Nomad City 2016 Las Palmas

Nomad City 2016 Las Palmas

Het summum voor locatie onafhankelijk werkers met meer dan 150 digital nomads bij elkaar

Al enige tijd volg ik een aantal Digital Nomads. Digital Nomads zijn mensen die locatie onafhankelijk werken terwijl ze voor langere of kortere tijd in het buitenland verblijven. Door alle nieuwe technologische ontwikkelingen zijn er immers veel werkzaamheden die overal vandaan uitgevoerd kunnen worden. Zolang je maar goed internet, een laptop en een telefoon hebt.

En zo kwam het dat ik een uitnodiging kreeg voor Nomad City 2016 in Las Palmas op Gran Canaria.
Nomad City is een evenement dat voorafgaand aan de Nomad Cruise wordt gehouden. De Nomad Cruise wordt door veel Digital Nomads gebruikt om op voordelige wijze van Europa naar Zuid-Amerika te komen (of soms ook andersom) terwijl ze tijdens de reis ongestoord kunnen werken aan een project. Er wordt een mooi programma geboden met inspiratiesessies en workshops.

Flexibel werken

Nomad Cruise 2016 Las Palmas- Dominicaanse Republiek

Dus vloog ik begin december naar Las Palmas om het evenement bij te wonen. Wat was het gaaf! Vier dagen vol inspiratie, levensvisies, mooie gesprekken, nieuwe ideeen en natuurlijk ook “lots of fun!”

Mooie mensen

Voor mij was Nomad City 2016 een enerverende ervaring. Ik heb zoveel mooie, warme mensen ontmoet. Mensen die met een open blik de wereld in kijken. Mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in andere mensen. Die vrij en onafhankelijk in het leven staan. Met innovatieve ideeën, bedrijfsmodellen of een interessante levensvisie. Die denken in mogelijkheden.

Hardwerkende mensen ook, met serieuze bedrijven of opdrachtgevers. Mensen met een start-up. Stellen die samen een bedrijf hebben. VA’s met interessante opdrachtgevers. Door hun levenswijze voegen deze mensen ook echt iets toe: vernieuwing, visie, ideeën en innovatie. De meesten hebben veel digitale kennis en zijn goed op de hoogte van allerlei nieuwe tools en apps.
De Digital Nomad Community is erg bijzonder.

Locatie Onafhankelijk werk is goed voor bedrijven en ondernemers!

Deze ervaring heeft voor mij bevestigd dat het toestaan of zelfs enthousiasmeren dat het werk (gedeeltelijk) locatie onafhankelijk gedaan wordt, veel voordelen biedt aan ondernemers en bedrijven. Het flexibeler inrichten van werk geeft mensen een gevoel van vrijheid, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. Daardoor komen de medewerkers meer in hun kracht en zullen de prestaties verbeteren. Door in verschillende omgevingen te werken en andere mensen te ontmoeten, worden de medewerkers geïnspireerd en komen ze met nieuwe ideeën. En dat is natuurlijk gunstig voor een bedrijf dat graag wil blijven innoveren. Bovendien kan Locatie onafhankelijk werk een middel zijn om de goede mensen te boeien en te binden.

Nomad City 2016; Het programma

De eerste twee dagen heb ik helaas moeten missen. Er stond een prachtige lange wandeling door de bergen in het binnenland van Gran Canaria en een activiteit in spelvorm in Las Palmas zelf op het programma.

INSPIRENDE TALKS

Woensdag werden de Nomad City talks gehouden. Inspirende presentaties, workshops en tips. Hoe kun je werken vanuit verschillende plekken op de wereld? Wat kun je doen? Waar lopen de mensen tegenaan? Vanuit verschillende uitgangspunten werd hier toelichting over gegeven.

