Over Sandra

...

Wie is Sandra?

Ik ben Sandra Nijs. Ik ben 27 jaar oud en leef mijn beste leven (al zeg ik het zelf). Sinds jongs af aan ben ik zeer gepassioneerd over reizen. Het is simpelweg waar ik op mijn aller gelukkigst ben. De natuur in, nieuwe plekken ontdekken, anderen mensen ontmoeten, avonturen aan gaan en heerlijk verwonderen over alles wat je meemaakt.

Een aantal jaar geleden werkte ik vol liefde in de psychiatrie. Dit werk heb ik met veel plezier gedaan maar toch merkte ik dat ik verder wilde. Mijn partner had al langer de droom om de wereld in te gaan, toch was ik daar altijd wat meer behouden in. Mijn werk beviel me goed en naast hele gave vakanties voelde ik (nog) niet de drang om écht weg te gaan.

Sandra
Sandra

Tot er een soort omslag kwam in mijn leven. Ik merkte dat het 9 tot 5 leven er toch wel erg insloop en hier werd ik steeds minder gelukkig van. Ook waren er wat privé omstandigheden die maakte dat ik en mijn vriend besloten dat het leven véél te kort is om alleen maar te blijven dromen. We besloten samen om voorbereidingen te gaan treffen voor onze (zeil)reis. We mekrte meteen hoe spannend dit is, want dromen is makkelijk - een beslissing maken is doodeng. Vandaar dat we een lijstje gingen maken met dingen de er gedaan moesten worden: sparen, ik moest mijn vaarbewijs nog halen (ja écht), onderzoeken wat onze wensen zijn wat betreft een boot, etc. We zeiden tegen elkaar: we nemen een jaar voor deze voorbereidingen, als we na dit jaar op dit punt komen en bedenken dat we dit toch niet willen is dat geen probleem. We hebben dan enkel wat extra spaargeld, wat mooi meegenomen is. Als we na dit jaar op het punt komen dat we wél willen gaan, dan kúnnen we ook gaan. Dit maakte dat de beslissing een stuk minder geladen werd en waren de voorbereidingen super leuk. Naarmate de tijd voorbij ging werd ons steeds duidelijker dat dit was wat we wilde en zo vertrokken we mei 2021 vertrokken op onze reis met onze zeilboot!

Tijdens mijn reis ben ik begonnen met werken als Virtual Assistant (VA). Dit werk kan ik volledig locatie onafhankelijk doen en het is ook flexibel in tijd. Ik kan mijn eigen agenda indelen en dit is zeker voor het zeil leven erg fijn. Je hebt niet altijd internet, je bent afhankelijk van het weer wanneer je kunt varen, etc. Het toffe is dat ik nu heel veel verschillende dingen kan en mag doen. Ik schrijf content, ondersteun in planningen, bewerk podcasts, help met recruitment zaken, etc. Mijn werk is dus super veelzijdig.

Na 9 maanden zeilen langs de kust van Frankrijk, Portugal, Spanje en Marokko hebben we uiteindelijk de boot weer verkocht. Niet omdat we het niet leuk vonden maar wegens omstandigheden hebben we gekozen om een andere weg in te slaan. Het reizen staat voor ons nog steeds hoog en dit doen we dus nog steeds. We hebben een busje gekocht en hebben deze omgebouwd tot camper. Hiermee zijn we gaan reizen in Scandinavië, Frankrijk en de Dolomieten. Ook zijn we naar Vietnam geweest (niet met de camper ;)) en hebben we met vrienden nog stukken mee gevaren, waaronder richting de Canarische Eilanden.

Dit allemaal kan ik doen terwijl ik gewoon blijf werken. Ik ben super dankbaar dat ik mijn werk op deze manier locatie onafhankelijk heb kunnen inrichten en heb ondertussen al vanuit heel veel plekken van de wereld kunnen werken.

Je kunt onze reizen volgen via Instagram

Sandra
Sandra
Sandra
Sandra
Sandra
Sandra
Sandra

Telefoon

(00 31) 6 27 51 18 12

Locatie Onafhankelijk Werk is een onderdeel van ETC Consultancy

KvK 32150280