Remote Influencer Rapport 2024

rapport

Vorige week kwam het Het "Remote Influencer Report 2024" van Remote uit. Spoiler alert: Elvira komt hierin voor!

rapport

Het Rapport

Het rapport gaat over de opkomst van wereldwijde bedrijven die gericht zijn op remote werk, evenals de groeiende vraag naar op afstand uitgevoerde functies. In het rapport worden de pioniers uitgelicht die remote werkmodellen bouwen, ontwerpen en leiden, ondanks tegenstand die ze soms ervaren. Het bedrijf Remote presenteert dit rapport als onderdeel van zijn missie om een wereldwijd HR-platform te bouwen voor moderne bedrijven met gedistribueerde teams. Ze benadrukken dat werken vanaf elke locatie geen 'extraatje' is, maar een mindset die gelijkheid op de werkplek bevordert.

Ze hebben een lijst gemaakt van 150 experts op het gebied van Remote werken, en onze Elvira is er één van! Het gaat over experts die de voordelen van remote werk benutten en anderen helpen bij het creëren van een flexibele werkomgeving.

Remote

"Sentiments toward remote work continue to vary" – Job van der Voort, medeoprichter en CEO van Remote. Dit betekent dat meningen over remote werk nog steeds verschillen. Terwijl sommigen de voordelen ervan hebben benut voor hun leven en werkervaring, zijn anderen nog steeds in discussie en voeren zij terugkeer-naar-kantoorbeleid in. Hij benadrukt de groeiende acceptatie van remote werk én de rol van de ‘voorvechters’ hierin.

In het rapport worden drie categorieën gepresenteerd: de Remote Innovators, Remote Enablers en de Remote Accelerators.

rapport
“Focus op de resultaten, niet op het proces, zodat je team kan doen waar ze goed in zijn.” - Esther Jacobs

Remote Innovators

Zij zijn degenen die de basis voor remote werk aan het bouwen zijn. Deze individuen werkten op afstand toen iedereen nog vastzat aan zijn bureau in kantoorhokjes. De Innovators begonnen met het oprichten van remote-first bedrijven voordat het hip was, zelfs voordat Slack bestond. Ze bestudeerden verschillende soorten werkplekmodellen. Ze deden onderzoek, documenteerden hun bevindingen, deelden hun kennis breed en gingen vervolgens over tot het verzamelen van gegevens om het potentiële effect van remote werk op bedrijven, werknemers en de economie te bepalen. Deze mensen zijn niet bang om dingen anders te doen om de remote-beweging vooruit te helpen. Remote Innovators hebben de weg vrijgemaakt voor de wereldwijde verschuiving naar remote werk.

“Innovatie is het introduceren van iets nieuws, wat een proces en serieuze toewijding vereist. Deze innovatoren op het gebied van remote werk hebben hun tijd, expertise en energie gewijd aan het opbouwen van het remote-first ecosysteem dat we vandaag hebben in 2024. Hun impact is en was significant en het is een belangrijke bijdrage aan de aanzienlijke toename (bijna drievoudig sinds voor de pandemie in remote werkfuncties) die nu bestaat.” - Rowena Hennigan, Innovator Jury

rapport
"Zorg ervoor dat je een cultuur hebt van hoge psychologische veiligheid - zorg ervoor dat mensen kunnen vragen wat er op hun hart ligt." - Jakob Knutzen

Remote Enablers

Zij zijn degenen die het tot hun missie hebben gemaakt om tools te ontwikkelen voor remote werken, mensen en bedrijven te coachen, te trainen en te adviseren om over te stappen naar een remote werkomgeving. Ze zijn de tandwielen die de remote werk motor dag in dag uit draaiende houden. Zonder deze invloedrijke personen en hun kennis zou remote werk slechts een vaag idee zijn. Omdat hun tools en benaderingen ons in staat stellen om dagelijks gedistribueerde teams te ontwikkelen en te ondersteunen.

“Remote Enablers zijn vastberaden en hypergefocust. Ze luisteren naar -en drijven de ontwikkelingen en veranderingen in onze ruimte aan. Of je nu een individu bent dat overstapt naar remote, een manager die de teamcohesie en productiviteit wil verhogen, of een senior leider die wil groeien: Remote Enablers faciliteren het allemaal.” - Chris Cerra, Enabler jury.

rapport

"Elvira is een locatie-onafhankelijke Nederlandse ondernemer en werkt al sinds 2016 remote. Ze is een voorstander van locatie-onafhankelijk werk en de impact ervan op werk tevredenheid. Ze werkt als freelance recruiter en adviseur voor remote werk.

Remote Accelerators

Dit zijn de katalysatoren van remote werk. Zij zijn degenen die mensen en bedrijven leiden naar het remote werken model van de toekomst. De manier waarop ze hun visie delen is aanstekelijk - hun woorden hebben veel invloed. Ze kunnen mensen met zich meenemen terwijl ze vooruitgaan. Dankzij hen wordt de permanente overgang naar remote werk een realiteit voor mensen over de hele wereld. Deze influencers luisteren naar Innovators en gebruiken de tools die zijn gemaakt door Enablers om - trouw aan hun naam - verandering op lange termijn te versnellen.

“Remote werk zal er in de toekomst anders uitzien en anders aanvoelen voor verschillende organisaties, maar de toekomst is flexibel. Deze influencers hebben gesprekken gestimuleerd en niet alleen inzichten gegeven, maar tegelijkertijd de juiste vragen opgeroepen om ons allemaal te helpen betere antwoorden te vinden op de toekomst van werk.” - Ester Martinez, Accelerator Judge.

Één van de 50 (wereldwijde) experts in deze categorie is onze eigen Elvira! Wij zijn het uiteraard volledig eens met deze benoeming, maar zijn daarbij ook erg trots dat Elvira met Locatie Onafhankelijk werk het Remote werken zo op de kaart zet.

Volgend jaar

Wat kunnen we volgend jaar verwachten rondom dit rapport? De opkomst van AI, steeds meer gedistribueerde personeelsbestanden en verschuivende economische omstandigheden zullen allemaal een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van de toekomst. Gelukkig zullen de 150 mensen op deze lijst - en de ontelbare anderen die hun eigen rol spelen in de wereld van remote werk - er zijn om de weg te wijzen naar een meer flexibele, inclusieve en geëngageerde werkcultuur.

Wil je het hele rapport lezen? Klik dan hier.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.