Laura Versteeg

Laura Versteeg

Searcher

Laura werkt als searcher. Zij zoekt en vindt specifieke kandidaten voor bedrijven via internet. Dit doet zij momenteel voornamelijk met behulp van LinkedIn en Google. Vervolgens legt zij contact met de kandidaat en probeert deze te interesseren voor het bedrijf of een specifieke functie. Soms maakt ze een telefonische afspraak met de kandidaten om meer informatie te kunnen geven. Of ze maakt direct een afspraak in de agenda van de recruiter of HR consultant van bedrijf.

Om haar functie locatie onafhankelijk uit te voeren heeft Laura een laptop, een mobiele telefoon, goede internet verbinding en een uitgebreidere versie van LinkedIn nodig. Bovendien kan ze vaak op afstand inloggen op het CRM of ATS (kandidatenbestanden) van het bedrijf waar ze de opdracht voor uitvoert.

Laura heeft veel voordelen van locatie onafhankelijk werken. Zij werkt voornamelijk vanuit huis.

Laura: “Ik ben een leukere moeder geworden! De balans tussen werk en privé is veel beter geworden, terwijl ik effectief behoorlijk wat meer uren werk”. Laura heeft minder stress en meer energie. Zij kan haar werk beter plannen rond haar gezin en werkt op de tijden dat haar kinderen haar niet nodig hebben. Bijv. als ze naar school zijn of in bed liggen. “Ook mijn kinderen zijn minder moe, omdat ze niet meer elke dag naar de BSO hoeven na school””.

Laura en haar familie hebben een stille wens om nog eens een tijdje in Spanje te gaan wonen. Laura kan haar werk als searcher dan ook vanuit Spanje blijven doen.

Soraya

Soraya van One of Your Guys

Remote Copywriter, vertaler en Virtual Assistant

 

Soraya reist veel. Wanneer zij niet in Nederland is, verzorgt Soraya verschillende aan marketing en communicatie gerelateerde diensten. Het overgrote deel van de opdrachten die zij doet zijn (SEO)webteksten, nieuwsbrieven, persberichten en andere geschreven Marketing- & PR-content in zowel Nederlands als Engels. Maar zij ondersteunt bedrijven ook bij projecten op het gebied van social media, administratie en andere organisatorische taken! Samengevat werkt Soraya als remote copywriter/ vertaler en als Virtual Assistant. Als zij wel in ’t land is, werkt zij daarnaast regelmatig als freelance event producer of als tijdelijke personal assistant/ management assistente.

Uiteraard kan Soraya niet zonder haar laptop om de teksten te schrijven en ook een smartphone met genoeg data is nodig om tijdens het reizen van plaats naar plaats contact te onderhouden met haar opdrachtgevers. Verder is zij inmiddels verslaafd aan Evernote om, ook bij offline momenten, notities te kunnen maken onderweg en kan ze niet zonder Spotify om zich, in drukke ‘werkplekken’ als cafés of hostels, af te kunnen sluiten en zich te kunnen focussen. Toggl gebruikt zij om haar uren bij te houden en rapportages te maken voor haar klanten en om haar eigen werk bij te houden. Maar ook het hebben van discipline, en flexibiliteit, is erg handig. “Want soms moet je op de mooiste plekken, met veel afleiding en andere, leukere dingen om te doen dan werken, tóch echt even achter je laptop kruipen!”

Wat zijn de voordelen van locatie onafhankelijk werk? “Wat niet, zou ik bijna zeggen! Vrijheid op alle mogelijke vlakken en tijd overhouden voor andere dingen dan werk, zoals nieuwe plekken, mensen, culturen en talen leren kennen. Nieuwe dingen leren, zoals surfen in de ochtend en dan ’s middags met een ijskoffietje en een lading frisse energie aan je ‘bureau’ plaatsnemen of met je laptop op schoot in de hangmat of strandstoel werken.

Op dit moment woont en werk Soraya in Panama.

Debby van Hees

Debby van Hees

Grafisch Vormgeefster

 

Debby is grafisch vormgeefster. Zij werkt voornamelijk met ZZP-ers en uitgeverijen.

Hiervoor doet zij verschillende werkzaamheden. Zo ontwerpt zij logo’s, flyers en andere marketing uitingen. Een voorbeeld van een logo die Debby heeft ontworpen is die van weblish. Maar Debby geeft ook vorm aan magazines en boeken. Met vormgeven bedoelt Debby niet alleen het ontwerpen van een uiting op print of een digitale uiting. Zij denkt ook van te voren mee en geeft advies aan haar klanten. Om zo op de juiste manier de meest geschikte marketinguitingen in te zetten voor haar opdrachtgevers.

Wat heeft Debby nodig om haar werk locatie onafhankelijk te kunnen uitvoeren?

“Niet zo heel veel eigenlijk… Ten eerste een inspirerende werkplek. En daar zijn er tegenwoordig veel van te vinden buiten de normale kantoren. En dan natuurlijk een Laptop. Logisch… En makkelijk mee te nemen overal ter wereld. Verder is het belangrijk om in The Cloud te kunnen werken. “OneDrive heeft mijn voorkeur, omdat het in mijn Microsoft Office 365 abonnement” En ook debby gebruikt Toggl.com voor haar uren en Evernote voor al haar aantekeningen. “Verder werk ik graag met mijn Wacom (Tekentablet), die past in mijn tas.” En uiteraard is af en toe een internet verbinding wel noodzakelijk om alles te synchroniseren, evenals een mobiele telefoon. Meer heeft Debby eigenlijk niet nodig om haar werk te doen.

Wat vindt Debby de voordelen vanhaar manier van werken?

