Isabelle werkt Remote in de Tech Recruitment

remote

1. Wil je je even voorstellen?

Ik ben Isabelle, 28 jaar oud en werk in de Tech Recruitment.

Opgegroeid in Alkmaar, in Noord Holland in een gezin van vijf. Ik heb marketing en communicatie gestudeerd, de studie die mensen kiezen als ze niet goed weten wat ze willen worden. Elke week wisselde ik van gedachte, het ene moment wilde ik advocaat worden, het andere moment politievrouw en later weer actrice. Affiniteit met IT had ik nooit maar ik ben er per ongeluk ingerold toen ik aan de slag ging bij mijn vorige werkgever. Dit was een sprong in het diepe maar ik ben onwijs blij dat ik die heb genomen.

2. Hoe ziet jouw (werk) leven eruit op dit moment?

Mijn werkleven is erg dynamisch momenteel. De afgelopen 5 jaar heb ik bij Add Value gewerkt.

Dit is een organisatie dat zich focust op recruitment binnen Microsoft. Hier kreeg ik de vrijheid om locatie onafhankelijk mijn werk uit te voeren, wat altijd een droom van mij was. Maar na 5 jaar begon het te kriebelen, het is tijd voor iets nieuws. Wat wist ik nog niet precies, ik zat een gevangen in een gouden kooi. Weinig bedrijven geven je namelijk zo veel vrijheid als ik bij Add Value had. En dat wilde ik absoluut niet kwijt. Na lang wikke en wegen heb ik besloten om volledig voor mezelf te gaan werken en samen met de eigenaar van Add Value een nieuw label op te zetten. Dit is momenteel in volle gang en we hopen 1 januari live te zijn! : )

recruiter

3. Wat heeft jou gedreven de beslissingen te maken die je hebt gemaakt?

Na mijn studie marketing en communicatie ben ik gaan reizen. Ik was van plan om 2 maanden naar Azië te gaan maar bij terugkomst in Nederland voelde het nog niet alsof ik er genoeg van had. Dus ik besloot al vrij snel weer te vertrekken, wat 2 maanden hadden moeten zijn is bijna 3 jaar geworden. Naast het reizen besloot ik ook her en der baantjes aan te nemen want je moet toch geld verdienen. Dat gaat er altijd sneller uit dan erin komt, zeker als je op reis bent. Ik heb toen bijna 1 jaar op een boerderij in Australië gewoond en gewerkt. Mijn tijd hier was geweldig en hier ontstond mijn droom naar een vrij leven. Ik was nooit heel goed in het werken voor een baas, of überhaupt op school. Daar was ik veel te eigenwijs voor. Een 9 tot 5 baan met 25 vakantiedagen dat lijkt mij vreselijk, ik vind het fijn om de touwtjes in handen te hebben en een leven te leiden op mijn eigen voorwaarden.

4. Wat biedt locatie onafhankelijk werken jou?

Locatie onafhankelijk werken is voor mij een vorm van ultieme vrijheid. Het idee dat je kan gaan en staan wanneer je dat wil en waar je wilt vind ik heerlijk. Ik heb altijd gezegd dat ik locatie onafhankelijk wilde werken, niet omdat ik nog jaren uit een backpack wilde leven maar gewoon de vrijheid hebben om je eigen agenda in te delen zonder rekening te houden met andere, vakantiedagen etc.

In mijn tijd in Australië heb ik een familie leren kennen met wie ik heel close ben geweest de afgelopen jaren, ze noemde mij hun adopted daughter. Afgelopen februari overleed de vader van het gezin en zonder na te denken of toestemming te vragen aan mijn baas boekte ik een vlucht die kant op omdat het gewoon niet goed voelde om daar op dat moment niet te zijn. Ik wilde er zijn voor de nabestaande en het afscheid. Op het vliegveld belde ik met Jeroen, de oprichter van Add Value en ik vertelde wat er was gebeurd en dat ik onderweg was naar Australië. Wat hij antwoorde was: doe je goed, fijne vlucht en sterkte.

Ik hoefde geen vakantiedagen op te nemen of ver van tevoren verlof in te dienen maar kon er op dat moment zijn voor de mensen die mij het hardste nodig hadden. En dat is waar ik het voor doe en waarom ik niet meer anders zou willen.

recruiter

5. Wat is je meest favoriete plek waar je bent geweest en waarom?

In de periode dat ik fulltime reisde ben ik verliefd geworden op Australië. Ik vind dat echt een fantastisch land en heb er onwijs veel mooie herinneringen aan. Maar toen werkte ik nog niet remote. Als digital nomad hou je rekening met allerlei zaken, bijvoorbeeld het tijdsverschil. Ik werk met mensen in Nederland en moet daarom de Nederlandse kantoortijden aanhouden. Australië en Nieuw-Zeeland zijn daarom erg lastig. Maar ook de US is niet ideaal. Ik vind Kaapstad fantastisch, dit scheelt 0 of 1 uur (afhankelijk van de zomer en wintertijd) met Nederland. Ik ben er nu een paar keer geweest en elk jaar in de Nederlandse winter verzamelen zich daar een hoop digital nomads om te overwinteren, dat is supergezellig. Het weer is daar fantastisch, het tijdverschil ideaal en de price of living erg goed. Het enige wat mij tegenstaat is dat het een redelijk onveilige stad is. Dat vind ik soms wel lastig. Je moet goed nadenken wat je doet en ik mis daardoor het gevoel van vrijheid.

