Revolutie in Onderwijs: Yuverta Digital Nomads

yuverta

Hoe gaaf is dit. 25 Mbo-studenten van Yverta Leven Lang Ontwikkelen reisden vorige maand samen met 6 begeleiders door diverse Europese landen, zonder hun schooltaken neer te leggen. Yuverta toont een alternatieve kijk op onderwijs door te laten zien dat leren overal mogelijk is.

Het concept achter ‘Digital Nomads’ is revolutionair: studenten kunnen reizen, aan hun schoolopdrachten werken en digitale lessen volgen, alles tegelijkertijd. Yuverta gelooft sterk dat leren niet beperkt moet worden tot het traditionele klaslokaal, en dit project is een bevestiging van die overtuiging.

Met backpack op de rug met hun laptops erin gingen ze onderweg. Ze bezochten scholen, dierentuinen en maatschappelijke organisaties, deden stadsrondleidingen, gaven online presentaties en werkten achter hun laptop aan schoolopdrachten.

Yuverta
Foto: @yuvertadigitalnomads

Positieve effecten van de trip

Onderweg werd er meerdere keren gereflecteerd op de ervaring door de studenten en de begeleiders. Wat blijkt? Een verhoogde mate van effectiviteit op het schoolwerk van de studenten. Ze ervaarden minder werkdruk omdat ze de vrijheid kregen om in hun eigen tempo aan de slag te gaan. Eén van de studenten gaf zelfs aan dat ze voor deze reis overwoog op te stoppen met de opleiding. Door de reis besefte ze eigenlijk dat de vorm van onderwijs op afstand erg goed bij haar paste. Nu kijkt ze naar mogelijkheden met haar coach om dit voor te zetten.

Het project ‘Digital Nomads’ gaat echter verder dan alleen de schoolprestaties. Het moedigt studenten aan tot zelfreflectie en helpt hen hun eigen identiteit te ontdekken en te accepteren. Door verantwoordelijkheidsgevoel te bevorderen, worden belangrijke competenties zoals flexibiliteit, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid ontwikkeld, die belangrijk zijn voor de toekomst van elke student.

Yuverta
Foto: @yuvertadigitalnomads

Succes van het project

Het succes van Yuverta Digital Nomads is niet onopgemerkt gebleven. Het project is genomineerd als onderwijsteam van het jaar. Dit hebben ze te danken aan hun grensverlegende aanpak en toewijding van vernieuwend onderwijs. Het team, bestaande uit docenten en professionals van verschillende Yuverta-locaties, heeft laten zien dat onderwijs écht anders kan zijn.

Wij vinden het ontzettend inspirerend om te zien dat onze samenleving op meerdere vlakken begint in te zien dat locatie onafhankelijk werken zo veel goeds doet. Een top initiatief van Yuverta om jongeren, aan het begin van hun carrière, een brede blik te geven. Wij hopen nog veel meer initiatieven zoals dit te zien!

Yuverta
Foto: @yuvertadigitalnomads

Volg de verhalen van de studenten van afgelopen maand Yuverta Digital Nomads op Instagram (@yuvertadigitalnomads).

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.