Thera & Tristan werken én reizen de wereld over

reizen

Vetjebol, zo heet de Instagram van digital nomads Tristan & Thera. Zij werken en reizen zowel met hun zelf omgebouwde camper bus als dat ze aan het backpacken zijn ergens op de wereld. We mochten Thera wat vragen stellen over hun leven als digital nomads.

werken

1. Wil je je even voorstellen?

Ik ben Thera en ik ben online marketeer. Op dit moment ben ik een maand in Nederland. De rest van het jaar ben ik of in mijn bus in Europa of in een Airbnb op een ander continent.

2. Hoe ziet een gemiddelde (werk) dag er voor jou uit?

Ik word wakker om 7 uur, doe een half uur yoga, drink een kop lauw water met citroen en klap dan mijn laptop open. Vaak start ik met het wegwerken van mails en ga daarna door met mijn concrete taken. Rond de lunch kookt Tristan, mijn partner, vaak uitgebreid. We gaan zwemmen of wandelen. En dan werken we tot ongeveer 18 uur. In de avond verplaatsen we (als we met de bus weg zijn), of gaan we weer zwemmen of wandelen.

3. Wat brengt locatie onafhankelijk werken jullie?

Het biedt ons een leven van hoge kwaliteit. We zijn in staat beter voor onszelf te zorgen, meer buiten te zijn, meer rust te pakken, meer te bewegen en meer tijd samen door te brengen

werken

4. Wat is jouw visie op remote werken?

Ik ben van mening dat werken op afstand voor veel mensen voordelig kan zijn. Het biedt meer controle over het eigen leven en kan leiden tot efficiënter en effectiever werk. Toch realiseer ik me dat deze werkwijze niet voor iedereen geschikt is, omdat het sociale aspect van werk grotendeels wegvalt. Desondanks ben ik van mening dat het niet noodzakelijk is om vijf dagen per week op kantoor aanwezig te zijn. In mijn optiek is een hybride aanpak, waarbij zowel op kantoor als thuis wordt gewerkt, een zeer geschikte oplossing, vooral voor diegenen die werk als een sociale activiteit beschouwen.

5. Hoe zie je jouw toekomstige werk voor je?

Ik zou graag een aantal dagen (twee ongeveer) achter de laptop werken en daarnaast meer op mijn eigen land werken. We willen graag een plek creëren in Spanje waar workshop kunnen worden gegeven en waar we mensen kunnen ontvangen. Dat zou ik dan gaan zien als mijn baan.

werken

6. Wat zijn jouw tips voor anderen?

Start klein en zorg dat je een groot netwerk krijgt. Dus neem banen aan puur voor het netwerk. Zorg dat je geen hoge maandelijkse lasten hebt, zodat je ook niet veel hoeft te verdienen.

7. Heb je nog een leuk verhaal wat je met ons kunt delen?

Sinds wij in de bus wonen en werken zijn we uiteraard altijd bij elkaar. Het komt wel eens voor dat iemand in een meeting zit terwijl de ander naar de wc moet. Dit moet dan in dezelfde ruimte gebeuren. Dus dan moet de mic even op mute en kan de ander zijn ding doen. ;)

werken

Tristan & Thera hebben een toffe website over de vegan lifestyle. Benieuwd? Klik dan hier.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.