Vanlife: Het leven van Astrid op wielen

Vanlife

In een wereld waarin werk steeds meer flexibiliteit biedt, hebben steeds meer mensen de vrijheid om te kiezen waar ze willen wonen en werken. Astrid heeft deze vrijheid volledig omarmd. Sinds september 2021 woont ze in een camper en leeft ze een leven vol avontuur en vrijheid, samen met haar hond Tess. In dit interview delen we haar inspirerende verhaal over fulltime vanlife en locatie onafhankelijk werken.

Even voorstellen

Astrid heeft bewust gekozen voor een leven waarin ze woont, werkt en reist in haar mobiele huis. Voorheen woonde Astrid in een fijn huis met een grote tuin, compleet met een weilandje waar haar schaapjes en kippetjes ronddartelden. Ze vond het heerlijk. Echter merkte ze dat ze altijd aan het werk was. Om haar huis te kunnen betalen, moest ze fulltime werken. Hoewel daar niets mis mee was, realiseerde ze zich dat ze ook thuis nog eens fulltime aan het werk was om alles netjes te houden. Haar to-do-lijst leek oneindig. Hoewel ze er enorm van genoot, verlangde ze naar meer vrijheid. Uiteindelijk besloot ze haar huis te verkopen.

Ze besloot te kiezen voor vanlife, en hier heeft ze zeker geen spijt van. In de zomer is ze enkele maanden in Nederland te vinden, maar in de winter zoekt ze de zon op in Zuid-Europa.

Werken op afstand

Natuurlijk moet ze werken om een prettig leven te leiden, en ze vindt het werk ontzettend leuk. Vanuit haar camper werkt ze als virtual assistant. Ze ondersteunt ondernemers met diverse administratieve taken, zoals agendabeheer, het beheren van inboxen, het creëren van content voor social media, etc. Kortom, Astrid neemt de taken op zich waar ondernemers geen tijd voor hebben of geen zin in hebben.

Maar ze doet meer dan dat. Ze ontdekte dat ondernemers ook veel waarde hechten aan haar inzichten en advies. Veel ondernemers staan er alleen voor en vinden het fijn om met iemand te kunnen sparren over bijvoorbeeld nieuwe toekomstplannen of obstakels waar ze tegenaan lopen. Zelfs ondernemers met grotere bedrijven vinden het verfrissend om met iemand te sparren die met een frisse blik naar hun bedrijf kijkt, zonder vooroordelen, en daardoor met verrassende ideeën komt. Astrid biedt zich graag aan als sparringpartner!

Het mooie is dat Astrid al deze taken vanuit haar camper op afstand kan uitvoeren. En dat gaat ontzettend goed.

vanlife

Een werkdag van Astrid

“Een gemiddelde werkdag heb ik eigenlijk niet. Ik reis of ik werk of ik heb een dag vrij. Daar zit geen enkel ritme in. Soms werk ik in de ochtend, soms in de middag en soms in de avond. Voor mij bestaat er geen echte weekenden. Ik werk wanneer ik er zin in heb.”

Wat brengt locatie onafhankelijk werk voor Astrid

Totdat de beslissing werd genomen om in een camper te gaan wonen en te reizen, had Astrid nooit echt nagedacht over de mogelijkheid van remote werken. Ze had voldoende gespaard en er hoefde voorlopig niet gewerkt te worden. Maar na verloop van tijd begon het gevoel iets te missen... werken. Hoewel vakantie vieren fantastisch is, begon het normaal te worden wanneer elke dag als vakantie voelde. Astrid miste het gevoel van iets zinvols doen, een doel hebben en vooral het samenwerken met anderen. Dus was het tijd om weer aan de slag te gaan.

Er was nog lang geen einde in zicht wat betreft het reizen, dus Astrid ging op zoek naar een manier om op afstand te werken. Ze had 27 jaar lang fulltime voor de overheid gewerkt in verschillende functies op hbo-niveau. Altijd had ze met veel plezier gewerkt. Echter, dat werk was niet te combineren met het werken vanuit de camper, dus ging ze op zoek naar andere mogelijkheden. Al snel stuitte ze tijdens haar zoektocht op Google op de term "virtual assistant". Ze werd meteen enthousiast. Ze las erover, beluisterde podcasts en zocht naar een passende opleiding. Dit was wat ze wilde doen! Ze schreef zich direct in voor de opleiding en behaalde haar diploma in december 2022.

Daarna begon ze na te denken over waar ze nog meer energie van kreeg en waar ze goed in was. Al snel kwamen de woorden "motiveren" en "sparren" bij haar op. Gedurende haar werk bij de overheid had ze dit jarenlang gedaan en ze genoot ervan en was er ook goed in. Dus besloot ze om daar ook mee verder te gaan.

Het belangrijkste wat remote werken biedt voor Astrid, is vrijheid.

Visie op remote werken

“Ik heb niet echt een visie op remote werken. Ik denk dat het een hele fijne aanvulling is, voor mensen die meer vrij willen leven, op de beroepen die je kunt uitoefenen. Ik denk dat er steeds meer mogelijk is in de remote sector en dat de maatschappij er steeds meer aan went. Voor ons super fijn natuurlijk.”

De toekomst

Astrid geeft toe dat ze niet echt bezig is met de toekomst. Op dit moment is ze ontzettend gelukkig in haar camper en vindt ze het werk dat ze doet geweldig. Ze heeft geen concrete plannen voor de toekomst en leeft in het moment. Ze heeft echter wel een mooi spaarpotje opgebouwd, zodat ze zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken.

Tips voor anderen

De tip van Astrid is simpel maar waar: gewoon doen! Als je de ambitie hebt om locatie onafhankelijk te werken, raadt ze aan om gewoon te beginnen. Als je het spannend vindt, kun je er eerst naast je vaste baan aan werken in de avonduren om te ontdekken of het iets voor je is. Astrid gelooft dat de sleutel tot succes ligt in het nemen van de eerste stap.

Met haar inspirerende verhaal over het leven in een camper en locatie onafhankelijk werken laat Astrid zien dat het mogelijk is om je dromen na te jagen en een leven te leiden dat bij je past. Haar keuze voor vrijheid en avontuur heeft haar veel voldoening gebracht en ze hoopt anderen te inspireren om ook hun eigen weg te volgen. Of je nu droomt van vanlife of gewoon meer flexibiliteit wilt in je werk, Astrid herinnert ons eraan dat we het leven kunnen creëren dat we willen, zelfs als dat betekent dat we buiten de gebaande paden moeten treden.

Wil je Astrid graag volgen? Dit kan! Ze houdt een super leuk blog bij en ook kan je haar volgen op Instagram. Mocht je nog een virtual assistant, motivator of spanningspartner zoeken, neem vooral contact op met Astrid via info@vanlifewithtes.com

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.