En andere favoriet van mij, waar het wel heel veilig is, is Bali. Bali heeft een tijdverschil van 6 uur en is nog net te doen. Ik begin vaak begin van de middag met werken en werk tot de avond. In de ochtenden ben je dan vrij om leuke dingen te doen, in tegenstelling met Nederland, waar je juist de avonden vrij hebt. Maar ik vind dat eigenlijk wel een hele fijne volgorde. De tempraturen zijn goed, de voorzieningen zijn de laatste jaren onwijs improved en de price of living is ook erg goed. Daarom ben ik hier de afgelopen twee jaar meerdere keren geweest en plan om hier misschien wel wat langer te verblijven. But who knows. Niks staat nog vast.

6. Wat zijn de moeilijkheden die je tegenkomt van het remote werken?

Sinds ik remote werk, heb ik gemerkt dat er bepaalde moeilijkheden op mijn pad komen. Een daarvan is het gevoel van eenzaamheid. Het ontbreken van dagelijkse interacties met collega's kan soms leiden tot een gevoel van isolement. Daarom maak ik er een prioriteit van om verbonden te blijven, door bijvoorbeeld regelmatig videoconferenties te houden of af en toe in een coworking space te werken.

Daarnaast kan het werken buiten een traditioneel kantoor soms betekenen dat ik minder structuur en discipline heb. Zonder een vast schema en de motiverende aanwezigheid van collega's, is het soms een uitdaging om op koers te blijven, vooral als ik vanaf een prachtige locatie werk waar verleidingen op de loer liggen. Velen denken dat ik ontspannen aan een zwembad in Bali zit als ik remote werk, maar in werkelijkheid zit ik op een kantoor, afgeschermd van afleidingen en met alle nodige voorzieningen.

recruiter

Technische problemen zijn ook een realiteit van remote werken. Een onbetrouwbare internetverbinding kan mijn dag compleet ontwrichten. En er zijn onverwachte uitdagingen, zoals lokale feestdagen die mijn werkroutine kunnen verstoren. Ik herinner me een keer toen ik op Bali was tijdens Nyepi day, een nationale stilte dag. Het was verrassend om een doordeweekse dag te ervaren zonder internet, winkels en zelfs verkeer. Dit soort dagen dwingt me om vooruit te plannen en flexibel te zijn.

7. Hoe zie je jouw toekomst voor je?

Genoeg dromen, that’s for sure! Mijn focus ligt nu op het uitbouwen van mijn nieuwe bedrijf. Dit bedrijf ligt in mijn straatje want we gaan ons ook focussen op recruitment, maar toch is het weer iets totaal nieuws en uitdagends. Ik hoop jullie hier snel meer over te kunnen vertellen.

Daarnaast lijkt het mij fantastisch om ooit een eigen villa in Bali te bouwen, dat staat zeker nog op mijn bucketlist. Maar alles op zijn tijd!

8. Wat zijn jouw tips voor anderen?

Volg je dromen. Ik geloof heilig in het concept manifesteren. If there is a will, there is a way.

Soms heb je een idee, een droom maar weet je nog niet hoe je daar komt en dat is oke. Ondanks dat ik zeker wist dat ik locatie onafhankelijk wilde werken heb ik na mijn reizen alsnog 1 jaar in loondienst op een deprimerend kantoor gewerkt, waar ik elke dag met tegenzin naar toe ging. Maar zolang jij je droom vasthoudt zal elke volgende stap een klein beetje in de juiste richting zijn tot je het uiteindelijk hebt bereikt.

9. Heb je nog een leuke ervaring die je met anderen wil delen?

Lastige vraag dit. Dat kan zo veel zijn! Wat ik leuk vind aan het remote werken is dat geen dag hetzelfde is, dat brengt veel afwisseling met zich mee maar zo kom je ook altijd in allerlei situaties terecht. Vooral het internet kan soms een uitdaging zijn, dus als tip houd daar rekening mee als je overweegt om remote te gaan werken haha.

Isabelle is sinds kort ook begonnen met een podcast, heel erg leuk om te luisteren! Daarnaast heeft ze ook een website waar je meer van haar verhalen kunt volgen.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.