Podcast | Aflevering 13: Veilig Remote werken. In gesprek met Cybersecurity Leader Jeroen Prinse

Veiligheid van gegevens en systemen

Veiligheid van gegevens en systemen

Hoe werk je veilig als je op afstand werkt? De “veiligheid van gegevens en systemen’ wordt regelmatig genoemd als reden waarom remote werken niet wordt toegestaan door de werkgever. Hoe zit dit precies? En hoe kun je het ondervangen?

Omdat ik (Elvira Tibboel-Clemens) graag denk in oplossingen, maar echt een dummy ben op het gebied van IT, ben ik op zoek gegaan naar iemand die me meer kan vertellen hier dit onderwerp. En dus was ik heel blij dat Jeroen Prinse, (Chief)Information Security Officer en ook nog eens public speaker met mij in gesprek wilde gaan!

Jeroen is expert op het gebied van Cyber Security, kent dus alle risico’s. In deze podcast denkt hij met me mee over hoe je het aan moet pakken, als je als medewerker of zzp-er toch locatie onafhankelijk wil werken. Welke risico’s zijn er en welke maatregelen kun je als medewerker of zzp-er zelf nemen om deze risico’s zo klein mogelijk te maken.

Zelf vond ik het heel verhelderend en ik heb er veel van opgestoken. Ik denk dus een hele interessante aflevering voor iedereen die (wel eens) remote werkt!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.