Inspiratie pagina

Boeken

Digital Nomads boek

ESTHER JACOBS & ANDRÉ GUSSEKLOO

DIGITAL NOMADS

How to live, work and play around the world

Wij hebben zo veel geluk dat we in een tijdperk leven waar vliegtuigen en technologie onze wereld kleiner dan ooit heeft gemaakt. Hierdoor hebben wij nieuwe mogelijkheden waardoor wij anders kunnen leven. ”Afstand is dus een illusie.”

 

Waarom werken vanuit een kantoor als je ook vanuit een hangmat kan werken? Dit zijn vragen die digital nomads zichzelf stellen. Er zijn steeds meer digital nomads die hun dromen volgen en onvergetelijke avonturen meemaken. In dit boek lees je inspirerende verhalen van digital nomads, een stap-voor-stap uitleg hoe je een online business start, tips voor een betere productiviteit terwijl je onderweg bent en de landen waar jij als digital nomad het best geld kan verdienen.

boeken

Meer boeken...

handboek van wereldburgers
werkweek van vier uur
suitcase
vagabonding

Handboek voor wereldburgers

ESTHER JACOBS

De tijd waarin wij leven biedt onbegrensde mogelijkheden. We hebben nog altijd te maken met oude regels, wetten en systemen. Handboek voor wereldburgers helpt je een handje hoe jij hierin je eigen weg kan vinden.

Esther Jacobs, de auteur van dit boek was de afgelopen 10 jaar nooit langer dan 6 weken op één plek. Zij geeft in dit boek praktische tips over lifestyle, werk, belastingen en verzekeringen.

In dit boek staan voornamelijk tips hoe je een wereldburger kan worden en hoe je het best invulling kunt geven aan dat vrije leven.

Een werkweek van 4 uur

TIMOTHY FERRISS

Vergeet het concept van hard werken tot aan je pensioen en maak plaats voor jouw spannende levensplannen.

Dit boek wijst je de weg naar een nieuw soort leven met veel vrije tijd, weinig werkuren en waarin je geld in overvloed hebt. Klinkt het te goed om waar te zijn? In dit boek lees je dat het toch zeker mogelijk is.

Ook hoe je het uiterst efficiënt mogelijk om moet gaan met tijd wordt in dit boek beschreven. Er staan in dit boek ook erg veel tips. Onder andere hoe je om moet gaan met info-overload, hoe je e-mailverkeer binnen de perken houdt en hoe je vergadercultuur aanpakt.

The suitcase entrepreneur

NATALIE SISSON

Iedereen heeft het recht om een bedrijf op te bouwen van waar ze willen en een levensstijl te onderwerpen waar ze van houden. Dit boek zal jou leren hoe jij dit het best kan doen.

Op dit moment zijn er meer mogelijkheden dan ooit om te werken en te leven van waar je ook wilt. Hierbij kan je een online business starten waarbij je slechts een laptop nodig hebt.

Dit boek onthult de drie fasen hoe jij met de juiste mindset een leven met optimale vrijheid van creëren.

Vegabonding (long-term world travel)

ROLF POTTS

Er gaat niks boven een tijd afnemen van je normale leven. Van 6 weken tot vier maanden tot twee jaar de wereld ontdekken en ervaren op jouw eigen voorwaarden.

” Als ik 1 boek mocht kiezen om mee te nemen op een wereldreis zou het zonder te twijfelen Vegabonding zijn”

Dit boek leert jou hoe jij:

  • je reistijd kan financieren
  • jouw beste bestemming
  • kan bepalen kan werken in het buitenland
  • je weg terug kan vinden terug in het ‘normale leven’

Om te kijken

Prachtige documentaire over een gezin dat andere keuzes maakt. Bekijk de wereld door een niet-westerse bril. Het zet je zeker aan het denken!

Workaholidays

Digital Nomad Cruise

NOMAD CRUISE

Op de Nomad Cruise steek jij met 150 andere digital nomads de Atlantische Oceaan over op een 15-daagse cruise. Maak deel uit van een gemeenschap die je leven nog lang zal veranderen na de cruise.

Nomad Cruise creeërt een omgeving van leren, delen en verbinden. De mensen die hierop afstappen zijn getalenteerd, gemotiveerd en succesvol. Hierbij ontstaan er vaak samenwerkingen en projecten, maar ook vrienden.

Op de cruise kun je workshops volgen, bij conferenties zijn maar ook coworking is mogelijk. Er zijn veel mensen die hun inspirerende verhalen kunnen delen, zoals jij.

