“Locatie onafhankelijk werken, waarom?”

uitstoot

“Waarom wil je dat eigenlijk, locatie (en tijds) onafhankelijk werken?”

De afgelopen jaren heb ik deze vraag aan heel veel mensen gesteld. Zoveel mensen, zoveel verschillende redenen om locatie onafhankelijk te werken.

Het beeld dat iedereen die remote wil werken een bestaan als Digital Nomad ambieert en met een rugzak de wereld over willen trekken, klopt niet echt…  Natuurlijk zijn er mensen die, meestal een periode in hun leven, willen leven en werken als Digital Nomad. Veel van de wereld zien en dit bekostigen met locatie onafhankelijk werk. Dit fenomeen wordt steeds populairder. Maar de meeste mensen geven een heel ander antwoord.

De belangrijkste reden samengevat:

“Ik hou meer tijd en energie over voor de dingen die ik écht belangrijk vind”

En dat is voor iedereen anders.

“Remote werken geeft me de mogelijkheid om op mijn eigen tijd en tempo te werken. Daardoor kan ik mijn werk aanpassen aan mijn privébehoeften.”

“Ik heb een betere work/life balance als ik kan werken in mijn eigen energie. Dan ben ik ook productiever.  En ik ben nu eenmaal altijd niet het meest productief tussen 9 en 5.”

 👨‍👩‍👧‍👧 “Meer rust in het gezinsleven. Werken als de kinderen naar school zijn of naar bed zijn. En er zijn voor de kinderen als ze thuis zijn.

🚙🚙🚙 “Niet meer in de file staan. De tijd (en energie) die ik besteed aan het op en neer rijden naar kantoor, kan ik niet aan iets anders besteden.”

Nee, de reistijd kun je niet besteden aan wandelen met de hond,sporten, gezond koken voor jezelf. En misschien heb je ook wel een leukere bestemming voor de reiskosten 💰.

🗽”Vrijheid. Het zelf kunnen bepalen waar en wanneer ik werk, geeft me een gevoel van vrijheid”.

🌎 En ja, daar komt ie toch. Reizen of tijdelijk op een ander plek willen verblijven wordt toch ook veel als reden genoemd. Mijn droom is om met de zeilboot over de wereld te reizen, en omdat ik locatie onafhankelijk kan werken is dat mogelijk.

De meeste mensen die ik spreek, zouden graag langer dan alleen een vakantie in het buitenland verblijven. Spanje of Portugal in de wintermaanden is populair. Ik heb mensen gesproken die een relatie in het buitenland hebben (of aan de andere kant van ons eigen land) en die om die reden graag werken vanaf een andere locatie.

Mijn visie is dat locatie onafhankelijk werken een middel is. Een middel om je leven zo in te richten als je dat het liefste hebt. Remote werk als middel om je “ideale leven” te faciliteren.

Je ziet dus, zoveel mensen, zoveel wensen. Hybride werken is voor veel mensen al een fijne tussenoplossing. Maar er zou meer keuze moeten zijn. Dus niet alleen de optie om 1 of 2 dagen per week thuis te werken, maar ook periodiek wat langer vanuit een ander locatie te mogen werken.

Hoe denk jij erover? Om welke reden wil jij locatie onafhankelijk kunnen werken?

Wil jij ook graag locatie onafhankelijk werken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Stuur mij een DM. In mijn online programma help ik je bij het vinden of creëren van remote.

Lees meer blogs

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.