Stella is een Social Entrepreneur

Stella Airoldi 22stars

Stella Romana Airoldi is een social entrepreneur. Ze heeft 22STARS opgericht, een bedrijf dat zich richt op Social entrepreneur Oegandahet creëren van mooie, duurzame sieraden. Alle producten zijn handgemaakt, op een sociaal verantwoorde manier , van 100% gerecycled papier. Ze worden gemaakt door vrouwen die in de Acholi Wijk van Kampala, Oeganda, wonen.  Hierdoor verdienen zij geld voor o.a. voedsel, kleding, scholing, medicijnen en onderdak.

1) Wat voor werk doe je? Kun je een korte omschrijving van je werk geven?

Ik run een social business in sieraden. Deze ontwerp ik zelf. Ze worden gemaakt in Oeganda door voormalige oorlogsslachtoffers, die hiermee geld verdienen om hun gezin te kunnen onderhouden. Tevens run ik een stichting om kinderen in Oeganda naar school te kunnen sturen. Mijn dagelijkse bezigheden houden dan ook van alles en nog wat in, zoals contact hebben met klanten en sponsors, de lijst bijwerken van kinderen die aan ons project deel nemen, nieuwe sieraden ontwerpen en fotograferen, de website bijhouden, teksten schrijven en interviews houden zoals deze.

2) Wat heb je nodig om jouw werk locatie onafhankelijk te kunnen uitvoeren?

Een laptop, telefoon en camera en wat papier en kleur potloden om op te tekenen.Stella-bewerkt-150x150

3) Wat zijn de voordelen van jouw manier van werken? Voor jou? Voor jouw opdrachtgevers/werkgever?

Ik kan heel veel reizen en langere tijd ook bij mijn ouders doorbrengen die in het buitenland wonen. Ik raak altijd erg geinsirpeerd tijdens het reizen en ontmoet veel interessante mensen met goede ideeën.

4) Ondervind je ook nadelen?

Een nadeel kan soms zijn dat ik op nieuwe plekken altijd even tijd nodig heb om te wennen. Ook bij het maken van nieuwe vrienden blijft het in je achterhoofd dat er ook weer een afscheid zal komen en je elkaar weer een paar maanden niet ziet.

5) Hoe combineer jij reizen met werken?

Ik werk vaak een week of een paar weken ontzettend veel, om vervolgens weer een week te hebben met minder werk, zodat ik lekker van A naar B kan reizen en het meeste werk via mijn telefoon kan doen, wat nog steeds wel minimaal 2 uur per dag is. Tevens probeer ik altijd langere tijd op 1 plek te zitten en in een goed huis te wonen. Ik heb het dus niet meer al te erg op hostels, maar liever een Airbnb plek of coliving plek waar ik rustig kan werken.

Meer over 22Stars

Werken in bikini

 

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.