Waarom Madeira zo populair is onder digital nomads

madeira

Madeira, dat prachtige eiland in de Atlantische Oceaan, staat bekend om zijn mooie natuur, adembenemende uitzichten en relaxte vibe. Maar behalve die natuurpracht, trekt Madeira ook steeds meer digital nomads aan. Die vinden hier niet alleen een mooie plek om te werken, maar ook een fijne gemeenschap om mee te connecten, te netwerken en elkaar te steunen.

Als je locatie-onafhankelijk werkt, is vrijheid belangrijk. Maar omdat niet iedereen dezelfde mindset heeft als jij, is verbinding met likeminded people ook heel belangrijk. Op Madeira is er een warme community die je met open armen ontvangt en waar je je snel thuis voelt.

madeira

Het éérste Digital Nomad Village

Toen corona toesloeg, kwam Madeira in de problemen omdat het eiland zo afhankelijk is van toerisme. In februari 2021 opende de regionale overheid van Madeira samen met de ervaren digital nomad Gonçalo Hall het eerste Digital Nomad Village van Europa in het mooie dorpje Ponta do Sol. Duizenden digital nomads van over de hele wereld wilden komen werken en leven op Madeira. Het eiland paste zich snel aan door co-working spaces en andere voorzieningen aan te bieden.

In het Digital Nomad dorp in Ponta do Sol is van alles te vinden om digital nomads te ondersteunen. Er zijn gratis co-working ruimtes met snel internet en moderne accommodaties die perfect zijn voor de moderne werkende mens. Als je even wilt ontspannen, kun je ook gebruik maken van het fitnesscentrum en andere wellness faciliteiten.

Madeira

Meetups en evenementen

Op Madeira worden regelmatig meetups en evenementen georganiseerd door de lokale gemeenschap. Of je nu zin hebt in een kop koffie in een gezellig café, een workshop over ondernemerschap wilt volgen of samen met anderen het eiland wilt verkennen, er is altijd wel wat te doen. Deze events zijn niet alleen leuk, maar ook handig om nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen te delen. Digital nomads geven elkaar tips over werken op afstand en delen hun favoriete plekjes op het eiland. Het is een plek waar je elkaar kunt inspireren en samen groeien.

 

Op Facebook is een groep genaamd: 'Digital nomads in Madeira' waar deze evenementen worden gedeeld.

Ben je nog niet overtuigd?

Buiten de digital nomad community is Madeira op zichzelf staand een prachtige bestemming. Madeira staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, met weelderige groene landschappen, imposante bergen en prachtige kustlijnen. Het eiland is bezaaid met weelderige bossen, kleurrijke bloemen en indrukwekkende watervallen, waardoor het een paradijs is voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Daarnaast heeft het een mild klimaat. Dankzij zijn ligging in de Atlantische Oceaan heeft Madeira het hele jaar door een mild klimaat. De temperaturen zijn gematigd en stabiel, waardoor het eiland het hele jaar door een aangename bestemming is voor zowel zomer- als winterreizigers.

Ook heeft Madeira een rijke geschiedenis en een levendige cultuur die teruggaat tot de tijd van de ontdekkingsreizen. Het eiland is bezaaid met historische bezienswaardigheden, charmante dorpjes en traditionele festivals, die allemaal bijdragen aan de unieke charme van Madeira.

Madeira

Een digital nomad walhalla

Madeira biedt niet alleen een mooie werkplek voor digital nomads, maar ook een warme gemeenschap waar je je snel thuis voelt. Het eiland is meer dan alleen een bestemming; het is een plek waar je gelijkgestemden ontmoet, nieuwe ervaringen opdoet en samen groeit. Voor wie op zoek is naar vrijheid, avontuur en verbondenheid, is Madeira de perfecte plek om te zijn.

Wist je dat we eerder Carlijn Ottens te gast hadden in onze podcast? Zij gaat emigreren naar Madeira en neemt ons mee in dat proces. Luister hem hier.

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

  • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
  • Nooit meer in de file staan!
  • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
  • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.