Over de wereld reizen met een zeilboot terwijl je blijft werken. Hoe doe je dat?

Veiligheid

Mijn eerste reactie is dan: “nou, gewoon doen”. 

Dream, plan, do! 

Maar zo eenvoudig is het natuurlijk ook niet. Er is een hoop plannen, voorbereiden, leren, wachten en loslaten aan vooraf gegaan.  En dromen natuurlijk. De droom levend houden. Geloven in je eigen droom.

DREAM

Durf te dromen!

Het begon met een droom, een wens ,een verlangen. Zowel Herco (mijn man) als ik droomden al heel lang van lang weg met de zeilboot. Naar verre oorden. Blauw water. Eindeloze zonsondergangen. We gingen naar presentaties, lazen meters boeken. Een gezamenlijke droom waar we voor wilden gaan. 

In de loop der jaren heb ik gezorgd dat ik locatie onafhankelijk kon werken. Jaren deed ik dat als Recruitment Business Partner. Inmiddels heb ik ook andere verdienmodellen. 

Ik heb skills aangeleerd die me nuttig leken voor een leven als “Digital Sailor”. Want als ik een Digital Nomad of Digital Sailor wilde worden, moest ik wel wat digitaler worden. Vond ik. Een Nomad ben ik diep van binnen al (altijd dol op reizen geweest.) En een Sailor zijn, dat ik heb ik in de afgelopen jaren ook geleerd. 

PLAN 

Plan een datum. Maak concreet wanneer je jouw droom gerealiseerd wil hebben. Volgende maand, volgend jaar of over 10 jaar. Het maakt niet uit, maar set the date!

In mei 2018 hebben we een datum geprikt. Juni 2021 vertrekken we voor langere periodes aan een gesloten en gaan we de “wijde wereld” verkennen.

En dan kom je in actie. Wat moet er gedaan, wat moet er geregeld? 

Maak een plan! Ook al is de stip op de horizon nog heel ver weg, je kunt wel vast beginnen met kleine stapjes. Grote veranderingen beginnen met kleine stapjes. Maar bij alles wat je doet: Hou steeds je doel voor ogen.

DO!

Natuurlijk zijn er beren op de weg. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk. Maar je moet het dus wel gewoon doen! Gaan. Vertrouwen dat alles goed komt. 

Plannen kunnen altijd bijgesteld along the way.

Een bekende zeilers uitspraak is “Plans are written in the sand with low tide”.  Maar dan ben je wel onderweg.

LIVING THE DREAM

Inmiddels leven we onze droom. En ja, werken onderweg hoort daarbij. Het werk zorgt dat we dit leven kunnen leiden. Het werk faciliteert mijn droomleven. 

Natuurlijk zijn er uitdagingen. Op de oceaan is er geen internet. Dus goed plannen wat je wanneer doet. Tijdens de lange tochten op zee, heb ik offline gewerkt aan de inhoud van mijn online cursus. Als het rustig weer was tenminste.

En nu in de Carieb is er tijdsverschil. Dus ja, ik sta soms midden in de nacht op om een meeting bij te wonen.

Stabiele internet blijft een uitdaging en het kopen van een lokaal simkaartje nog steeds een van de eerste prioriteiten als we ergens aankomen. Maar inmiddels hebben we geleerd dat er interessante abonnementen zijn die gelden in een groot gebied.

De komende tijd zal ik meer delen over mijn locatie onafhankelijke leven. Over de mooie dingen en de hobbels die ik tegenkom. En ook delen hoe ik dingen heb aangepakt en opgelost.

Droom jij ook van een vrijer leven?

Ik kan je helpen om de stap te zetten. Volgende week lanceer in een online programma : “Een vrijer werkend leven”.

Wil je meer weten? 

—> https://vrijheidsmentor.nl/

Woensdag 20 juli organiseer ik een live audio event met een Q&A. Stuur mij een DM als je vragen hebt waar je graag antwoord op wil hebben.

En op 22 juli hou ik om 10 uur een gratis Masterclass. Wil je meedoen? 

Stuur me even een DM  of een What’s app: 0627511812 

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.