Soraya werkt vanuit Panama

Digital Nomad Soraya aan het werk.

 

Soraya van “One of your guys” reist veel en verblijft daarbij vaak langere tijd op een mooie locatie. Ondertussen blijft ze gewoon haar werk op afstand doen. Momenteel is ze in Panama. Een tijdje geleden is ze in Colón aaDigital Nomad Soraya aan het werk.ngekomen en daarna naar Panama-City gereisd. Nu is ze in haar tweede kustplaatsje. Lekker het surfen weer opgepakt, rustig aan en aan het werk in een lekker ritme.

1) Kun je een korte omschrijving van je werk geven?

Wanneer ik niet in Nederland ben, verzorg ik verschillende aan marketing en communicatie gerelateerde diensten. Het overgrote deel van de opdrachten die ik doe zijn (SEO)webteksten, nieuwsbrieven, persberichten en andere geschreven Marketing- & PR-content in zowel Nederlands als Engels.
Maar ik ondersteun bedrijven ook bij projecten op het gebied van social media, administratie en andere organisatorische taken! Samengevat werk ik als remote copywriter/ vertaler en als Virtual Assistant. Als ik wel in ’t land ben, werk ik daarnaast regelmatig als freelance event producer of als tijdelijke personal assistant/ management assistente.

2) Wat heb je nodig om jouw werk locatie onafhankelijk te kunnen uitvoeren?

Uiteraard kan ik niet zonder mijn laptop om de teksten te schrijven en ook een smartphone met genoeg data is nodig om tijdens het reizen van plaats naar plaats contact te onderhouden met mijn opdrachtgevers.

Verder ben ik inmiddels verslaafd aan Evernote om, ook bij offline momenten, notities te kunnen maken onderweg en kan ik niet zonder Spotify om me, in drukke ‘werkplekken’ als cafés of hostels, af te kunnen sluiten en me te kunnen focussen. Toggl gebruik ik om m’n uren bij te houden en rapportages te maken voor m’n klanten en om m’n eigen werk bij te houden.

Ook het hebben van discipline, is erg handig. Evenals flexibel kunnen zijn. Soms heb je vanwege het tijdverschil op rare momenten een (video) call, dus moet je het niet erg vinden om hiervoor vroeg op te staan of op te blijven. En soms moet je op de mooiste plekken, met veel afleiding en andere, leukere dingen om te doen dan werken, tóch even achter je laptop kruipen! Maar aangezien je er veel tijd en vrijheid voor terugkrijgt op andere momenten, kost me dit nauwelijks moeite.

3) Wat vind jij de voordelen van jouw manier van werken?

Wat niet, zou ik bijna zeggen! Vrijheid op alle mogelijke vlakken en tijd overhouden voor andere dingen dan werk, zoals nieuwe plekken, mensen, culturen en talen leren kennen. Nieuwe dingen leren, zoals surfen in de ochtend en dan ’s middags met een ijskoffietje en een lading frisse energie aan je ‘bureau’ plaatsnemen of met je laptop op schoot in de hangmat of strandstoel werken.

Ook werkt het voor mij veel inspirerender om te werken vanuit verrassende en telkens weer andere plekken. Starend over een mooie vallei of met het geluid van de oceaan op de achtergrond werk ik persoonlijk lekkerder, met meer concentratie en met meer rust in m’n hoofd dan in een (niet zo inspirerend) kantoor.

En ik denk dat de kwaliteit en creativiteit van m’n werk ook nog eens verbeterd is en mijn klanten mijn clear mind terug zien in het geleverde werk!

4) Hoe combineer je werken en reizen?

In periodes waarin ik veel opdrachten heb, blijf ik vaak op de plek waar ik een goede werkplek met dito WiFi-verbinding heb gevonden. In rustiger tijden kan ik makkelijk een of meerdere dagen ‘missen’ om te verplaatsen of om trips te maken in afgelegen gebieden zonder connectie met internet. Uiteraard altijd in goed overleg met de opdrachtgevers van lopende of aankomende opdrachten. En als ik tussendoor wil verplaatsen, probeer ik dit in de weekends te doen, zodat ik goed te contacten ben en op tijd en zoals beloofd mijn werk kan aanleveren. Net alsof ik gewoon op mijn kantoorstoel in Nederland zit!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.

Meer blogs lezen?