WERELDBURGERS – RAT RACE REBELLION – WEB WORK TRAVEL –
REMOTE JOBS – DIGITAL NOMAD COMMUNITY – DIGITAL NOMAD GIRLS

FACEBOOKGROEPEN

times square

WERELDBURGERS

Deze Facebook groep is voor Wereldburgers die verder kijken dan Nederland. Hun vrije leven veroorzaakt soms wrijving met het systeem.

In deze Facebookgroep worden ervaringen gedeeld. Je leest ervaringen van Nederlandse 'wereldburgers' over de hele wereld, ook staan er filmpjes op die jou tips geven. Op deze facebookpagina kunnen mensen alle vragen stellen die ze willen.

RAT RACE REBELLION

Rat Race Rebellion deelt tips, nieuws en verschillende banen die vanuit huis gedaan kunnen worden.

De Facebookpagina deelt verschillende links zoals ‘No-Phone Work form Home’ en ‘Work from Home Social media Manager’. Je kunt ook met andere digital nomads informatie uitwisselen en discussiëren.

werken in cafe
locatie onafhankelijk werken

WEB WORK TRAVEL

Webworktravel is een facebookpagina bedoeld voor mensen die online werken en die dat willen combineren met het reizen. Ze geven freelance travel advies en advies voor de beste bestemmingen.

Ben jij een Freelancer en doe jij je meeste werk online, dan heb jij de vrijheid om werk te combineren met het reizen over de hele wereld. Door de technologie van dit tijdperk is het nog nooit zo makkelijk geweest om je droom te volgen.

remote jobs

REMOTE JOBS

Remote Jobs is een beweging, een manier om de typisch 9 tot 5 durende werkuren te ontwijken. Leef vanuit waar je wilt, het leven dat jij precies kan vormgeven zoals jij dat wil en wordt gelukkig.

digital nomad community

NOMAD COMMUNITY

Digital Nomad Community brengt Digital Nomads samen om tips en adviezen te delen. Daarnaast is het mogelijk om op deze facebook pagina te discussiëren over het leven als digital nomad.

digital nomad girls

DIGITAL NOMAD GIRLS

Digital Nomad Girls is een online gemeenschap voor locatie onafhankelijke vrouwen. Deze pagina is bedoeld om digital nomad vrouwen over de hele wereld met elkaar in contact te laten komen.

HOW TO BECOME A DIGITAL NOMAD – NOMADLIST – WERKEN VANUIT HET BUITELAND – THE TRAVELLING FREELANCER MAGAZINE – NOMADIC NOTES – DUTCH NOMAD COUPLE

WEBSITES

sales support

HOW TO BECOME A DIGITAL NOMAD

‘How to become a digital nomad’ heeft dé perfecte checklist samengesteld zodat jij niks vergeet voordat jouw digital nomad avontuur begint. De checklist is erg handig omdat er precies staat wanneer wat gedaan moet worden. Zo is er een checklist die een jaar van te voren af moet zijn, maar ook een checklist die 2 weken van te voren af moet zijn. Hierbij kan je ook extra’s invullen, als er iets ontbreekt op de checklist.

Nomadlist

Nomad List helpt jou beslissen waar jij als digitale nomad het beste kan leven. Je kan zelf jouw voorkeuren geven, bijvoorbeeld of je van tropisch weer houdt of toch liever van de kou, of je snel internet nodig hebt, of je dicht bij het strand wil zijn of juist bij de bergen.

Door deze opties kan Nomadlist voor jou een perfecte bestemming vinden. Je kunt ook zien hoe hoog de bestemming scoort op bepaalde gebieden zoals kosten, internet en veiligheid.

Werken vanuit het buitenland

Werken vanuit het buitenland is dé site voor digitale nomaden. André Gussekloo werkt als tekstschrijver vanaf exotische bestemmingen en biedt jou inspiratie om hetzelfde te doen.

Je vindt tips hoe je het best kan wonen en werken in bepaalde bestemmingen, hoe je online kan werken en op welke manier je geld kan verdienen op het internet.

The travelling freelancer magazine

The Travelling Freelancer is een online tijdschrift voor digital nomads. Op deze website vindt je veel tips over onder andere belasting, de beste locaties om aan de winter te ontsnappen enover  wat een virtual assistant voor jou kan doen.

Je zal niet de 5 stappen vinden om te stoppen met je werk en je droom te leven, maar alles wat daarna komt.

Nomadic notes

James Clark vertelt over zijn reizen en het leven als een digital nomad. Nomadic Notes is een travel blog vanuit het perspectief van een lange termijn reiziger.

