Teambuilding activiteiten voor remote teams

Teambuilding

Werken op afstand biedt veel voordelen zoals flexibiliteit en diversiteit in het team, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Een van de grootste uitdagingen is het bevorderen van teamdynamiek en samenwerking. Zonder de spontane ontmoetingen die je op een fysieke werkplek hebt, kan er snel een gevoel van isolatie ontstaan. Hier delen we leuke teambuilding activiteiten om je remote team dichter bij elkaar te brengen, waar ze zich ook bevinden.

Teambuilding activiteiten

 1. Virtuele kookles: Om een band te creëren tussen medewerkers is het leuk om elk teamlid een recept uit zijn/haar cultuur of favoriete familierecept te laten delen. Vervolgens kun je virtuele kooklessen organiseren waarin iedereen tegelijkertijd hetzelfde gerecht maakt. Naast dat het een leuke manier is om samen iets te doen en de band te versterken, geeft het ook inzicht in de diverse achtergronden van je teamleden.
 2. Doorlopende speurtocht: Als je te maken hebt met teamleden in verschillende tijdzones is het leuk om een speurtocht te organiseren die door blijft lopen.  Hiermee  bedoelen we wat teamleden een lijst van items of taken binnen een bepaalde tijd moeten voltooien. Dit kan zowel virtueel als fysiek zijn, zoals het vinden van lokale bezienswaardigheden. Hierdoor kunnen teamleden op hun eigen tijd deelnemen, wat planning makkelijker maakt.
 3. Creëer een boekclub. Een andere manier om de teamband te versterken is het organiseren van een boekclub. Laat teamleden samen een boek lezen en hun gedachten hierover delen via berichten of e-mails. Dit zorgt voor discussie en betrokkenheid, zelfs zonder live interactie, en maakt het mogelijk om mee te doen wanneer het hen uitkomt.
 4. 'Einde van de Wereld' rollenspel: Laat teamleden een apocalyptisch scenario bedenken en bespreken hoe ze zouden overleven. Dit bevordert teamwork en probleemoplossend denken, en zorgt voor veel interactie en plezier.
 5. 'Zou Je Liever': Leer je collega's beter kennen door elkaar grappige of uitdagende keuzes voor te leggen. Dit spel zorgt voor open communicatie en vertrouwen, en helpt om elkaar op een speelse manier beter te leren kennen.
 6. Online Yogales: Een gezamenlijke yogales onder begeleiding van een instructeur bevordert zowel fysieke als mentale gezondheid. Het biedt een moment van rust en verbinding, en kan een gezonde pauze zijn in de werkdag. Iedereen kan in zijn eigen ruimte de les volgen.
 7. Robots: Gebruik robots voor een speelse competitie in verschillende uitdagingen. Teamleden besturen echte robots via hun computer, wat zorgt voor een unieke en leuke ervaring. Omdat iedereen actief moet deelnemen om te kunnen winnen, bevordert dit volledige betrokkenheid.

Het belang van creatieve teambuilding activiteiten

Het is belangrijk om je remote team te helpen zich verbonden te voelen. Creatieve team-building activiteiten kunnen de communicatie verbeteren, vriendschappen bevorderen en een sterk gevoel van gemeenschap creëren. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar dragen ook bij aan een gezonde en productieve werkomgeving.

Met deze ideeën kun je jouw remote team dichter bij elkaar brengen, ongeacht de fysieke afstand. Probeer ze uit en zie hoe je team opbloeit!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

 • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
 • Nooit meer in de file staan!
 • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
 • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.