. Hoe ziet jouw (werk) leven eruit op dit moment?

We zijn op dit moment in Nederland en dan zijn we altijd lekker druk met trainingen organiseren en geven. Het voelt alsof hard werken goed bij Nederland past en dat alles en iedereen daarop ingericht is. We hebben net een eendaagse training gegeven voor 150 man en het volgende trainingsweekend van een jaarprogramma staat alweer voor de deur.

Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor een retraite in volle gang, iets wat voor ons totaal nieuw is om te doen maar waar we veel energie van krijgen. De afgelopen twee jaar hebben we op een boot gewoond waarmee we in rustig tempo naar Zuid-Europa zijn gevaren. Toen deden we het qua werk wel echt rustiger aan. Op de boot werkten we een paar uur per dag aan de website, spraken we telefonisch met klanten of locaties en planden we onze volgende trainingen. En dan af en toe legden we de boot vast in een haven om naar Nederland te kunnen reizen om ook daadwerkelijk de trainingen te geven.

NLP

3. Wat biedt locatie onafhankelijk werken jou?

De vrijheid om mijn werk overal en nergens te kunnen doen. Het voorjaar en het najaar zijn goede periodes om trainingen te geven dus dan zijn we vaak in Nederland. In de winter en zomer is het rustiger, geven we bijna geen trainingen waardoor we de mogelijkheid hebben om te reizen. De combinatie van werken en tegelijkertijd op een fijne, mooie of avontuurlijke plek zijn is geweldig. Reizen betekent uit je dagelijkse omgeving zijn waardoor je meer geïnspireerd wordt om je routines los te laten.

Het lukt me op reis altijd beter om te voelen waar ik écht aan toe ben. Welke richting ik uit wil. Om meer te dromen. Als je eenmaal weg bent van huis dan lijken er opeens veel meer mogelijkheden te zijn. Ik word creatiever, inventiever en meer ontspannen. Dat is een mooie basis voor het maken van nieuwe plannen. Ook zijn er opeens andere mensen om je heen en komen er mensen op je pad die je kunnen inspireren of die het allemaal nét even anders doen. Het is alsof je jezelf een beetje opnieuw kunt uitvinden, dingen mag loslaten en kan gaan doen wat er op dat moment écht bij je past. En dat voelt heerlijk verfrissend 😊.

4. Wat is je meest favoriete plek waar je bent geweest en waarom?

Ik weet niet zeker of dit als echt als plek telt maar mijn favoriete werkplek was toch wel op onze catamaran. Het was een grote boot en in een van de drijvers ik had een klein bureautje met bureaustoel. Daar heb ik heerlijk zitten werken terwijl we ergens op een prachtige ankerplek dobberden. Vanuit daar kon ik uit het raam kijken, waar ik de vissen in het water kon zien zwemmen, de meeuwen zag dobberen en ik de golfjes tegen de boeg hoorde klotsen. We hebben zelfs een keer gehad dat de dolfijnen door de baai zwommen. Geweldig, toch? Wie heeft nou zo’n werkplek? Dit had ik echt niet durven dromen.

5. Wat zijn de moeilijkheden die je tegenkomt van het remote werken?

Los van praktische zaken zoals soms slecht internet denk ik dat het hebben van structuur en regelmaat mijn grootste uitdaging is van remote werken. Werk en privé lopen meer door elkaar, maar dat zal iedereen die vanuit huis werkt herkennen. Ik merk dat als we weer op een nieuwe plek zijn het even tijd kost om weer in een werkritme te komen. Daardoor kom ik soms wat minder goed aan echte focustaken toe. Korte mailtjes gaan dan prima maar echt even een paar uur non-stop geconcentreerd werken is wat meer een uitdaging en daar moet ik me dan echt toe zetten. Daarom zorgen we ervoor dat we meestal wat langer op één plek zijn (minimaal een maand) zodat we ons werkritme ontspannen kunnen opbouwen en volhouden. Want daar hebben we dan uiteindelijk veel plezier van.

NLP

6. Hoe zie je jouw toekomst voor je? Heb je nog dromen?

Robin en ik zijn aan het fantaseren over een eigen plek om onze trainingen te kunnen geven. We zijn er nog niet uit hoe het precies eruit moet komen te zien. Op dit moment zijn we bezig met het bezoeken van verschillende locaties om er meer gevoel bij te krijgen. Misschien zelfs wel in het buitenland. Dat voelt als een grote stap dus het zou ook kunnen dat we eerst een tijdje ergens gaan wonen en dan gaan onderzoeken hoe we daar trainingen kunnen gaan geven. Alleen al het fantaseren en onderzoeken is een heel leuk proces en ik ben benieuwd hoe het gaat lopen.

7. Wat zijn jouw tips voor anderen?

Ik merk dat langere tijd op één plek verblijven goed is voor mijn productiviteit. Zo kan ik wennen aan een plek, de mensen en de omgeving (supermarkt, koffietentjes, wandelroutes etc.) en heb ik de tijd om in een werkritme te komen en deze even vast te houden. Ik denk dat dit ook handig gaan zijn voor anderen. Daarnaast werk ik het liefst niet aan de keukentafel dus proberen we ervoor te zorgen dat er tenminste één werkplek is waar de laptop gewoon kan blijven staan. Zo houden we zo veel mogelijk werk en vrije tijd gescheiden.

8. Heb je nog een leuke ervaring die je met anderen wil delen?

Een paar jaar geleden hebben we een zevendaagse training gegeven in een hotel dat direct aan het Veluwemeer lag. Toevallig was er ook een haven naast het hotel dus zijn we daar naartoe gevaren en hebben we geregeld dat we daar met de boot konden liggen voor die periode. We konden daardoor lopend naar van en naar onze werkplek en zelfs in de pauze een dutje doen in ons eigen bed 😉. Super, toch?

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.