Laura ging voor vrijheid, en dat heeft ze!

vrijheid

Deze keer spraken we met Laura, een gepassioneerde 33-jarige online ondernemer die vrouwelijke ondernemers begeleidt bij groei en bedrijfsprocessen optimaliseert. Op dit moment is ze met haar gezin op Bali, ver weg van de Nederlandse kou.

1. Wil je je even voorstellen?

Mijn naam is Laura en ik ben 33 jaar. Ik ben online ondernemer en help vrouwelijke ondernemers met de transformatie van chaos naar groei. Dit doe ik door projecten uit handen te nemen en bedrijfsprocessen te optimaliseren, zodat zij meer vrijheid ervaren en kunnen focussen op groei.

2. Hoe ziet jouw (werk)leven er op dit moment uit?

Sinds september werk en leef ik met mijn vriend en dochtertje (14 maanden) op Bali. We slaan de Nederlandse herfst en winter over en hebben de warmte opgezocht. Dit 'uitstapje' zorgt voor minder 'ruis' en haast om ons heen. Eind februari keren we weer terug naar Nederland.

"Dit typeert mij als onderneemster - ik houd van vrijheid en kunnen staan en gaan waar ik wil."

Samen met mijn vriend (en inmiddels nu ook met onze dochter) ontdekken we graag de wereld. Niet voor een weekend of twee weken maar voor langere tijd, zodat we echt kunnen wonen en werken in een andere omgeving en kunnen opgaan in een andere cultuur.

3. Wat heeft jou gedreven de beslissingen te maken die je hebt gemaakt?

Ik voelde mij in loondienst en zelfs daarna als freelancer gevangen. Ik moest mij altijd houden aan de regels van een bedrijf en vormen naar hun bedrijfscultuur. Goedkeuring vragen of ik een dag vrij kon krijgen, met vakantie 'mocht' of tijdelijk vanuit het buitenland kon werken voelde alsof iemand anders de regie had over mijn leven. Terwijl ik zelf die regie wil hebben en mijn eigen regels wil bepalen. Ik weet als geen ander hoe en waar ik het beste functioneer in mijn werk en of ik even tijd vrij nodig heb. Dit heeft mij doen besluiten mijn eigen onderneming te starten en te leven vanuit vrijheid.

vrijheid

4. Wat biedt locatie onafhankelijk werken jou? En waarom heb je hiervoor gekozen?

Het biedt mij vrijheid en geluk. Ik ben niet gemaakt om 5 dagen in de week op kantoor te zitten of thuis. Nederland is mijn basis maar ik vind het heerlijk om samen met mijn vriend te bepalen dat we morgen ergens anders naartoe kunnen gaan als we dan willen. Voor een maand of voor een half jaar.

5. Wat is je meest favoriete plek waar je bent geweest en waarom?

Hmm, lastig. Ik heb vanuit verschillende mooie en leuke plekken gewerkt. Maar ik vond Kaapstad in Zuid-Afrika echt geweldig en nu beleven we weer een heel ander avontuur op Bali en is dit voor het eerst met ons dochtertje.

6. Wat zijn de moeilijkheden die je tegenkomt met remote werken?

Ik vind structuur aanbrengen in je dagelijkse leven soms wel uitdagend - zeker nu met een kindje erbij. Daarnaast verplaatsen wij elke maand van plek om zo verschillende gebieden te kunnen bezoeken, maar dit maakt ook dat je elke maand weer opnieuw alles moet ontdekken. Daarnaast mis ik ook soms familie en vrienden.

7. Hoe zie je jouw toekomst voor je?

Nog heel veel van de wereld zien en wellicht ook een paar jaar in het buitenland wonen. Dan wel ergens in Europa zodat we dichter bij vrienden en familie zijn en zij ons makkelijk kunnen opzoeken en andersom.

8. Wat zijn jouw tips voor anderen?

Vaak wachten we met datgene wat we echt willen doen totdat de juiste situatie zich hiernaar gevormd heeft. Dit is zo zonde van je tijd en hierdoor laat je zoveel mooie avonturen liggen.

Wij hebben meerdere malen in een situatie gezeten dat remote werken niet ideaal zou zijn en toch een ticket geboekt. Gaande weg - omdat de tickets geboekt waren - vormde onze situatie zich altijd zo dat alles op z'n plek viel.

Daarom is mijn motto: dat wat je aandacht geeft groeit. Dus, wat je wens of droom ook is - zet die eerste stap en GO!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.