Hoe vind ik een remote baan of opdracht?

Deze foto is genomen toen we aan het zeilen waren op de Bahama's

HOE VIND JE EEN REMOTE BAAN OF OPDRACHT?

Dat is de vraag die ik het meeste krijg. Maar het antwoord is helaas niet kort en bondig te geven. Ik heb er zelfs een hele cursus over 😀.

En als je dan wel een antwoord in één zin wil, dan zeg ik : “Nou, gewoon zoals je ook een ‘gewone’ baan of opdracht vindt die je graag wilt en die bij je past.”

Maar dan wil je eerst bepalen wat bij je past, toch?

Zo ook met locatie onafhankelijk werk.

📍 Wat betekent locatie onafhankelijk werken voor jou?

Is dat als een Digital Nomad de wereld rondreizen of gewoon lekker af en toe vanuit huis kunnen werken en misschien eens een weekje in een huisje aan het strand in Zeeland? Wil je nog regelmatig naar een vaste locatie komen, of liever helemaal niet meer?

Als ik in Nederland ben, spreek ik heel graag af op een locatie en vind ik het heerlijk om af en toe fysiek met anderen samen te werken in een kantoorruimte. Voor mij is het heel helder. Ik wil kunnen werken waar en wanneer ik zelf wil.

Wat betekent locatie onafhankelijk werken voor jou?

En dan, waarom wil je graag remote kunnen werken?

Zoveel mensen, zoveel motieven. Laura wil graag zelf de kinderen naar school kunnen brengen en weer ophalen, Karel heeft een relatie in België en Larissa een huis in Spanje. Michiel vind de dagelijkse file gewoon een verspilling van tijd en energie. En ik wil met de zeilboot over de wereld reizen.

Werken met uitzicht

En jij? Waarom wil jij remote (kunnen) werken?

Je moet dus eerst heel helder voor ogen hebben WAT locatie onafhankelijk werk voor kou betekent en WAAROM je dat wil. En dan kun je kijken naar het HOE.

Buiten werken op een terras voor een café

HOE VIND JE LOCATIE ONAFHANKELIJK WERK?

Als je weet wat je onder remote werk verstaat en heel scherp hebt waarom je dit wil, dan kun je aan de slag gaan met : "Hoe kom ik dan aan een remote baan of opdracht?"

Daar heb ik een hele uitgebreide module over in de cursus "Een Vrijer Werkend Leven". Vol met concrete tips, en o.a. lijsten met bedrijven waar je remote mag werken en platforms met remote opdrachten.

Maar net zoals het op zoek gaan naar een "gewone" baan of opdracht, is het belangrijk dat je eerst weet wat bij je past.

Stel jezelf de volgende vragen:

💪 Waar ben ik goed in?
Wat zijn jouw talenten? En waar heb je veel ervaring in?

💚 Wat vind ik leuk?
Wat is jouw passie? Waar ga je op aan? Waarin heb je oprechte interesse? Waar word je blij van?

🗽 Wat vind ik belangrijk?
Wat zijn jouw kernwaarden?

💰 Wat breng ik?
Wat is jouw toegevoegde waarde? Hoe voeg jij waarde toe aan anderen? Wat ben jij, met alle bagage die je hebt, waard op de arbeidsmarkt?

Heb jij een kort en helder antwoord als ik je de volgende vragen stel:
😀 Wie ben je?
🛠 Wat kan je?
💙 Wat wil je?

Als je dit allemaal goed op een rijtje, dan kun je concreet gaan zoeken naar een baan of opdracht die je remote kunt doen. Meer daarover in een volgende post.

Naast dat ik zelf ervaringsdeskundige ben op het gebied van remote werken - ik doe het al 10 jaar- , heb ik ook honderden mensen van de ene naar de andere baan geholpen. Als recruiter en als loopbaancoach. Dat is zeg maar mijn "passie". Daar word ik blij van.

Wil jij ook de stap zetten naar een locatie onafhankelijk bestaan?

Schrijf je dan nu in voor de cursus "Een Vrijer Werkend Leven". Dat staat vol met oefeningen om een goed antwoord te krijgen op de bovenstaande vragen.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.