Van Amsterdamse stadsjongen naar avonturier

avonturier

Jorit leidde aanvankelijk een alledaags stadsleven. Hij deelde zijn huis met vier huisgenoten en werkte bij een Corporate Recruitment groep op de welbekende Zuidas. Het waren lange dagen, uitkijkend naar het weekend om de avonden door te brengen in de Blauwe Engel. Na het bereiken van het hoogste punt binnen het bedrijf was zijn leercurve weg. Hij besefte na 2 jaar dat hij dit zo niet langer meer wilde, hij wilde nieuwe dingen ontdekken.

De sprong in het onbekende

Stel je voor, je bent 26 jaar oud en je besluit het roer om te gooien. Jorit deed precies dat. Hij zei zijn baan op bij de Corporate Recruitment groep op de Zuidas en begon een nieuw avontuur met zijn vriendin. Ze bouwden een bus om tot een camper en vertrokken op reis. Tijdens zijn kantoorleven wist hij al dat hij uiteindelijk weg zou willen en is hij gaan sparen voor zijn droom. Met succes, begin mei is hij samen met zijn vriendin vertrokken. Ondertussen is hij gaan werken bij Omega Search. Hij is Omega Search verder gaan opzetten en inmiddels zijn ze flink gegroeid. Met 12 werknemers in dienst, waarvan een deel ook remote werkt, heeft hij dat meer menselijke aspect wat hij zocht terug gevonden.

avonturier

Werkplekken op wielen

Zittend voor zijn Renault Master van L4h3 (lees, grootste die er is ;)) interviewen wij Jorit. Hij is op dit moment in Portugal, vlak bij de Algarve. Omdat ze fulltime reizen en dit hun huis is, is hun geadviseerd een grote bus te nemen. Met een vriendin die ook remote werkt is de bus echter alsnog te klein soms. Dit is dan ook de grootste uitdaging die ze tegen komen. Vaak zit een van hen in de camper te werken, en de ander buiten onder de luifel. Ze hebben hun eigen wifi in de bus dus zo kunnen ze in principe overal werken.

avonturier

Balans tussen werk en avontuur

Zijn vaste werkdagen zijn maandag en dinsdag en daarnaast werkt hij ook op donderdag in de ochtend. Echter is hij gewend tussendoor te bellen en zijn mailtjes te beantwoorden, maar dit voelt niet als werk. Vrijwel altijd kamperen zij in het wild, ze kunnen tot wel 5 dagen off grid staan met de voorzieningen die ze in hun bus hebben. Op de momenten dat ze niet werken gaan ze kiten, fietsen of hardlopen. Daarnaast ontdekken ze graag de cultuur en is Jorit altijd op zoek naar lokale eettentjes die hem inspireren. Hij is zelfs zelf bezig met het opzetten van een platform voor lokale restaurants, zodat anderen zijn ontdekkingen ook kunnen ervaren.

avonturier

Locatie onafhankelijk werken en toekomstplannen

Als droom heeft hij om veel verschillende culturen te leren kennen. Na Portugal gaan ze door naar Marokko. Als hem gevraagd wordt wat zijn droom is voor in de toekomst wil hij uiteindelijk naar Nederland om een restaurant te starten waarin hij deze culturen kan integreren. Ook hoopt hij met Omega Search verder te groeien tot een nog meer Sustainable bedrijf.

Hij leeft daarbij wel in het moment, het remote werken is voor nu iets wat bij ze past en wat hen de mogelijkheid biedt om de wereld te ontdekken. Remote werken is volgens hem zeer goed mogelijk. Discipline is echter wel nodig, je bent veel op jezelf aangewezen. Toch is hij erg positief over locatie onafhankelijk werken. Hij stuurt zijn team remote aan waarbij een deel ook remote werkt, waaronder in Parijs en Berlijn. Het is belangrijk dat er een goede vertrouwensrelatie is tussen werkgever en werknemer en hier moet van beide kanten aan gewerkt worden. Je maakt een commitment naar elkaar wanneer je op afstand werkt en hier moet geen misbruik van worden gemaakt.

avonturier

Tips van Jorit

Als tip geeft hij aan dat wanneer je met een camper op pad wil gaan je hem zelf moet bouwen, en dus niet moet laten bouwen. Doordat je hem zelf bouwt heb je inzicht in je bus en kan je sneller anticiperen op problemen. Dit kost tijd maar dit is het zeker waard.

Ook zegt hij: “Doe het gewoon. Het is een grote stap en je moet er zeker goed over nadenken. Probeer hierbij ook van de roze wolk af te gaan. Zet twee voeten in de aarde en denk na over hoe je dit aan gaat pakken. Besef dat geen avontuur te groot is, dus ga het avontuur aan.”

Jorit's verhaal is een bron van inspiratie voor iedereen die droomt van een avontuurlijkere en onafhankelijkere levensstijl. Zijn reis van een corporate carrière naar een nomadisch bestaan toont de kracht van vastberadenheid, toewijding en het vermogen om het leven in eigen hand te nemen. Volg de avonturen van Jorit op Instagram!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.