 • Nail, de eerste spreker was erg entertainend en maakte korte metten met allerlei mythen die bestaan over Digital Nomads.
 • Johannes (de organisator van NomadCruise) zette zaken even goed in perspectief. Natuurlijk is de 4-urige werkweek van Timothy Ferriss voor velen een inspiratiebron. Maar veel mensen vergeten dat Ferris voor hij zijn succesvolle online businesses had, wel een aantal jaar heel hard gewerkt heeft. Ook als Digital Nomad of Locatie onafhankelijk werker, moet je vaak gewoon hard werken om je geld te (blijven) verdienen. Het gaat meer om de lifestyle. Doordat je je werk los van een vaste plaats kan doen, kun je leven waar je wil. En dat geeft een enorm gevoel van vrijheid.
 • Gawin en Brenda met hun dochtertje van 1,5 vertelden over het leven als Digital Nomad Family.
 • Jacob liet ons zien hoe hij met zijn “jump”video’s een living heeft.
 • Er was een presentatie over het vullen van salesfunnels en het in de markt zetten van online courses.
 • Tussendoor gaven lokale innovatieve bedrijfjes een korte pitch.
 • En natuurlijk kwam Nacho van CoworkingC aan het woord over de filosofie van het bedrijf. CoworkingC had dit hele evenement voor een groot deel georganiseerd.
 • Maartje Smit van Wanderlicious had een eerlijk en heerlijk verhaal over haar avonturen. Zij heeft een succesvol blog en doet fantastische dingen. Het is de moeite waard om haar blog eens rustig te lezen en vervolgens heerlijk weg te dromen…

Social entrepreneurship

Echt geroerd was ik door het verhaal van Stella. Tijdens haar afstudeeropdracht in Oeganda voelde ze dat ze meer wilde betekenen voor de vrouwen die ze daar had ontmoet. Inmiddels heeft ze een prachtige sieradenlijn opgezet. De sieraden worden door de Afrikaanse vouwen gemaakt van gerecycled papier! En ik vind het oprecht hele mooie sieraden. Inmiddels heeft Stella 30 vrouwen aan het werk en kunnen hun kinderen naar school. En uit betrouwbare bron hoorde ik dat Stella dit geheel belangeloos doet!

Superdag

Al met al was het een superdag! In een dag zoveel gehoord en gezien. Nieuwe ideeën opgedaan en mogelijke toekomstige samenwerkingspartners gesproken.

Overige activiteiten

Donderdag en vrijdag waren er allerlei activiteiten waar we elkaar konden ontmoeten en informeel met elkaar konden netwerken. Zo waren er board surf lessen op het strand. Er werd een tapanight en een feestavond georganiseerd.

Op de meeting georganiseerd door de Digital Nomad Girls, kijk ik met een warm gevoel terug. Stuk voor stuk topmeiden, die op hun eigen unieke manier in het leven staan. Wat ons bindt is de drang naar vrijheid en onafhankelijkheid en de liefde voor het reizen.
Zaterdag was er een laatste meet-up om de cruisegangers (ook zo’n 160) uit te zwaaien. Ik moet eerlijk bekennen dat ik met een brok in mijn keel afscheid nam. Ik was graag mee gegaan op de cruise.

Groeiende community

Het is denk ik wel duidelijk dat ik erg enthousiast terug kwam uit Las Palmas. Gesterkt in mijn visie dat het flexibeler inrichten van werk goed is voor zowel de werknemers als de bedrijven. Bevestiging gevonden in de “purpose” van Locatie Onafhankelijk Werk. Mensen blij en gemotiveerd maken, met werk dat bijdraagt aan een leven zoals ze dat zelf willen inrichten. Blije, gemotiveerde mensen zijn van toegevoegde waarde voor bedrijven en ondernemers.

Steeds meer mensen kiezen voor vrijheid, zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid. En dat zijn niet alleen maar Milleniums. Mensen willen aangesproken worden op de resultaten en niet op de aanwezigheid. Willen zich ook kunnen blijven ontwikkelen. En ondertussen willen ze ook nog wat van de wereld zien….

De verwachting is dan ook dat de groep van Digital Nomads de komende jaren enorm zal groeien en dat locatie onafhankelijk werk een enorme vlucht gaat nemen..

 

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

 • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
 • Nooit meer in de file staan!
 • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
 • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.