Voornemen: Locatie onafhankelijk werken in 2024

voornemens voor 2024

Het nieuwe jaar staat voor de deur en het is de perfecte tijd om na te denken over je doelen en voornemens. Als het idee van een locatie onafhankelijk leven je aanspreekt, dan is 2024 het jaar om de sprong te wagen. Om 2024 jouw jaar te maken zetten we een aantal voornemens op een rijtje die je gaan helpen om locatie onafhankelijk te gaan werken.

2024

1. Bouw een online aanwezigheid op

Een sterke online aanwezigheid is belangrijk om jezelf op de kaart te zetten. Zorg ervoor dat je een professionele website en/of een aantrekkelijk online portfolio hebt. Optimaliseer je LinkedIn-profiel en andere sociale media-accounts om je expertise te laten zien. Dit vergroot niet alleen je zichtbaarheid, maar kan ook nieuwe zakelijke kansen bieden.

2. Experimenteer wat bij je past

Een remote werk leven klinkt als een droom, en dit kan het ook zeker zijn. Toch is het belangrijk om na te gaan wie jij bent en wat bij jou past. Om in één keer je hele leven om te gooien kan je voor onverwachte verrassingen komen te staan. Misschien valt de afstand je wel tegen? Of misschien het tijdsverschil? Maak tijd om voor jezelf uit te zoeken wat bij je past. Doe bijvoorbeeld eens aan woningruil of boek een workation, zo kan je laagdrempelig - zonder al te veel risico - eens testen hoe je het ervaart.

2024

3. Zorg voor de juiste technologie

Een betrouwbare laptop, goede internetverbinding en andere essentiële technologische tools zijn onmisbaar voor een digital nomad. Investeer in hoogwaardige apparatuur om ervoor te zorgen dat je altijd en overal kunt werken zonder belemmeringen. Het is voor digital nomads erg belangrijk dat je de veiligheid van op afstand werken waarborgt. Lees meer tips hierover in een eerder geschreven blog. Hierin vind je onder andere tips over het gebruik van een VPN, software updates en meer tips.

4. Begin je voor jezelf of blijf je in loondienst?

Ga na wat je droom is. Wil je graag voor jezelf gaan ondernemen of wil je de vastigheid van loondienst behouden? Voor jezelf beginnen klinkt wellicht ‘makkelijker.’ Je hoeft geen verantwoording af te leggen en je bent je eigen baas. Echter zijn er ook steeds meer werkgevers die je (tijdelijk) vanuit het buiteland laten werken. Wil je het gesprek aan gaan met je baas over de mogelijkheden? Bekijk dan hier de masterclass met allerlei tips en tricks.

2024

Wil jij starten als ondernemer of op zoek naar ander werk? Maar weet je niet hoe en durf je de stap daarom niet te zetten? Dan is onze cursus zeker iets voor jou. Je bent meteen omringd door gelijkgestemden en krijgt stap voor stap hulp in het bereiken van je doel: een locatie onafhankelijk leven.

Het leven als digital nomad is een spannende reis vol avontuur en vrijheid. Wij gunnen dit écht iedereen. Door deze voornemens serieus te nemen, leg je een solide basis voor een succesvolle overgang naar een leven als locatie-onafhankelijke professional. Dus, maak 2024 het jaar waarin je de wereld rondreist terwijl je werkt aan je passie!

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.