In gesprek met Sanne Immerzeel

sanne

Met de perfecte balans tussen werk en privé geniet ze van de vrijheid en flexibiliteit die dit leven biedt. Altijd positief en energiek, deelt Sanne haar verhaal met ons. “Was ik maar veel eerder locatie onafhankelijk/remote gaan werken!”

1. Wil je je even voorstellen?

Mijn naam is Sanne, geboren en getogen in Eindhoven. In Den Bosch heb ik International Business and Languages gestudeerd en daarna heb ik nog een studie commerciële economie in Eindhoven gedaan. Daarna ben ik verhuisd naar België met mijn vriend. Net over de grens dus slechts een half uur rijden vanaf Eindhoven ;-) Tot slot ben ik zes jaar geleden naar Spanje (Mijas) verhuisd.

Ik speel pádel en daarnaast doe ik aan kickboksen en tabata (hiit training). Daarnaast ga ik graag naar een restaurant, hou ik van uitgaan en dansen. Maar aan het zwembad of strand liggen is ook geen straf ;-). Ik werk in recruitment en online marketing.

2. Hoe ziet jouw (werk) leven eruit op dit moment?

Veel sporten en werken! Maar dit alles in een goede balans. Door dat ik zelfstandige ben kan ik mijn eigen tijd indelen wat ik ideaal vind. Daarnaast zijn wij (of ja wij, ik kijk meer toe haha) bezig met een grote verbouwing van ons huis. En doordat ik thuis werk kan ik mooi een oogje in het zeil houden, bestellingen aannemen, etc.

3. Wat biedt locatie onafhankelijk werken jou? En waarom heb je hiervoor gekozen?

Vrijheid, flexibiliteit en een betere balans in privé-werk. Eigenlijk noodgedwongen omdat bijna 4 jaar geleden mijn baan als officemanager door omstandigheden ophield. Was ik maar veel eerder locatie onafhankelijk/remote gaan werken! Maar ook dat kost tijd en energie om te komen waar ik nu sta.

4. Wat is je meest favoriete plek waar je bent geweest en waarom?

Laos. Sereen, rustig, prachtige natuur en cultuur. En niet te vergeten het heerlijke eten!

sanne laos

5. Wat zijn de moeilijkheden die je tegenkomt van het remote werken?

Ik moet zeggen, niet zo heel veel, maar als ik iets moet noemen... het even snel vragen of bespreken van iets. Nu gaat dat via telefoon of mail, en als je naast elkaar zou zitten of in dezelfde ruimte was, had je het snel tussendoor kunnen vragen en meteen antwoord gekregen. Gelukkig hoef ik niet op een antwoord te wachten omdat ik verder kan met andere zaken. Soms is het ook gezellig om op vrijdagmiddag nog wat te gaan drinken met collega's. Nu ga ik meestal met vriendinnen naar de happy hour :-)

Soms kun je je opdrachtgevers niet altijd goed inschatten omdat alles online gaat. Je mist daardoor bijvoorbeeld de lichaamstaal.

6. Hoe zie je jouw toekomst voor je? Heb je nog dromen?

sanne

7. Wat zijn jouw tips voor anderen?

Gewoon doen. Niet te veel denken. Alles tot op de bodem uitzoeken heeft geen zin. Het leven loopt toch altijd anders. En ga op je gevoel af. Een aantal keren heb ik niet naar mijn gevoel geluisterd en dit opzij gezet...conclusie: je gevoel heeft altijd gelijk!

8. Heb je nog een leuke ervaring die je met anderen wil delen?

Mijn ervaring met locatie onafhankelijk werken is, dat als je je concentreert je in principe overal kunt werken. Door je tijd op een goede en efficiënte manier in te delen krijg je ook vaak meer gedaan dan op kantoor. Maar ik moet zeker nageven dat je wel gedisciplineerd moet zijn om dit te (kunnen) doen!

Rooskleurig! Altijd positief denken ;-) Hopelijk mag ik nog héél lang voor en met Suzanne (Force9) blijven werken, en natuurlijk ook met Mirjam (Equal Recruitment). En met Lieke van Heldens (Interim) Recruitment.

Ik heb zeker nog dromen! Ik wil graag nog meer plekken van de wereld zien. Op mijn lijstje staat dat ik ieder jaar een ander land wil bezoeken. Dit jaar was dat Portugal. Ondanks dat het zo dicht bij Spanje ligt, was ik er nog nooit geweest! Lissabon is geweldig!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.