Op deze site vind je reisgidsen, tips, foto’s en aantekeningen over de plekken waar James heen is geweest. Ook kun je alles vinden over wat je eigenlijk nodig hebt om te leven als een digital nomad.

Daarnaast vindt je per bestemming tips voor de beste accomodaties, reisgidsen, blogs, tours, eten, boeken en foto’s.

Digital Nomad Girls

Vandaag de dag zijn de meerderheid van de digital nomads mannen. Het Digital Nomad Girls project wil vrouwen over de hele wereld inspireren en motiveren om hun dromen te volgen en dus locatie onafhankelijk te werken.

De Digital Nomad Girls website maakt het voor vrouwelijke digital nomads makkelijker om contact met elkaar te leggen. Ook is deze website bedoeld voor vrouwen die sinds kort van deze levensstijl hebben gehoord en er meer over willen weten.

Met kids de wereld rond

Op dit platform staan niet alleen persoonlijke ervaringen, maar ook tips, inspiratie en mooie reisfoto’s. Deze site laat zien hoe leuk het is om op reis te gaan met kinderen én dat dit ook op een comfortabele en stijlvolle manier mogelijk is!

Op deze site vind je blogs, interviews, foto’s en tips over hoe je als digital nomad kan leven terwijl je kinderen hebt.

NOMAD CRUISE – ACTIVE WORKATION – COWORKATION – FLAKSTRAVELLER – HACKER PARADISE – SURF OFFICE – TRAVELING LIFESTYLE – THE REMOTE LIFE – SOCIAL WORKATION – A REMOTE YEAR

Workaholidays

ACTIVE WORKATION

Er zijn vele redenen om uw team of kantoor mee te nemen op een Active Workation. De belangrijkste reden is dat de weg voor creativiteit en inspiratie van het kantoor opent. Daarnaast geldt er een hogere productiviteit voor de meesten die een active workation nemen.

Het is dé manier om een team dichter bij elkaar te brengen. Workations van 2 dagen, een week, of zelfs langer zijn mogelijk. Met Active Workation kun jij door evenementen, trainingen en teambuilding je bedrijf naar het volgende niveau brengen.

Active workation
Coworkation

COWORKATION

Coworkations zijn inspirerende coworking retraites, gelegen in prachtige locaties over de hele wereld. Voorbeelden van locaties zijn: Bali, Barcelona, Thailand, Mallorca en Costa Rica.

Een Coworkation is een perfecte combinatie voor mensen die een passie hebben voor zowel hun werk als reizen. Doordat je uit je vaste routine stapt verhelder je je visie en je doelstelling. Ook de prachtige locaties zorgen voor meer creativiteit en innovatie.

FLAKSTRAVELLER

Flaks is ervan overtuigd dat de meeste ondernemers locatieonafhankelijk kunnen werken en dat dit mogelijk is doordat het internet aanwezig is op de mooiste plekken van de wereld. Flaks organiseert avontuurlijke flexwerkvakanties voor ondernemers.

Flaks biedt een onvergetelijke ervaring in een inspirerende omgeving, terwijl je met andere flexibele ondernemers naast elkaar onder een palmboom werkt.

Bij Flaks heb je geen last van files, treindruktes of een 9 tot 5 mentaliteit. Flaksing doe je daarentegen vanaf de locaties die jij kiest op de tijdstippen die jou uitkomen.

Flaks
Hacker paradise
surf office
traveling lifestyle

Traveling lifestyle

Deze website is bedoeld als inspiratie voor digital nomads die toekomstige ‘workations’ willen plannen. Er is bijvoorbeeld een pagina met de 35 top evenementen voor digital nomads in 2018.

the remote life

The Remote Life

The Remote Life is een programma die professionals, freelancers en entrepreneurs samen brengt om te reizen en werken. Remote Life zorgt voor jouw verblijfplek, werkplaats en een onvergetelijk avontuur.

social workation

Social Workation

Bij Social Workation ga je 3 weken naar Uganda. Hierbij bezoek je ook 22STARS projecten. Ieder individueel kan zijn of haar eigen vaardigheden delen (Engels leren, computer vaardigheden, social media en fotografie).

remote year

A Remote Year

Remote Year brengt een gemeenschap bij elkaar van 75 interessante professionals over de hele wereld om samen te werken en 12 steden te bezoeken over de hele wereld. Hierbij blijf je een maand op dezelfde locatie.

EMAIL

info@locatieonafhankelijkwerk.nl

Telefoon

(00 31) 6 27 51 18 12

Locatie Onafhankelijk Werk is een onderdeel van ETC Consultancy

KvK 32150280