Welke banen kun je remote uitvoeren

Financiën en Belastingen

Tegenwoordig kun je heel veel banen remote uitvoeren. Ga vooral eens na bij je huidige functie of je deze misschien op afstand zou kunnen uitvoeren? Wanneer dit niet in loondienst kan is het zeker de moeite waard om te overwegen of dit op zzp basis wel zou kunnen. Het vraagt misschien wat out of the box denken, maar wie weet creëer je zo het locatie onafhankelijk werken waar je van droomt.

Is je huidige functie niet geschikt om remote uit te voeren zijn er genoeg andere mogelijkheden, vaak is het enige wat je nodig hebt een goede laptop en goede internetverbinding.

1. Wordt online trainer

Wanneer jij ergens bijzonder goed in bent of veel kennis over hebt kan je dit aanbieden aan anderen. Maak bijvoorbeeld een cursus waarin je stap voor stap anderen begeleidt en kennis overbrengt. Ook heb je verschillende sites waarop je als bijlestrainer aan de slag kan.

2. Copywriting

Wanneer jij goed bent in het schrijven van aantrekkelijke teksten is dit wellicht iets voor jou. Als copywriter schrijf je content met als doel meer publiciteit en verkoop te bewerkstelligen. Je schrijft bijvoorbeeld artikelen voor bedrijven zoals advertenties, blogs, productbeschrijvingen, etc. Om een portfolio op te bouwen is het advies om zelf een blog of social media pagina te starten waarop jij regelmatig je schrijfkunsten laat zien, zo zijn bedrijven sneller geneigd met jou in zee te gaan. Het is verstandig je te specialiseren in SEO, zodat de content die je schrijft goed zichtbaar is in de zoekmachines.

3. Virtual Assistant

Als virtual assistant werk je zoals de naam al zegt online. Je helpt ondernemers met taken waar ze zelf niet aan toe komen of niet de kennis over beschikken. Zij kunnen meer energie steken in hun bedrijf door te doen waar zij goed in zijn en die taken uit te besteden. Denk aan taken als het bijhouden van de social media, administratieve werkzaamheden, planning en agendabeheer, etc. Een perfecte remote baan dus!

4. Video/podcast editor

Ben jij handig met editing programma’s? Voor veel mensen is dit namelijk een tijdrovende taak. Het is dus ook een taak dat graag wordt uitbesteed. Wanneer jij een goede en snelle laptop hebt, heb je niet meer nodig om dit werk uit te kunnen voeren.

5. Vertaler

Wanneer jij erg goed bent in het spreken en schrijven van een bepaalde taal kan je jezelf inzetten als vertaler. Voor productomschrijvingen, webteksten of het vertalen van een boek zijn altijd mensen nodig. Het is wel belangrijk dat jij de taal perfect schrijft en spreekt, aangezien Google translate steeds beter wordt. Je moet dus voorkomen dat je overbodig bent. Hoe sneller je bent in vertalen hoe meer je hiermee kan verdienen.

6. Webdesigner

Als webdesigner bouw je websites voor anderen. Ook dit is een taak die bedrijven/ondernemers liever uitbesteden. Dit biedt dus kansen. Wanneer je tijd steekt in het oefenen met het bouwen van websites kan je dit vrij snel onder de knie krijgen. Er zijn ook diverse cursussen online te vinden die je hierbij helpen.

7. Recruiter

Een recruiter bemiddelt tussen bedrijven en mensen. De recruiter gaat op zoek naar mensen met de juiste skills, opleiding en vaardigheden voor de openstaande vacature. Dit kan steeds meer online. Zeker sinds de opkomst van LinkedIn waarbij werkzoekende hun cv volledig online hebben, is het goed mogelijk dit werk uit te voeren. Als recruiter moet je beschikken over veel inlevingsvermogen omdat je moet weten naar wie je op zoek bent. Je moet begrijpen wat het bedrijf zoekt en daarnaast moet je als recruiter de belangen en motivatie van potentiële kandidaten inschatten. Het is belangrijk dat je communicatief sterk bent en goed kunt plannen. 

8. Sales support

Als sales support doe je acquisities voor klanten en ondersteun je salesmensen bij het benaderen van klanten om een product of dienst aan te bieden. Je handelt het gehele verkooptraject af, van het eerste contact tot aan de uiteindelijke afhandeling van de verkoop.

9. Grafisch vormgever

Ben jij goed in het ontwerpen van digitale producten? Dan is het werken als grafisch vormgever geschikt voor jou. Als grafisch vormgever ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van digitale producten als huisstijlen en beeldmerken van website. Als grafisch vormgever kan je drukwerk ontwerpen zoals affiches, boekomslagen, brochures, logo’s en social media content in een bepaalde huisstijl. Je probeert ideeën visueel vorm te geven in verschillende media, met als doel mensen iets mee te delen. Je moet goed overweg kunnen met programma’s als Illustrator InDesign en Photoshop.

10. Online adverteerder

Als online adverteerder ben jij expert in Facebook/Instagram advertenties, Google advertising (SEA) en adverteren op websites/platformen. Er is hier veel vraag naar dus wanneer je hier moeite en energie in steekt kun jij hier expert in worden. Er zijn tegenwoordig veel online cursussen te vinden.

Uiteraard zijn er nog veel meer banen die je remote kunt uitvoeren:

 1. Journalist
 2. Online boekhouder
 3. Programmeur
 4. Developer
 5. App-ontwikkelaar
 6. Dropshipper
 7. Illustrator
 8. Yoga docent
 9. Fotograaf
 10. Social media manager

Gebruik vooral je creativiteit want in deze tijd is de online wereld groot en zijn er genoeg remote banen. Het belangrijkste is dat je jezelf goed op de markt zet; denk aan een duidelijke website, social media en het actief benaderen van potentiële klanten.

Tegenwoordig zijn er diverse websites waarop freelance vacatures staan, in allerlei branches. Hierop zijn allerlei remote banen te vinden.

Wat vooral belangrijk is, is dat je de stap maakt. Er zijn zoveel excuses te bedenken waarom je het uitstelt om je droom leven te gaan leven. De kunst is om ergens te starten, de omstandigheden zullen waarschijnlijk nooit helemaal perfect zijn. Hoe spannend het ook is, zodra je op actie overgaat wordt je steeds meer duidelijk en zal je meer gaan groeien in je functie.

De cursus: Een vrijer werkend leven helpt je bij het zetten van deze stappen. In deze cursus ga je leren:

 • Welk soort werk bij jouw ideale leven past.
 • Hoe je om moet gaan met jouw beren op de weg en het wegnemen van obstakels
 • Op welke manier jij geld kunt gaan verdienen
 • Een baan, opdracht of klanten vinden die bij je passen
 • Een financieel plan maken
 • Een concreet actieplan maken en uitvoeren

Lees meer over de cursus op: Een vrij werkend leven – In 7 stappen kun jij ook een vrij werkend leven leiden (vrijheidsmentor.nl)

Lees meer blogs

De cursus "Een Vrijer Werkend Leven"

In deze cursus leer je wat JIJ remote kunt doen
En neem je concreet actie!

In 7 stappen naar jouw locatie onafhankelijke leven en werk

 • Reizen en werken op de mooiste plekken óf gewoon vanaf je keukentafel
 • Nooit meer in de file staan!
 • Inspirerende, gelijkgestemde mensen om je heen
 • Werk dat bij je past en waar je blij van wordt

Podcasts

Zeilend de wereld over en ondertussen blijven werken? Hoe dan? In deze podcast serie praten we over locatie onafhankelijk werk en hoe remote werk een vrijer leven faciliteert.