“Ik ben niet gebonden aan één werkplek of omgeving. Daardoor ben ik flexibel naar mijn opdrachtgevers.” Debby overlegt vaak via Facetime of Skype. Maar als de opdrachtgever wil dat Debby bij hun op locatie komt werken, omdat er dan kortere lijnen zijn voor overleg, vindt ze dat prima. Daardoor werkt ze ook weer eens in een nieuwe omgeving en dat geeft haar dan weer nieuwe inspiratie. Debby is niet gebonden aan een vaste locatie en kan overal vandaan haar werk doen. Dat geeft haar een gevoel van vrijheid, waardoor ze beter functioneert.

Videograaf Diets Dijkstra

Diets Dijkstra

Videograaf

 

Diets is videograaf. Hij filmt en monteert video’s.

Diets produceert bewegend beeld voor social media content en websites. Hij filmt en monteert video’s. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsportretten . Diets heeft ook de video voor deze website op de homepage gefimpt en gemonteert.

Maar Diets maakt ook pitches voor ondernemers. Of voor sollicitanten. Hij filmt interviews. Eigenlijk kan Diets allerlei soorten video’s maken. Bewegend beeld met geluid die je kunt gebruiken als content voor de website. Of voor de communicatie via Social Media.

Diets kan locatie onafhankelijk werken, omdat hij in principe alleen zijn camera en zijn laptop nodig heeft. Maar de opdrachten vragen wel er vaak om op een specifieke locatie opgenomen te worden.

Het gevoel van vrijheid, en zelf je tijd indelen, zijn voor Diets grote voordelen van dit werk. Ook zelf verantwoordelijk zijn voor het resultaat en daar de credits voor kunnen nemen, vindt hij prettig.

Deze manier van werken geeft hem de vrijheid creatiever om te gaan in het kiezen van locaties om te filmen

Omdat hij verder geen overhead heeft, kan hij zijn diensten voor een interessant tarief aanbieden.

Willem Hazel

Willem Hazel

Sales support

Willem is medewerker sales support. Hij doet telefonische acquisitie voor klanten en ondersteunt de salesmensen.

Willem benadert klanten en prospects telefonisch om een product of dienst aan te bieden. Door middel van een leuk en informatief gesprek probeert hij de klanten voor zijn opdrachtgevers over de streep te trekken en te overtuigen van de voordelen en/of meerwaarde van het product. Daarnaast benadert hij beslissers in het MKB om afspraken voor de buitendienst of adviseurs te maken.

William werkt flexibel en is inzetbaar voor campagnes. Hij vindt het prettig dat hij kan werken op momenten wanneer hij het meest productief is.

Om zijn functie goed uit te voeren is een goede telefonische verbinding en snel internet belangrijk. En hij heeft een up-to-date bestand en voldoende telefoonnummers nodig. Verder is het prettiger werken in een rustige omgeving, waarbij je de klant goed kunt verstaan.

William kan zijn functie dus ook locatie onafhankelijk uitvoeren. Hij vindt het een voordeel dat hij niet steeds in de file hoeft te staan om naar kantoor te komen. Door de huidige technologie en digitalisering, is het mogelijk om goed contact te onderhouden met de opdrachtgever.

William houdt van reizen. Hij verblijft regelmatig langere tijd in landen waar de kosten voor zijn levensonderhoud lager zijn. Daardoor kan hij goedkoper leven.

Er zijn echter wel uitdagingen om rekening mee te houden. Om het reizen en werken te kunnen combineren, moet je dicipline hebben. Regelmatig wisselen van verblijfplaats, betekent weinig vastigheid. Het kan eenzaam kan zijn. En omdat hij vaak tussen vakantiegangers of backpackers zit, is de verleiding ook groot om leuke dingen te doen. Daarom probeert hij ook tijdens zijn reizen een vaste routine of ritme te hebben en zorgt hij voor een strakke planning om zijn resultaten te behalen.

Evenementenbakkerij

Jacqueline van Dijk

Virtual Assistant & Eventmanager

 

Jacqueline werkt als Virtual Assistant & Eventmanager. Daarbij kun je denken aan het organiseren van evenementen (business trips, trainingen of netwerk-meetings). Of het vergroten van de online zichtbaarheid en vindbaarheid. Het reorganiseren een chaotische agenda, zodat geen relatie meer vergeten wordt. Jacqueline redigeert offertes en (website) teksten. Kortom, ze biedt creatieve oplossingen waarmee jij de focus houdt op de kern van je onderneming.

Ze reist tegenwoordig steeds meer en met de tools van tegenwoordig zijn werk en reizen goed te combineren. Zo zit ze bijvoorbeeld een maand naar Ghana, waar ze haar werk gewoon kan blijven doen. “Een tijdsverschil van 2 uur, maar met mail, Skype en Whatsapp is Nederlands om de hoek.”

Door locatie onafhankelijk werk ervaart Jacqueline veel vrijheid. Na jarenlang elke dag naar kantoor te hebben moeten reizen op vaste tijden, kwam ze erachter dat deze routine haar geen goed meer deed.

Voor Jacqueline ligt de uitdaging ook in het behouden van het persoonlijke contact. Dat vindt ze namelijk ook enorm waardevol. Daar een balans in vinden is belangrijk, want die keukentafel thuis…daar raak je toch uiteindelijk op uitgekeken? Zij ziet haar opdrachtgevers en collega’s graag regelmatig ‘offline’ voor een nog betere samenwerking.

EMAIL

info@locatieonafhankelijkwerk.nl

Telefoon

(00 31) 6 27 51 18 12

Locatie Onafhankelijk Werk is een onderdeel van ETC Consultancy

KvK 32150280